}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Friday, April 1, 2011

First solid food

Salam..

Ammar dah 6 bulan seminggu 4 hari...

Tapi Ammar tak start makan lagi..

Still exclusive susu ibu.

Sebab before ni dia x der menunjukkan ciri2 mau makan.

Tapi..this week, encik usrule and mak aku ckp dia dah macam lapar.

Kejap2 mau minum susu. Sampai bila mak aku peluk abis dada mak aku dia mau isap..

So, kitaorng decide untuk start bagi dia makan esok.

Sebenarnyer, dah 2,3 minggu ni kitaorg dah beli carrot, keledek untuk buat food dia.

Tapi sebab bz yang teramat + dia x der menunjukkkan ciri2 mau makan..so kitaorg hold la dulu.

Lagipun...lagipun... aisss...malu mau cakap la..

Tetiba kan aku rasa macam x sedia and sedih untuk bagi Ammar makan.

Nanti dia dah tak bergantung 100% pada susu ibu lagi..

Sampaikan encik usrule cakap.. kita (aku ngan dia) ni asik ingat Ammar baby tecit lagi.

Padahal Ammar dah tinggalkan umur sebula..dua bula..3 bulan tu jauh kebelakang.

Aku ngan dia je masih di belakang.

Dia cakap lagi..kitaorg kena membesar bersama Ammar.

Terima semua tu sebagai stage hidup Ammar..huhuu

Aku faham..tau.. tapi still sedih..excited tapi sedih..huhuhu




4 comments:

EZAN IDMA said...

moge ammar mmbesar dgn sihat :)

MyRule said...

Insyaallah..thanks :p

Lisa said...

isk bestnya ammar ada pic mogel huhuh, walid fina tak bg amik pic fina mogel la.. tp ummi tetap nak amik gak wat kenangan..
rindu plak rs dgn ammar sepet ni muahhhhhh

MyRule said...

along..nak amik baik amik time kecik2 ni..hehehe

jgn la amik nampak semua betul2..cover2 gak la..

ooo...mummy pun rindu kat dagu fina.. :P