}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Saturday, August 27, 2011

Selamat Hari Raya


Ps: Kami akan beraya di Muar dulu. Pastu balik Melaka pagi raya kedua. Pagi raya ke4 balik KL (encik usrule ada interview) then terus shoot balik Muar. And seterusnyer akan balik Melaka sabtu kot.. :)

Baju raya tahun ni

Tema kitaorg kaler kelabu.. ~wink~

Naper kelabu? huhuhu..kalau ikutkan kelabu ni memang x akan ader dalam senarai kaler baju yang aku suka..heheh

Tapi sebab adik aku KIDOT kawen 2 minggu lepas raya, so dia telah sponsor semua org baju kaler kelabu.

So, alang2 dah buat baju kurung and melayu, pakai lah juga untuk raya.

Tapi....mana boleh sepasang je baju kan..hehehe

Aku dah siap tempah 6 helai baju kurung. Series..6 helai. Kira qadaq aku takder baju raya tahun lepas..heheh

Ooopsss.. x derla. Sebab aku banyak kasin pasang. Semua orang bagi. Dari lepas kawen. Tahun lepas memang x tempah apa pun. And masih ader 2,3 pasang lagi yang x tempah.

Dan yang pasti encik usrule and Ammar pun kena sedodon ngan baju kurung aku.

Warna? PINK, PURPLE, HITAM dan CREAM..muahahaha..

Jambu betul hubby and anakku... ~wink~

Friday, August 26, 2011

Raya setahun sudah...2 minggu sebelum Ammar lahir mengejut..


Huhuhu...Baju aku tu sebenarnyer kaler biru gelap...tapi dalam gambar nampak itam la plak.

Sebenarnyer ader cite sedih pasal baju raya ni.

Nampak x baju raya encik usrule?

Actually kitaorg ader baju raya sepasang. Nenek encik usrule bagi sebelum kitaorg kawen lagi. Tapi apakan daya.. Tak muat plak baju raya tu...huhuhu

And kerana mood raya takder sgt, aku belasah je baju kakak aku. Haaa..baju maternity dia. Sebab kalau beli ala2 jubah..sure nyer aku x pakai daa lepas tu..

Kesian kan..huhuu


Thursday, August 25, 2011

Berduan2an?

Yup..

Malam ni encik usrule balik sini.. ~wink~

Sorang...naik bas.

Esok dia ada interview.

Ammar Hafiy, sila tido ngan nenek malam ni ye.

Esok mummy x boleh cuti, so Ammar Hafiy x boleh ikut.

Lagipun bagi Babah n Mummy can berdua2an.... :)

Esok petang Babah n Mummy balik ek...

Daaa...

Wednesday, August 24, 2011

Tuesday, August 23, 2011

11 Bulan

Ahad aritu Ammar genap 11 bulan.

Ooo..sekejap jek masa berlalu.

MIss time Ammar baby..miss bau baby..miss peluk cium Ammar (skang susah mau peluk baby besau ni)..

Tak lama lagi dah setahun...

Miss la kat baby besau ni mummy ni..






Monday, August 22, 2011

Al Fatihah buat mu..

http://alyn9479.blogspot.com/

Doakan untuk dia.


Untuk lebih lanjut..klik gambar ye.. Tak mampu nak tulis kat sini.

Friday, August 19, 2011

SEGMEN KETIGA Fisher-Price : The Go Baby Go - Stride to Ride Lion

SEGMEN KETIGA
Fisher-Price : The Go Baby Go - Stride to Ride Lion




Arahan:

Lengkapkan ayat ini..
"Produk Fisher-Price meyakinkan kerana ......"
(tidak melebihi 30 patah perkataan)

Ia menepati citarasa kami sebagai ibu bapa yang berkerjaya, moden dan juga tradisional dalam memberi yang tebaik dalam pembesaran minda dan fizikal cinta hati kami.


3 penyertaan terbaik akan memenangi:

-Tempat Pertama-
Learning Table bernilai RM269.90


-Tempat Kedua-

Doodle Pro Glow bernilai RM149.90

-Tempat Ketiga-

Doodle Pro Basic Colour bernilai RM99.90

SEGMEN KEDUA - Fisher-Price : Healthy Care Booster Seat.

- SEGMEN KEDUA -






Arahan:

Apakah harapan anda terhadap anak anda. Buat satu entry berbentuk surat menyatakan harapan dan impian anda untuk mereka. 3 entry paling kreatif akan memenangi

-Tempat Pertama-


Learning Kitchen bernilai RM219.90


-Tempat Kedua-

Rumble & Learn Driver bernilai RM169.90

Tempat Ketiga -

Singing Soccer Ball bernilai RM99.90


Sila Click Gambar untuk BACA

Fisher-Price : Newborn to Toddler Rocker



Sila ikuti arahan mudah ini bagi melengkapkan penyertaan anda.


1) GA My.Little.Secret & Fisher Price mempunyai 3 segmen untuk dijawab. 


2) Anda wajib menjawab ketiga-tiga soalan segmen berkenaan. 

3) Anda perlu membuat entry berasingan disetiap segmen dan perlu menggunakan banner GA My.Little.Secret dengan kerjasama Fisher Price seperti dibawah. 

4) Markah bonus akan diberikan kepada anda sekiranya anda menjadi followerMy.Little.Secret dan Puteri Nuur At-Terawis di Twitter.
*****
SEGMEN PERTAMA
Fisher-Price : Newborn to Toddler Rocker

Arahan:
Kongsikan pengalaman berharga anda mengenai kehidupan indah seorang ibu. Apakah momen yang paling bermakna dalam hidup anda. 3 entry paling kreatif akan memenangi:

-Tempat Pertama
-

Peek-A-Boo Leaves Musical Mobile bernilai RM279.90

- Tempat Kedua -

Link-A-Doos Kick 'N Play Piano RM149.90

Tempat Ketiga -Musical Mobile RM119.90




Sila Click Gambar untuk BACA

Wednesday, August 17, 2011

Wordless Wednesday - Thanks Dear..



Tuesday, August 16, 2011

My little Engineer


Ammar buat aper tu?

Suka sgt main tayar... ~wink~









Saturday, August 13, 2011

Ammar in Action

Salam..

Sebenarnyer kitaorg bawa Ammar gi photoshoot kat Kiddie Fotolab ni dah lama.

Masa bulan 4. Ammar 6 bulan, x der gigi lagi.

Tapi semalam baru gi pilih gambar.

Sebab ape?

Sebab bila time encik usrule balik sini, diorg dah fully booked.

So semalam baru sempat gi.

Hasilnyer??

Memang tak sia2.

Sgt2 kualiti. Lebih dari kitaorg expect.

And masa photoshoot tu Ammar memang beri kerjasama la.

Sempat shoot semua segment..Ammar x nak stop..tapi Brian the photografer udah penat..ehehhee

Ok..dari 1000++ gambar..diaorg shortlist 139.

Kitaorg amik pakager semua softcopy + hardcopy 5R + 4R and 8R

Ok...jom cuci mata..