}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Tuesday, December 27, 2011

Baby Checklist

30 Minggu??

Haaa... ayat x boleh blah aku bagi encik usrule kelmarin.

"kalau ammar JR lahir 36 minggu macam Ammar, kita ader 6 minggu jek lagi"

Respond encik usrule??

"err..nama pun tak finalize lagi ni"

Hehehe..boleh plak dia terfikir bab nama. Masa Ammar dulu lepas lahir baru decide nama.

So, kali ni macam tu gak la :)

Pasal baby checklist plak, memang dah start kena tengok.

Actually x banyak sangat nak kena beli sebab barang abang ammar masih boleh pakai. Ni beruntung kalau baby lahir dekat2.

Aritu masa Pureen warehouse dah beli 2 helai baju longsleeve. Satu warna biru and satu lagi warna putih.

Semalam plak dah beli mitten and botties. 2 pasang. Biru dan putih.

Ni untuk pakai kat hospital and kuar hospital. Takkan masa ni nak pakai baju abang Ammar plak kan. :)



Contoh la..tapi memang baju plain. Mitten and booties tu ader gambar cartoon. Cari yang x sama ngn abang Ammar punyer. Abang Ammar sangatla excited. Bila nampak Mummy pilih2 dia pun sibuk sebut "nak..nak".
At the end dia pegang sampaila kat kaunter.

Lepas tu, dah beli sekali towel mandi. Beli untuk abang ammar sekali. Supaya abang Ammar tak terasa ye..

Sebab apa tak mau abang Ammar terasa?

Sebab aritu mummy ader beli botol Safety plus untuk baby yang macam kat bawah ni



Tapi abang Ammar nangis2 nak. Rupa2nyer dia nak minum dari bottle tu. Masalahnyer, bottle tu 5oz jek. Mana la cukup untuk Abang Ammar kan? Abang Ammar pun kekadang bottle avent 9oz dia tu pun x cukup..heehe

So far tu jek kot barang untuk baby yang dah beli. Tailortries semua dah beli. Beli masa Pureen wh aritu. Beli yang besar supaya Abang Ammar boleh share sekali.

Untuk aku plak, aritu baru beli online NR punyer set bersalin. Beli kat sini

Murah and dapat free gift serta free delivery. Berbaloi2.. ~wink~

Nanti bila balik Melaka, dah boleh keluarkan stock baju baby abang Ammar yang bawah 6 bulan. Boleh basuh and lipat siap2 untuk time pantang nanti.

Tengah fikir apa lagi barang nak beli ni ek.. :)


11 comments:

atulhani said...

baby kali ni boy gak ke? sbb beli barang kaler biru gak.. takde excited cari barang pinky2 pun hihihi

Mrs Nageb said...

wah kejap je kan dah nak deliver.....bestnya...

MyRule said...

Atul..so far tetiap kali scan memang boy..hehe
Niat di hati memang mau rembat kaler pinky, tapi takkan kat spital pakai kaler pinky..sian la plak. Tapi x per, baju abang ammar banyak kaler oink..muahaha

Mrs Nageb, aha..kejap jek. Tak terasa sgt sebab sibuk dok melayan kereneh abang Ammar.. :)

azian abdullah said...

rasa mcm br je tau u preggy kali ke2. tup2 dah 30wks ek? cepatnya ms berjalan... gud luck :)

MyRule said...

Azian.. memang terasa kejap sebab bz dok melayan abang Ammar. Thanks dear

Nens Collection said...

sukanye bila nk beli brg baby kan..bau baju bb pon best sgt kan..;)

MyRule said...

Nens..bau baby lagi best.. Ammar dah takder bau baby... bau masam susu and peluh.. ;)

rDnA said...

30 minggu??tak lama dah..rindunye nak cium bau baby br lahir..weee
semoga selamat semuanya..
kalau ikut ammar mmg cpt kan?tb2 tau dah bersalin

MyRule said...

rdna..heheh..semua org kata cepat.. Amin..harap2 semua selamat. Boleh cium bau baby puas2.. :)

Aha..kalau ikut ammar memang x sempat nak pk ape2..tau2 dah deliver.. :)

Cik Sibuk said...

salam tahun baru!

seronoknya beli barang baby...ni yang buat ai teringin nak ada baby lagi ni :)

MyRule said...

Cik sibuk.. tambah la lagi... hehe