}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Tuesday, December 13, 2011

3rd Trimister

uwaa..macam x caya dah masuk 3rd trimister ~wink~

Latest berat adalah 58kg. Masa bersalinkan Ammar dulu 61.5kg. Aderkah??

Ammar Jr. sudah 1kg (patut pun rasa berat..heheh)

Selera skang sudah terarah pada western food. Nasi adalah sangat menjelikkan. (masa pregnant Ammar dulu, awal2 dah jelik kat nasi)

X cepat lapar.

Strech mark masih tiada.

Susu kolestrum pun x kuar lagi.

Cuma malam semalam terkena "simpul biawak?" Terkejut giler encik usrule...muahahha

Aper lagi yer..yang lain takder beza and masih sama macam pregnantkan Ammar Hafiy dulu.

Dan yang paling best..Ammar Hafiy sudah menunjukkan ciri2 kejelesannyer.

Camner la masa berpantang nanti.

Dahla encik usrule kat Shah Alam..and aku, ammar hafiy and ammar Jr. akan berada di MElaka..

Sekarang sudah rasa tak larat mau kejau Ammar Hafiy pakai pampers and baju lepas mandi.

Ammar Hafiy pun sudah pandai meragam. Aderkah jeles and mau perhatian lebih? (tapi perhatian sudah cukup banyak).

Terbaca satu blog aritu, seorang ibu ni rasa alangkah bagus kalau dia melahirkan anak kedua ketika anak pertama dia kecik. Tidak tau jeles and pukul adik baby.

Tapi..sama ajek.. Kalau anaknyer kecik..lain lah plak kerenah dia kan?..Setiap stage tu ader beza yer.

Ooo..rindu kat budak cumel, hensome and anak soleh ni la.. (err..pagi tadi nangis masa nak antar gi school)






8 comments:

atulhani said...

bestnya peknen... tp bab simpul biawak tu tak best hihi. kita dulu selalu kena waktu malam, padahal cukup minum susu n amik pil kalsium..

hmm kakak sy dulu peknen ank kedua masa ank first kecik gak la.. tp bila dia dah besar, dia sibuk mintak adik lagi. sebab masa dapat adik, dia blum paham, belum reti main dengan baby... bila saya peknen pun, dia la yang paling suka, siap minta saya dapat baby girl. then ngaku, anneesa tu adik dia.. hihi

MyRule said...

Atul..first time kena simpul biawak. Rasenyer simpul biawak la kan..macam krem tu kan. Terjerit gak la. Terkejut encik usrule..ammar pun sampai terkejut nangis..

hehehe..macam2 ragam kan. Mana2 stage pun ader pro n kontra.. :)

rDnA said...

Rs cepatnye mai dh msuk 3rd trimester.best best..

Kena slow talk dgn ammar kot bgtau suruh dia sayang adik dia..ada masa lg before ammar jr lahir..

Nur said...

owh time flies! lama tak bercommunicate kat blog kan, now u dah 3rd trimester. Bestnye!

take care tau! oh, simpul biawak tu mmg menyakitkan hati ;p

MyRule said...

Rdna, aha sakng tgh dia pasal baby, adik. Harap2 dia faham :)

nur, cepat kan? Tup2 nanti dah lahir hehe

MyRule said...

Rdna, aha sakng tgh dia pasal baby, adik. Harap2 dia faham :)

nur, cepat kan? Tup2 nanti dah lahir hehe

Nens Collection said...

kene minum byk susu..
baru tak kene simpul biawak tu..
kalu kmpung sy panggil ' sentak mengkarung'..hehe

MyRule said...

Nens.. noted.. kena tambah intake calcium ni.. :)