}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Saturday, December 8, 2012

ESP Shaklee : Kebaikan dan testimoni

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...hehe. Semoga semua rakan-rakan sihat walafiat sentiasa. Hari ni Post aku adalah untuk menceritakan kebaikan ESP shaklee. Memang ramai yang dah tahu dan banyak yang dah baca pasal ESP shaklee. Tapi post aku hari ni adalah beserta testimonial dari Distributor Shaklee jugak dan dia adalah admin blog ini. Puan Mahzaitul. 

Seperti yang kita tahu, Energizing Soy Protein Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. Ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur – tua atau muda.

Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari  susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.

Faedah Energizing Soy Protein Shaklee yang utama:

Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.

Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan  parut.

Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.

ESP @ Energizing Soy Protein :

Kompisis vitamin utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Sel tak kenal nasi lemak, air soya atau tempe tetapi sel hanya perlukan protein iaitu khasiat dari makanan yang diambil. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan.Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.

Protein sangat sensitif. Ianya wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. So apabila kita memasak sumber protein seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protein yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri.


ESP Untuk Bina OTOT (Ahli Bina Badan)

Ada antara pembeli saya adalah lelaki. Iya betul, lelaki pun minum ESP ni kerana ESP ini mempunyai kandungan protein sebanyak 14gram/per serving.   Honestly saya tahu, protein digunakan untuk peminat tegar gym untuk bina badan kerana suami saya jugak suatu ketika dulu aktif ke gym. 

Harga protein yang dikenakan di kedai-kedai kesihatan mencecah sehingga RM250 dan ke atas. ESP Shaklee ini juga berkemampuan membina otot dan mempunyai harga yang berpatutan (sila email saya untuk harga). Nanti saya akan cerita kan dengan lebih lanjut beserta testi dari pengguna saya dalam post di masa hadapan.


ESP TESTIMONIAL

Sebalum saya consume ESP, memang saya skeptical sebab ramai kata rasa ESP ni tak sedap. Bila saya dah beli perkara pertama yang saya lakukan adalah merasa ESP ini dengan lidah untuk memastikan tahap mana kebenaran ketidak sedapan rasa ESP ni. Bau ESP ni sahaja sudah cukup menyelerakan. Bau macam nestum..nyum2. Bila dah rasa..rasa pun agak2 seperti nestum hehe..maybe sebab terpengaruh dengan bau..cuma kurang manis. Resipi saya minum ESP adalah..

1. 3 in 1 horlick
2. air panas
3. air suam4. 
3 sudu ESP

Atau ada banyak cara lain yang saya akan kongsi kan nanti:
Ini cara dari Pn Mahzaitul;

1. Bancuh Meal Shake (Shaklee) 
2. Air Ducth lady
3. 3 sudu ESP






Hebat kan, anak Pn Mahzaitul  (AMAR) yang berusia 2 tahun pun consume ESP untuk kesihatan. Hasilnya, Amar sangat cergas dan jarang demam. Alhamdullilah.



Untuk testi lebih lanjut dari Pn Mahzaitul, boleh anda layari TESTI ESP


Untuk Order atau pertanyaan boleh hubungi saya: ieda.chan@gmail.com

Or... isi borang di atas! :)))))

Setiap pembelian akan diberi jadual pengambilan dan consultancy. 

No comments: