}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Tuesday, October 11, 2011

Selepas sehari di School

Salam..

Hari ni hari kedua Ammar gi School.

Semalam, pukul 5.30 aku dah sampai depan school Ammar. Tapi x masuk. Sebab janji ngan encik usrule nak amik sekali n bayar duit school.

Encik usrule sampai around 5.50. Then kitaorg masuk. Ader owner suami isteri tgh tgk bebudak main. Bebudak ni pamggil owner Mak and Abah.

Pengasuh bawa kuar Ammar. Rupa2nyer dia tido (memang time tu time tido kat umah nenek).

Terkebil2 mata dia tgk kitaorg dtg amik.

Bawa dia gi makan. Haaa..masa ni lah dia start tunjuk ragam. Tak nak duduk dalam babychair. Then bagi dia roti bakar. Makan skit. Pastu dia tarik encik usrule. Rupa2nyer nak hug. HUg kuat2. Pastu kiss. Lama. Tapi x abis kat situ. Pusing plak kat aku. Buat benda yang sama. Dekat 5,6 kali gakla.

Lepas tu kitaorg gi pasar malam. Balik tu start la drama. Merengek2. Ader jek yang x kena. OK..Ammar baby yang active and periang. So bila dia buat camtu maknanyer dia MERAJUK!

Kitaorg tanya gak, dia buat aper kat school, best ke tak etc. Tapi dia marah (style dia la kan). Pastu buat x tau.
Malam tadi pun tido merengek gak.

And pagi tadi dia bangun awal. 6.30 dah bangun. Bagi susu and tukar pampers. Cakap lagi dia kena gi school arini. Feedback ok. Masuk dalam carseat, dia masam jek. Bila dah sampai tu aku cakap la ngan dia. "ammar ni masam jek..senyum la skit". Tau aper respond dia?

DIa pandang aku and cakap " caaaaakkk"..hehehe

Okla tu... :P


10 comments:

mommie yuyu said...

so sweet ammar, mesti dia rindu sgt kat mummy dan babah dia sehari x jumpa..

MyRule said...

Yuyu..hehehe..x pun rasa sunyi sebab semua muka yang baru dikenali.. :P

mRs.fAriDnAnA said...

wahh pandainye ammar sekarang...

MyRule said...

Faridnana..semakin membesar..semakin banyakla telatah dia.. :P

nur easy said...

alolo pandainya dia.. rindu betul gaknya tu kan.. pandai dah dia g school.. so skrg dah duduk bsama semua ya.. best2 ;)

MyRule said...

easy..aha...merajuk agaknyer sbb kena tinggal ngan org x dikenali.. Yup..bersama2 :)

Luv like this.... said...

harap ammar ok2 je kat sane...:)

mumy pon jgn rsau sgt ok :)

MyRule said...

ooo..mummy tengah belajar camne mau cool..Thanks dear.. :)

b.E.L.L.e said...

alahai..manjanyer ammar..hihi..

MyRule said...

Belle.. kan..ye la..selama ni PJJ ngan mummy. Tumpang kasih nenek and nekyang je..huhuuh