}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Friday, August 5, 2011

[iPad MySuperKids] Cabaran #2



Ramadan...


Ya..Ramadan datang lagi.


Dan kali kedua Ramadan disambut berjauhan.


Sayunyer hati si isteri..berbuka sorang2..opsss.. x juga..kadang2 ader si adik2 menemani.


Tapi kalau diorg balik awal la kan.


Berbuka ala kadar jek..bersahur pun ala kadar.. Jimat duit..(yeahh!! tips utk menjimatkan duit)


Si suami?


Ops... tidak!


Dia x berbuka keseorangan.


Ditemani emak mentua..adik ipar dan si kecik comel yang mau makan apa saja yang ada di atas meja.


Tahun lepas...situasi sama buat si isteri.


Cuma tahun lepas..si suami tidak ditemani si kecik comel.


Si kecik comel menemani si isteri..


Di dalam perut ajek..heheh


So, tahun ini adalah giliran si suami plak untuk ditemani si kecik comel.


Tapi si suami dapat dalam bentuk real! Beruntung betul!!


Tahun depan??


Emm.. tahun depan..tahun depan kita fikirla tahun depan ajela.


Semoga tahun depan Si suami..si isteri dan si kecik comel x perlu ambil giliran lagi.


Semoga sama rata.


Kerana hidup berjauhan ni, memerlukan pengorbanan yang bukan sedikit.


Masa, tenaga, kasih, sayang, perhatian, kesabaran, keimanan dan juga kewangan (duit la tu..)


Duit penting..dapat2 bulan Ramadan and nak raya ni.


Tol..minyak..tu semua..sila pandang sebelah mata jek.


Oppsss...tidak pada kami..


Itulah adalah rutin mingguan kami.


Kadangkala si isteri yang travel..dan aderkala si suami dan si kecik comel duduk dalam carseat sambil tgk babah drive.


Melaka - Shah ALam -Melaka  @ Shah Alam - Melaka -Shah ALam.


Adakalanya stop sekejap di Sri Gombak dan Muar.


Weekend si suami, si isteri dan juga si kecik comel banyak dalam kereta..atas jalan.


Takperla..duit bukanlah alasan.


Selagi termampu..bertemu setiap weekend itu adalah kewajipan..


Apalah sangat hendak dibandingkan dengan kecerian bila bertemu.


Kepuasan bila berpelukan bertiga..bukan hanya berpelukan di telefon ataupun di Skype.. !!


Oo..Mummy luv u so much Ammar.. terima kasih Mummy dan babah ucapkan pada Ammar sebab Ammar banyak berkorban. 
Bukan berkorban duit..bukan berkorban tenaga. Tapi berkorban kasih sayang. Berjauhan ngan Mummy. Sanggup minum EBM dari dalam botol isnin hingga Jumaat. Hanya dapat nenen ngan Mummy time weekend je.  Even Ammar kecik lagi..tapi Ammar x buat perangai. Ammar tau Babah yang jaga Ammar. Ammar tau bila Mummy ader Ammar gunakan sepenuhnyer peluang yang ada. Ammar tau..Ammar tido time waktu berbuka sebab x nak kacau babah berbuka kan?.. Mummy and Babah luv Ammar banyak2.. Petang ni Mummy peluk Ammar kuat2 ye..Ammar + Mummy +Babah..macam selalu. Kita guling2..kita main ball.. ~wink~




“Entri ini ditulis untuk cabaran #2 iPad MySuperKid yang direviu oleh Group B juri Nor Haryati Yahaya dan ditaja oleh Adorable Muslimah

11 comments:

Mommy Fara said...

eh? nape berjauhan dr anak dan suami?

Suka baca. Ada happy. Sedih pun ada sbb berjauhan dgn anak. x tertanggung rsnye...

Heheheh. Good luck ye!

wanie said...

bergenang air mata bila baca entry nie.. semoga tahun hadapan kak mai dpt hidup bersama... wanie.. mudah-mudahan cam 2 jugak.. amin

MyRule said...

Mommy Fara..Sebab keja :p

Bila baby lahir..kitaorg decide the best for baby adalah stay with my mom and hubby kat Melaka.

Thanks..doakan kitaorg dapat stay together2.. :P

Wanie..Thanks Wanie.. akak doakan Wanie ye. Semoga selamat bersalin dear.. :P

mommie yuyu said...

mai , yuyu baru je nk menghadapi situasi mcm ni...sedih bagai.
tapi mai dh hadapinya.yuyu kagum..entry mai bg yuyu smgt..
Tuhan sentiasa memberi yg terbaik buat kita, kan mai?

MyRule said...

Yuyu..jgn sedih2 ok. Semua yang berlaku ader sebab. Yang terbaik, perlukan pengorbanan. Apa pun keputusan YUYU..u kena tabah hadapi. Sebab kita dah dewasa untuk pertimbangkan baik buruk..

Yup..Allah lebih mengetahui.. :P

Ummi Hanie @ AnNisa Fadzil said...

gudluck yer .. kita dr grup sama ;) caiyok2

MyRule said...

tHANKS uMMI hANIE

AppleCrux said...

elo..goodluck mate!!

Selamat Berpuasa BTW!

kinna said...

siannya terpaksa berjauhan dgn hubby dan baby..ofis mate saya pon ada gak yg ulang alik kl-melaka..tp dia ada mak kat kajang, so dua minggu skali bru balik melaka. anak dia pon dah besar..
anyway, gud luck..

MyRule said...

Applecrux.. good luck to u too

Kinna..thanks..u too..good luck ye.. :P

Mama Ammar @ Nor Haryati Yahaya said...

Waa....sayu dan tersentuh jiwa saya baca entry awak la...camtu la pengorbanan seorg ibu...betul cakap Myrule..pasal duit, totop sebelah mata je la demi kebahagiaan keluarga lebih-lebih lagi bulan ramadhan ni...kite doakan MyRule all the best!!!

p/s: tetiba terdengar lagu dendang perantau....Selamat Berpuasa..