}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Monday, March 7, 2011

Kami beli lagi..

Salam..

Aritu kan ada My Dear Warehouse. Mula-mula ingat tak nak gi. Tapikan tengah survey kerusi makan untuk Ammar. Dengan rajin sejuta kali tu, terus masuk website My Dear. Not bad gak kerusi makan dia. So, dah alang2 encik usrule and Ammar balik Shah Alam ajakla dia gi. 

So, niat di hati memang mau beli kerusi makan je. Tu niat ikhlas suci murni sebelum sampai warehouse tu la kan. Dah sampai tu lain citer la..hehehe. Kitaorg bawa Ammar. Pagi-pagi lagi dah gi. Takut Ammar kepanasan. Awal2 dah pesan kat dia. Kena tahan skit. Maybe panas dan ramai org. Kena tahan sebab x der sapa nak jaga dia. Mummy ngan babah nak beli barang dia. So, dia pun ok jek. Ammar ni, daya curiosity dia amat lah tinggi. Jadi dia memang leka dengan keadaan sekeliling. 

Bila dah kat ware house tu..kami berkenan dengan yang ini..


Boleh lipat. Sangat menjimatkan ruang. Kitaorg sambar warna biru tu.

Pastu, encik usrule berkenan ngan yang ini plak..



Hua..hua..hua.. Ammar kan dah ader SCR6! Nak buat apa yang ini plak?

Encik usrule kata yang ni menjimatkan ruang. Boleh lipat macam payung. Boleh recline. Ringan. Beza ngan SCR6. SCR6 makan space. Dah la kereta kitaorg kecik. SCR6 kena dismantle kalau nak simpan. Amik masa tau.

Betul gak cakap encik usrule kan?

Okla.. boleh beli yang ni. Tapi yang ni sampai 12kg jek? Sekarang pun Ammar dah 8 kg. Camno? Nanti kena pakai SCR6 gak?

Rupa-rupanyer, encik usrule sangat berkenan dengan yang ini..


3.6kg je kalau x silap

boleh tampung sampai 30kg

and bila dah lipat tu, memang sgt menjimatkan ruang!

Cuma x boleh recline.

SCR6 menang di situ.

hohohoh.. mana mau pilih ni?

Dah la ada SCR6.

Nak buat apa banyak2 stroller?

Discuss punyer discuss..akhirnyer kitaorg decide untuk let go SCR6.

huk huk..saya sangat sayang dgn SCR6.

Tapi SCR6 makan space.

Andai la kalau x jual avanza ku dulu.

Mestilah boleh pakai SCR6 saje. (ooo..daku tidak menyesal menjual avanzaku)

Jadi, kitaorg beli kedua2 sekali.

Satu warna biru and satu warna merah.

Yang bestnyer, kedua2 nyer muat dalam bonet myvi.

LEGA!!

Tapi dengan syarat kena LET GO SCR6.







2 comments:

azian abdullah said...

kitorang pun br plan nk gi my dear tu this week. nk cari bb car seat cadangnya.

MyRule said...

Gi la.. banyak pilihan dan murah2.. :P

Kalau boleh x yah bawa najla ek.. panas and ramai org. Nanti sian najla..