}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Tuesday, June 14, 2011

Makan!!

Salam..

Sebenarnyer banyak benda nak update tapi x sempat.

Sekarang ni time opis dah susah update. Since opis buat rules baru untuk monitoring internet terpaksa la slow..huhu

Ok..mau update pasal Ammar 8 bulan.

First.. Ammar sudah mau makan... Yeah!!! tepuk 3 kali untuk Ammar Hafiy. Ammar mula mau makan pada usia dia 8 bulan setengah. Sebelum tu dia hanya makan segigit dua biskut baby bites tu jek. Tu je dia nak. Aderla gak sesudu dua puree or bubur. Tu pun seminggu 2,3 kali jek.

Tapi masa sehari selepas balik dari Sunway Lagoon tu dia asik nangis je. Menyusu jangan cakapla kan. Sampai x boleh nak pam dah. Asyik merengek jek. Then try la bagi baby bites dia. Terus dia nganga mulut. Abis sekeping setengah. Oooo..ammar lapar ye? Tapi ader satu feel. Dia x mau pegang baby bites tu. Dia nak kitaorg suap kat mulut dia. Padahal before ni, ok jek dia pegang. Layan je la kan. 

So, sekarang ni dia makan sekali sehari je. Pernah try bagi makan 2 kali sehari. Kali kedua tu dia akan meronta2..Menyusu still banyak lagi..:P

Yang kedua, Ammar dah pandai merajuk and dah pandai mau manja2. Kalau merajuk tu jenuh nak pujuk. Siap menangis ala sedih2 lagi. Tapi kejap tu jek la.

Bab bermanja2 plak kan, kalau dia rasa nak ngada2 tu dia datang kat kitaorg terus letak kepala dia. Suka ati dia la kan nak adjust kat mana. Kat perut, peha, kepala..ikut dan dia jek.

Kalau malam2 time tido tu, tetiba je dah ader kat sebelah..hehhee

Ammar tido kat tilam kecik dia. So, kalau dia terjaga malam2 nak susu, dia merangkak datang kat aku. Cute aje bila tgk dia mamai2. And kalau time weekeday, pagi2 around kol 5 tu, dia akan merangkak ke encik usrule. Nanti encik usrule akan letak dia atas perut. Tu la rutin dia pagi2.

Lagi satu..pantang dengar bunyi telefon. telefon umah ok. Tengah tido pun boleh bangun. Janganla x bagi dia cakap. Sure menangis. So, sekarang ni, saper2 yang tepon umah mak aku, kena tapis la ngan Ammar. Kena layan borak ngan dia. Tahan la telinga dgr dia membebel and menjerit..hehhee

Agaknyer sejak dari kecik aku dok tepon dia ari2, tu yang jadi macam tu. Tapi rasa happy la sebab boleh borak2 ngan dia.

Last but not least..ammar dah pandai panggil babah dia. Ni yang i jeles ni..hehehe







Dua org cinta hati saya...Luv both of u so much

5 comments:

Anah said...

comel la ammar..dh cam operator telefon dh siap tapis2 panggilan..hihi

MyRule said...

dear..cumel la..tapi kalau sampai nak terjun dari sofa sebab dgr bunyi tepon, risau gak la..:p

nur easy said...

wah cerdiknya ammar..;)

MyRule said...

dear...Harap2 gitu la..and moga AF pun camtu :p

atulhani said...

happy kan ada anak.. smoga awk berbahagia selalu brsama hubby n ammar yg comel tu.. hehe