}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Thursday, March 3, 2011

New Gadget



Ammar kan dah nak masuk 6 bulan hujung bulan ni. So, sebagai first time parent, aku ngan encik usrule sangat excited untuk melangkah setapak lagi dalam perkembangan Ammar.

So far, Ammar masih belum complete lagi tanda2 untuk makan. Pinggang ammar macam x kuat lagi nak duduk dgn support. Tapi x per, seminggu dua lagi kita try bagi Ammar duduk kat sofa mahal nenek ye..hehhee

Semalam aku dah googles untuk gadjet2 untuk baby makan (poyo jek mummy ammar kan?), jumpa benda2 kat bawah ni..




1. Munchkin: Baby Food Grinder

Product Descriptions :-
Natural food takes a turn for the better.
A little turn is all the power you need to turn any food into healthy, natural baby food in seconds. Veggies, fruit and meat are ground down to safe-to-swallow pieces. It’s fun, easy, compact and the perfect size for traveling. Why spend a fortune on bottled baby food when you can make it even better for a fraction of the cost?
No batteries or electricity needed
Healthy recipes included
Ideal for 6+ months

2.  Bumble Bee: 2 In 1 Head Support

Product Descriptions :-
Soft surrounds baby.
Fits into car seats, carriers and strollers.
Plush padding with surround support.

3.  Simple Dimple: Anti Mosquito Bracelet  

Product Descriptions:-

Natural Citronella Extract Which  Approved By  EPA
Effective For 180 Hours To Protect Against Mosquito Bite
Adjustable Strap
Water Resistance & User Friendly
 Infant Safe ( To Be Warn On The Ankle )
Excellent For Sports, Traveling, Indoor
Resealable Container ( Packaging )
Deet Free
Color:  Lime Green & Blue
Packaging: Re-usable Clam Shell Container.


4.  Munchkin: Fresh Food Feeder

Product Descriptions :-
All the nutrition with none of the risk.
This award-winning product allows your baby to enjoy lots of delicious foods without the choking risk. Simply put a piece of fruit, vegetables or meat into the mesh bag and snap shut. Your baby can chew, suck and enjoy all the whole food goodness and taste, with only the tiniest, digestible pieces coming through. Your baby gets great flavor and you get great peace of mind!
Textured handle easy to grasp
Pack of 1 feeder


Ni kat littlewhiz. No 1 dan 4 tu gadget utk feed baby. Nampak macam menarik kan? Yang no 1, memang sesuai untuk ammar. Ammar kan baby PJJ ==> banyak travel. Takkan mau angkat blander ke hulu ke hilir. Nak pakai blender kat umah nenek or ibu encik usrule, takut plak kesan cili and bawang.

No 4 plak rasanyer memudahkan lagi keja nenek dan babah ammar. Yang mana kita boleh mudahkan, kita mudahkan la. Lagipun selamat skit, boleh elak dari tercekik.

Barang no 2 tu, sebenarnyer nak beli lama dah. Sebab kesian ammar bila duduk dalam stroller, bouncer or carseat dia. Selalu je tersenget. Dia suka senget2kan badan dia. 

Dan barang no 3 tu sangat la kitaorg (aku dan ammar) perlu. Kitaorg ni daya tarikan terhadap nyamuk memang kuat. Aku je dah 2 kali kena deggi. Masa pregnantkan ammar jangan cakap la. Sampai mak aku naik risau. Banyak giler kesan gigitan nyamuk. Sekarang..ammar plak. Memang selalu kena. 


Yang ni plak kerusi makan ikea. X mahal sgt. Tapi x boleh lipat and laras. Satu lagi x tempat letak kaki (foot rest). Tapi kak Ana ckp ikut pengalaman dia, better takder foot rest ni. Kalau x baby akan cuba memanjat.

So, pada sesapa yang ader guna gadget2 kat atas boleh bagi review x?
Sharing is caring kan..kan..kan..? ~wink~



4 comments:

Ina Hashim said...

hahaha cam kebetulan pulak..akak baru je seminit lepas browsing grinder yg sama n other baby feeding gadgets..hihi

MyRule said...

hahaha..sama ek kak. Saya pun tgh survey ni. Excited kak.. :p

azian abdullah said...

ni yang tak sabar nak tunggu najla besar gak ni :p

MyRule said...

Azian..hehehe.. xper2.. enjoy dulu masa najla baby kenit ni.. :p