}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Sunday, June 19, 2011

Fathers day





Sebelum ni aku memang x pernah sambut Fathers Day. Kalau Mothers Day tu, memang every year la. Kalau x sempat balik, sekurang2nyer wish kat mak aku, makcik2 and nenek.

Tapi this year, first time sambut Mothers day. Baru layak lepas ader Ammar. Actually x expect pun yang encik usrule akan wish ke aper ke. Lelaki kan.

Tapi petang sehari sebelum mothers  day tu kitaorg kuar bawa Ammar gi taman. Pastu encik usrule ajak gi shopping. Masa dalam keta,  aku tanya lah dia nak beli aper. Sebab kitaorg memang x der plan nak beli apa2. Sambil senyum encik usrule cakap nak beli hadiah untuk Mothers Day.

Series..memang x expect pun. Then dapatlah sepasang sandal yang comel.  Sebenarnyer, bukan pasal hadiah, tapi ia lebih pada ingatan. Bila encik usrule ingat dan wish pun aku dah cukup happy. 


Yeah..suamiku ingat. Dia x pandang remeh benda camni. Ia menambah seri dalam idup kitaorg ni. Idup berjauhan ni sunyi tau. 


Kekadang makan sorang2, rasa x best. Tido pun sorang2 (opsss…yang ni tipu..), ingat suami and anak yang jauh dia mata tapi dekat dihati. 


Kadang2 rindu, tapi macam kesian nak citer kat encik usrule. Sebab dia pun penat balik keja, jaga Ammar lagi. Tapi bila berjumpa,  2 hari 3 malam tu rasa berbunga2. Setiap waktu rasa nak bertiga2an je. Tak nak org lain kacau.

Tapikan, kadang kala hati luluh gak bila dialog2 kat bawah ni berlaku

A = Aku
E = encik usrule

Dialog 1
A: Abang makan aper?
E: Makan nasi. Skit je. X kena ngan selera abang.

Dialog 2
A: Ammar buat perangai malam tadi?
E: Buat, 2,3 kali gak.
A: Pastu?
E: Abang pujuk, dukung dia sampai dia tido.

Dialog 3
A:  Tengah buat aper?
E:  Tengah basuh yak Ammar. Jap lagi nak bagi susu. Dia x nak tido la. Nak main2 jek.

Dialog 4
A: Abang Bz ke?
E: Tak sgt, tapi tgh jahit butang baju tshirt ni.

Dan banyak lagi lah dialog2 yang menyentuh hati.
Bukan sebab encik usrule x boleh buat benda2 tu. Sebagai suami dia kena tolongla kan. Tapi kena buat perkara2 tu 5 hari berterusan tanpa aku tu yang buat aku sedih.

Bila berjauhan macam ni, banyak benda yang dia kena buat sendiri.  Memang independent la. 


Sampaikan Ammar sendiri pun memang rapat ngan dia la. Kalau tgk diorg berdua ni memang sgt cute ok.

Rasanyer kalau benda kat bawah ni untuk encik usrule..ok tak?






Ps: Hari ni encik usrule kena OT. Malam tadi plak nenek aku buat kenduri. So bila kitaorg nak celebrate ni..?

3 comments:

nur easy said...

mcm tu la bila pjj. tatau nk ckp cmn sayu hati dgn situasi tu.. apa2 saja pemberian adalah y terbaik utk y tersayang... ;)

Najib Sulaiman said...

Give him a Swiss Army Knife (if he didn't have one yet), that would made him happy years ahead.. trust me..
:D

MyRule said...

Easy..thanks dear..saper lagi yang lebih memahami selain org2 yang sekapal kan.. :p

Najib..waa..good idea gak kan.. boleh dipertimbangkan.. Anyway..ingatkan i takder reader lelaki.. :P