}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Friday, January 6, 2012

Balik Kampung....

Salam jumaat semua.....

LAst week kan kitaorg balik kampung!

Mula2 balik Muar dulu.

Sebulan lebih dah x balik.

Kitaorg gerak kol 6 lebih lepas balik keja. Nasib baik jalan x jem.

Sampai Muar, kitaorg gi makan2 kat Bentayan dulu. Er..kalau orang Muar sure tau Bentayan ni kan.

Bentayan ni ala2 tempat makan. Macam ada. Ada yong tau fu, bubur, sate, mee bandung, nasi etc. Kitaorg kalau balik Muar sure makan kat sini. sebelah je dengan Stesyen bas ekpres muar. Kami order yong tau fu, tauhu bakar dan bubur campur. Ammar hafiy siap join makan Yong tau fu lagi.. :)

Esoknya, kitaorg gi bandar Muar (ala, rumah nenek encik usrule sekangkang kera je dengan Bandar Muar). Kali ni 2 orang sepupu encik usrule join sekali. Kitaorng gi The store Muar. Kitaorg pernah beli LEVIS 50% kat sini. Encik usrule belikan aku 2 helai dan untuk dia sehelai. Hadiah lepas pantang...

Lepas gi The Store, kitaorg terus gi rumah Tok encik usrule lagi satu kat Parit Sakai. Tok encik usrule ni tinggal sorang jek selepas Tok Min dia meninggal. Kitaorg lunch kat situ.

Petang plak, dalam pukul 6 lebih kitaorg gerak balik Melaka. Adik aku mau belanja makan western food. Gambar makan2 adalah tidak ada.. Sebabnyer semua orang kusyuk ngan makanan.

Esoknya, pagi - pagi lagi Ammar Hafiy dah ikut Nenek and cik ina dia gi ukur Jaya Jusco Ayer Keroh. Tinggallah  babah and Mummy dia kat rumah. Babah dia siap boleh qadaq tido lagi, manakala mummy plak sempat basuh and sidai semua CD Ammar Hafiy dan juga baju2 newborn to 6 month Ammar Hafiy yang lama untuk Ammar Jr. nanti.


Shopping dengan nenek, cik ina and kak ayu. 

.
Ada gaya x nak jadi model mee segera?


Petang tu plak, tetiba encik usrule ajak keluar. Nak tau gi mana?? Gi sini..


Bird!..Bird! 



Inilah yang Ammar Hafiy panggil BIRD...heheh




Hot la Mummy..


Nak..nak BIRD!!





Cik Ina dengan Kak Ayu


Ammar... sila tutup perut awak ye...hehhe








Seronok nampak ombak rindu..laut.




Mula2 ingat nak singgah rumah Toklang Ammar Hafiy. Nak menjengah dua pupu dia (Danish-yang kena antar balik Melaka sebab x der orang nak jaga Danish kat Ulu perak sana). Tapi Danish plak ikut Toklang balik umah Moyang dia. So, kitaorg semua terus balik rumah...huhu

4 comments:

Nens Collection said...

ammar mcm abg ammar jgak,boleh g ngan nenek sama makcu die..dh rapat dh..;)

MyRule said...

Nens..mana x gi nagn nenek..dah nenek dia jaga dari newborn sampai setahun. Kat nenek la dia nak ngada2 lebih..heheh

nur easy said...

seronoknya dia g pantai tgk bird skali ya..;) wah the store muar mmg tgh sale ke apa tu

MyRule said...

Easy...seronok..kat Shah alam ni asyik terkurung jek. The store ader sale, cuma sale Levis tu sale dulu, masa lepas pantang ammar. Tu yang gi tgk..mana tau ader lagi sale camtu.. Takdo..huhuuh