}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Friday, March 4, 2011

Saya Mahu iPad Dari Blog MySuperKids 3

Yeahhh... saya mau menang IPAD.

Jadi saya buat entry lagi.. :)

Sebenarnyer dah lama nak buat entry ni, tapi malas mau amik gambar.

Malam tadi masa pump susu di kala pukul 4 pagi, tetiba tingggg!!! 

Naperlah aku x buat entry pasal pumping pastu masukkan dalam entry saya mau IPAD.

Camner gigihnyer aku mengepam susu untuk ammar, camtu la juga keinginan aku untuk dapatkan IPAD tu.

Mana tau.. rezeki kan??

Kali ni impian aku mau jadi macam acik ni..

Kenapa??

Sebab acik ni anak dia x mau menyusu direct.

Tapi sebab keinginan acik ni nak bagi baby dia susu ibu yang terbukti terbaik kat dunia ni kan, acik ni pun gigihlah mengepam. Pastu masuk dalam botol bagi baby dia minum. Baby dia x mau direct sebab sudah confuse puting.

Oooo..saya sangat kagum ye. Baby dia dah masuk 2 tahun lebih and dia berjaya susukan anak dia selama 2 tahun. Now, dia tgh tunggu next edition plak. Harap2 next edition ni x confuse puting ye.

Jadi, ader persamaan ngan Ammar kan? No..no.. bukan bab confuse puting dan juga bukan ammar 100% minum dari botol. Ammar dua2 dia ok. Botol boleh, nenen direct pun x der hal. Cuma ammar baby PJJ. 

Ooo.. itew pilihan babah and mummy dia. Kenapa?? Jangan ditanya yer. Nak cerita berjela2. Senang cerita demi masa depan and takdir menentukan yang kami menepuhi cabaran sebegini. 

Masa pregnant ammar aku nekad mau BF kan dia juga walaupun tau kami akan berjauhan. Idea ini disokong kuat oleh encik usrule dan juga nenek ammar (yela..nenek dia yang akan jaga kan). Masa tu memang jenuh browsing pasal cane nak handle ebm ni. Caner mau bawa travel. Kat sini la aku jumpa acik yati ni. Kat forum susuibu. Masa tu harapan semakin bersinar. Maknanyer memang BOLEH. Lega weii.

Tapikan, teori x sama dgn praktikal. Biasalah kan. Praktikal memang sangat menduga hati dan perasaan tau. Kami tetap bertahan. Manisnyer tetap ader.

Ok..citer banyak pun x best gak kalau x der gambar kan?

Kat bawah ni nak tunjuk proses mengepam kat opis ni...


Bilik Pantry..tempat mengepam yang paling ideal sekali.


Bag merah tu adalah bag pam aku


Mug kecik ni untuk isi air panas basuh botol and corong pam


Kerusi and fridge yang banyak membantu


Plastic susu YHB yang ke 400++


Pam Spectra 3 yang banyak berjasa


Alamak!! date salah la plak..heheh


Dah sudah mengepam.. dapat la 6oz..agak merundum sebab demam.


Dah siap masuk plastic


Letak dulu kat bahagian luar.



Ini aderlah hasil dari hari isnin hingga Jumaat. Sehari 3 kali pump X 6oz.


Memang simpan kat opis..Jumaat baru bawa balik.. :p

Artikel ini ditulis sebab saya mengidam iPad percuma MySuperKids. Sertai Bengkel Adsense di lamanweb buat duit online & mulakan gaya hidup sihat dengan vitamin semulajadi ShakleeTrialPack


1 comment:

nur said...

sangat sistematik..
tahniah..

JOM KE: ALL IN ONE
good luck