}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Wednesday, April 6, 2011

Tayang EBM untuk riak..?

Salam..

ooo..arini mau mengomel pasal tajuk di atas.

Tadi blogwalking jap. Pastu terjumpa beberpa entry seperti tajuk di atas..


Dan juga 


Pada aku terpulang pada niat..Kalau niat baik, baiklah jadinyer.

Tak payahlah nak susah2 fikir kenapa org tu jadi riak la, menunjuk lah.

Think positif.

Cuma bila disentuh bab mengepam susu, frozen and reheat susu, aku terpanggil nak bagi komen.

Sebab aku mengepam susu, frozen kan susu buat ammar. Then reheat utk ammar minum time weekday.

Unless ko SAHM or seangkatan dgnnyer bolehla bagi direct BF.

Mummy2 yang bekerja terpaksa buat stock utk baby.

Bukan semua org mampu jadi surirumah.

Itupun ramai jek surirumah yang buat stock gak.

Selain dari tu, keliru puting pun menyumbang ke arah buat stock ni.

Tak dinafikan la kalau dapat bagi direct setiap masa tu memang bersyukur sangat2.

Memang nak, tapi apakan daya.

Insyaallah sebelum dia setahun aku bawa dia ke sini.

Bak kata encik usrule..as long as kita tau aper yang kita plan, abaikan suara2 sumbang di belakang.





3 comments:

Kasehku said...

Sebenarnya terpulang pada persepsi masing2 kalau bab2 nak tayang2 EBM ni. Walaupun ibu itu riak sekali pun dgn EBM dia, biar la, dia pam dan usaha sendiri. Bukan disebabkan dia ada duit susu dia banyak, kita miskin susu kita skit. Hasil itu terletak pada usaha kita. Bak kata Dato' Siti " Kita tak mampu nak memuasakn hati semua orang".

Tak kisah la direct ke EBM ke, yang penting kita susukan anak kita. Gaya hidup terpulang pada keperluan, so kita keje kena la perah kan?

Tak perlu kisah dengan kata2 orang, asalkan kita tak melnggar syariat.

Bertuah Ammar.

atulhani said...

pd sy bkn utk riak.. tp sbnrnya utk bagi inspirasi kepada ibu-ibu dan bakal ibu lain.. ;)

MyRule said...

Kaseh..thanks..yup, yang penting kita sendiri tau niat kita.. :p

Atul..setuju sgt..i sgt2 berterima kasih pada blogger yang byk membantu melalui entry susu diorg. Kalau tak, tak tau cane mau bagi ammar susu ibu di kejauhan ni... :)