}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Friday, April 29, 2011




Apa yang perlu anda lakukan?
  • Jadi FOLLOWER blog AkuNoi. Maka pada mereka yang bukan follower tetapi ingin ikut menyertai peraduan ini, silalah jadi pengikut ajaran sosat blog me yang tidak sepertinya ini.
         Done
  • Anda hanya perlu ceritakan secara ringkas (kira-kira 100 patah perkataan) pengamalan yang paling seronok, paling sedih, paling geram, paling giler atau sewaktu dengannya antara anda dengan anak/anak-anak anda.
          Citer ni sebenarnyer baru lagi. Disebabkan life kitaorg yang PJJ ni, time weekend jek sure kitaorg takkan tinggalkan Ammar. Gi mana2 pun angkut Ammar sekali. Tapi sabtu lepas kitaorg mau gi Pureen Warehouse. Takkan nak bawa ammar kan? Tinggalkan dia?? Oooo.. NO! Dahla weekeday kena tinggal..weekend pun mau tinggal gak ke? 

Jadi..kitaorg decide untuk bawa juga. Walaupun ramai yang kata jangan bawa baby, tetap kitaorg bawa gak. Berbakul2 nasihat kitaorg kat ammar. Ammar..pls jgn nangis ye, ammar..tempat kita nak gi ni panas skit and ramai org..ammar...bla bla bla..

Sampai je sana, ammar terus dipindah ke carrier. Mula2 encik usrule bawa. Aku gi pilih baju. Ammar ok aje. Tgk keliling sambil senyum2 kat kitaorg. Lepas tu encik usrule pass Ammar kat aku. Encik usrule gi pilih barang. Aku duduk la kat tepi tu sambil borak2 ngan ammar. Nyanyi..borak lagi..gelak2. Ammar skit x nangis. Dia siap nak jenguk lagi baby2 lain yang nangis. Ader banyak kali gak bila aku pandang tempat lain and pandang dia balik..dia tgh bagi pandangan tajam kat aku seakan memahami sambil tersenyum. Sampailah encik usrule beratur and kitaorg abis bayar. Ammar still behave sgt2. Masa tunggu encik usrule amik keta pun ammar still bergurau2 ngan aku.

Masuk jek keta..Ammar terus buat muncung burung mau kan upah. Ooo..my baby sagt memahami. Dia tau mummynyer jauh, time weekend je la masa untuk bergurau, berpelukan, menyusu direct dan macam2 lagi. Jadi dia menjadi anak yang baik agar sentiasa dapat berada disamping mummy, tak kisahlah dimana. 

Mummy luv u so much sayang..terima kasih coz memahami..

  • Anda HARUS sertakan sekeping gambar yang pada pendapat anda paling menggambarkan kemesraan perasaan kasih sayang anda kepada anak/anak-anak anda.

  • Letakkan gambar header peraduan ini di entry penyertaan anda dan tinggalkan link entry anda itu disini.

Done..kat atas

  • Tarikh tutup penyertaan adalah pada tengah hari (12 noon), Ahad, 8hb Mei 2011 iaitu pada hari sambutan Hari Ibu.
SELAMAT MENYAMBUT HARI IBU BUAT SEMUA IBU TIDAK KIRA DIMANA SAHAJA

    Hadiah-hadiah yang ditawarkan:
    • Pemenang Pertama:Voucher Jaya Jusco dan MPH bernilai RM50
    • Pemenang Kedua: Voucher Jaya Jusco dan MPH bernilai RM30
    • Pemenang Ketiga: Voucher Jaya Jusco dan MPH bernilai RM20
     Pemilihan Pemenang adalah berdasarkan gabungan cerita yang kreatif dan gambar yang menarik oleh juri-juri jemputan.

    1 comment:

    Nurul Aznil said...

    salam,

    Nicely done!
    terima kasih!