}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Friday, January 13, 2012

Mandi pagi before gi school??

Salam pagi Jumaat semua..

Minggu ni malam2 hujan je kan. So pepagi time nak gi mandi gi keja tu, sejur giler...grrrr

Kipas pun buka 1 or 2 je laju dia.

Lebih dari tu...ader yang demam kang.

Last Jumaat, masa kemas beg school Ammar Hafiy terjumpa notis kertas a4. Notis dari owner taska.

Antara kandungannyer,

1. List toiletries

2. Berapa pampers kena bawa

3. Towel tak boleh kecik sangat

4. OT time and charge for transit

5. Kena mandi before gi school, except baby bawah 6 bulan.

1 to 3 memang kitaorg tau dan follow. Ot time x terlibat sebab aku amik Ammar awal.

Tapi yang no 5 tu...ade sikit masalah.

Bukan apa, pepagi kitaorg antar Ammar Hafiy dah siap lap2 muka, salin pampers and bagi susu. Memang x mandikan. Aku rasa macam kesian nak mandikan awal2 dalam pukul 7 tu. Nak kena kejut dia. Umur pun baru setahun lebih.

Tapi kitaorg try la seminggu ni.

Memang susah..!!

Kesian pun ada.

Tapi dah mandi memang nampak dia segar la.

Jenuh gak proses nak ajak dia mandi. Sesi pujuk memujuk, cium mencium, geletek etc la..hingga ke bilik air. Encik usrule yang mandikan dia. Aku tukang pakaikan baju, pamper and bedak.

Nak tengok gaya Abang Ammar tak..

Ni gaya pagi tadi ok


Dari tilam ke dapur x snap. Dia x nak bangun. Atas tikar kat dapur ni dia sambung tido


Bila aku cakap nak amik gambar dia..cecepat dia gelak and pusingkan kepala


Buat2 tido...


Tido lagi...padahal..dia dah bangun ni..


Tukar position plak bila babah dia panggil


Buka baju...lentok balik


Haaa..lepas tu, bila encik usrule angkat dia..terus senyum lebar...senyum tau...senang ati sebab babah dia dukung dia and bukakan pampers... ~wink~

err..korang yang antar anak gi nursery..mandikan dulu x?


9 comments:

Nens Collection said...

ololo..comelnye buat2 tdo..kalo abg ammar,time okey2 ler pepagi..kalo x okey..die melalak2 dulu baru ler diam,menguji keimanan..huhu

mRs.fAriDnAnA said...

hehe comel2...kelakar tgk mcm kejut bdk besar plak...sblm2 nih anta kat bbsitter mmg xmandikan...yela sejuk pastu takut nti selsema & batuk plak..tp nti pas nih mgkn nk anta nursery xthla cmne tmpt tu...so far akif mmg bgn pagi so rasanya ok kot nk mandikan...

MyRule said...

Nens.. dia saje jek..tetiap pagi cani. Tapi pagi ni paling parah..heheh

Nana..risau selsema ngan batuk la. Tapi best bila tgk dia lepas mandi. Wangi and fresh.. :)

amiey lee said...

hee tak bg mandi sbb hnta umah mak tok..so depa mndi kt umah mak tok

MyRule said...

Amiey...best nyer..antar kat umah mak tok sendiri...:P

azian abdullah said...

haha.sumpah comel giler ammar buat camtu. macam nak pegi school darjah satu pulak eh... :p

MyRule said...

Azian..kecik2 camtu comel la..kena darjah satu ke dua + ngan adik2 lagi..mau menjerit mummy dia..heheh

nurulfarehah said...

ksian nye... nk mndikn tu, lgpulak nk kejut die yg sdp2 tdo. sgt x smpai ati. ank2 i my mum jaga. so mmg x mndi la peapgi. just salin pempes jek. ;p

MyRule said...

Farehah..untung u sebab anak2 mak yang jaga. Nenek ammar jauh kat melaka. Kalau x..sure nenek dia dah offer nak jaga.. :)