}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Thursday, October 13, 2011

Ammar ooo Ammar..

Salam..

Erm..Ammar still merajuk. Marah kot kat kitaorg coz antar dia kat tempat yang semua org dia x kenal.

Menangis berguling2.

Semalam dia menangis lama sambil guling2 kat lantai. Aku n encik usrule x pernah tgk dia menangis lama macam tu. And style guling2 tu first time tgk masa malam senin aritu.

Sampai aku call mak kat melaka. Mak panggil2 pun dia nangis gak.

Then dia ok sendiri. Tapi jangan la ader benda x kena. Sure dia merengek and cari port untuk berguling balik.

Nak solat pun dia x bagi. Nampak jek aku pakai telekung, dia start guling2 and merengek.

Nak mandi jgn cakaplah. Dah 2,3 kali dia dtg buka pintu bilik air tu (pintu jenis slide and memang x kunci).

Rindu kat Ammar yang happy, suka membebel and bergelak ketawa..huhuhu

Dan ader sekali tu tasa nak gelak pun ader..marah pun ader..

Dia nangis guling2, aku pujuk. Angkat n letak dia atas tilam. Dia diam. Pastu aku tgk, dia turun dari tilam tu.
Rupa2nyer, dia gi kat lantai sambung guling2 and nangis...


11 comments:

nur easy said...

ala ciannya dia.. xpa, ammar kena belajar berdikari..
lgpun nak jd abg dah..hehe.. tinggal AF je tu y manja kemain.
gaknya nak kena ada adik gak, baru la belajar2 berdikari..hehe

amiey lee said...

hee alahai siannnye kat amar..takpa lama2 mesti dh biasa tu..

rDnA said...

ala siannya ammar..
belum dpt biasakan diri kat tempat baru kot.nanti lama2 mesti ok..

With Love said...

sama la.. Amani kalau nampak mama dia gerak skit nk masak, solat etc.. mesti nangis..

huhu. yelakan.. baby kita sure rindu kat kita seharian tinggalkan dia dengan orang lain. kita kan kerja.. bukannya fulltime housewife.. =)

MyRule said...

easy.. AF still nenek dia jaga or u dah tinggal asing? Hehehe..selagi takder adik biar la dia manja2 dulu..Qadaq setahun yang hilang.. :)

Amiey..tu la..kesiann..dia macam x happy jek dok sini..huhu

rdna..tu la..harap2 lama2 ok la..:)

Farah..kan..kesian..tapi apakan daya..terpaksa kerja..kalau la duit banyak..boleh dok umah jaga anak sendiri..huhuhu

mRs.fAriDnAnA said...

sian ammar...biasala tu br lg...akif pun klu kat umh merengek ajer kjenye...xblh bgerak skt...nk srh mengadap n main ngn die jer...kat umh org ok jer kekdg tu...yela hampir separuh ari die ngn org lain tu yg blk bls kat kte tu...hehe

MyRule said...

Faridnana..aha..tu la yang kitaorg persan..dia nak kita hadap dia jek..heheh

juelee said...

kesian ammar.. takpe, bebudak cepat tag along, lama2 nanti insyaallah oke.. hehehe

MyRule said...

Thanks Jue..harap2 camtu jugak.. :P

mommie yuyu said...

siannya ammar.mesti dia x selesa/suka dgn tempat baru tu.jumpa org2 yang dia x kenal.kita pulak jadi serba salah kan?tapi kena pejam mata, pekakkan telinga dan berdoa biar ammar cepat ok dengan situasi baru ni kan?

MyRule said...

Yuyu..memang tengah bertahan ni. So far nampak org kat school tu jaga dia ok..:P