}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Sunday, January 8, 2012

Checklist Hospital untuk Mummy and baby

Salam..

Haaa... masuk 32w aku cari balik checklist masa nak bersalinkan Abang Ammar dulu.

Nasib baik ada simpan lagi. Ye la, sebab awal tahun aritu aku tukar pc baru. So, banyak benda yang aku delete and TERdelete.

Kali ni, checklist lebih sempoi.

Sebab apa aku kata sempoi??

Sebab ada setengah barang yang hospital dah sediakan (hospital swasta)

Macam kat Shah Alam Specialist Centre ni, masa bersalinkan Abang Ammar dulu, Toiletries, pampers newborn, maternity pad (x silap la) semua ada disediakan. So, tak perlu bawa dari rumah.

Jom check list kat bawah ni



Checklist untuk Mummy 

1. Kad lawatan hospital/kad pink



2. Kad pengenalan/IC


3. Handphone


4. Tshirt


5. Stokin 2 pasang


6. Kain batik sehelai


7. Tudung spare

9. Tuala mandi

10. Selipar


11. camera


12. Air/minyak selusuh (masa Ammar dulu memang tak sempat nak ada)


13. Minyak angin or minyak panas


14. Air zam zam / kurma


15. Food & drinks


16. Bag plastik


17. Nursing bra


18. Breast-pump (masa Ammar dulu x beli lagi)


19. Getah rambut (extra)


20. Sweater

21. barang keperluan suami


22. Disposeable panties, maternity pad
Checklist untuk BabY

1. Newborn sized diapers (bawa juga untuk standby)


2. Baju (lengan panjang-2,3 pasang)


3. Minyak telon

4. Mittens & booties


5. kain bedung


6. Barut

7. Topi


8. Tuala kecil


Simple je kan?..Tak cukup?? aku suruh encik usrule balik amik..bukan jauh pun.. ~wink


6 comments:

AnaLyana said...

Nak pinjam checklist tau.. yg dulu ntah ke mana..:)

azian abdullah said...

mcm kejap je rs kan...dulu bt check list utk abg ammar. skrg dah ammar junior punya turn pulak... gud luck! :)

nur easy said...

pengalaman kedua lebih meyakinkn kan.. ;) sekejap je cam dah nak lahir ammar jr ya..

MyRule said...

Ana..amik la. U bersalin kat mana?

Azian.. Aha..memang kejap jek..beza setahun setengah jek..heheh

Easy...Ye..sebab dah ada pengalaman, barang2 pun ada and masih elok. Dulu excited sebab semua nak beli baru and everything first time..

atulhani said...

nanti bersalin kat SALAM gak ke? apa email awk ek.. nk bg no tepon kite.. kot ada rezeki boleh datang melawat awak nnt..

MyRule said...

Atul...aha..SALAM. X jadi ke putrajaya sebab encik hubby susah nak cuti..huuhu

Ok.. ni email carretem@gmail.com