}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Thursday, December 13, 2012

Rumah kami!

Salam semua... :)

Hari tu kan..kan aku ader buat entry pasal nak cari penyewa untuk rumah baru kitaorang yang tak seberapa baru tu. Tak silap aku kitaorang ad kat mudah sehari je, then kat forum cari and kat blog ni. Punyerla ramai orang yang call kata nak sewa.

Haha...mula2 ingat takda orang nak sewa tau. Risau gak la. Sebab kan kitaorang dah decide tak nak duduk sana. Sekali..berduyun-duyun orang call. Sampai la ni pun ada orang call and sms tanya pasal rumah tu.

Sebenarnyer, x sampai seminggu kot kitaorang dah dapat tenant. Dia call, comfirm nk tgk, kitaorang reserved untuk dia, weekend dia datang tengok and then next week tu sign agreement. Settle!

Lagi satu, pasal entry tu kan..encik usrule berjejak kasih balik ngan ermmm..adik angkat dia. Girl ok! This girls sms tanya pasal rumah sewa. Sekali dia cakap kenal encik usrule. So, aku pass hp kat encik usrule. Haaa...ok..i know that girl.

Opss... X pernah jumpa..x pernah tgk pic tapi i know citer dia ngan encik usrule dulu2. Encik usrule pernah citer kat aku dulu...dulu..zaman bercinta dulu.

So, kalau that girl kalau lah masih baca blog ni, jangan risau..i'm ok with that :)

Opss...sebenarnya nak citer pasal rumah tu je. Walaupun sekarang still duduk rumah lama ni..rumah pertama since kawen, since ada ammar, rumah pertama akid bermalam lepas keluar spital, rumah yang pernah kena tinggal selama setahun setengah (balik ujung minggu je, tu pun sebulan sekali), kami bersyukur dah ada rumah sendiri. Tak besar, tak gah tapi cukup bahagia buat kami...


4 comments:

Ann Ilias said...

Bestnya dah ada rumah sendiri.
Walau kecik mana sekalipun, asal dpt tinggal sekali dgn suami dan anak anak, itu dh cukup buat kita kan?
:))

MyRule said...

Betul2 yang penting hati gembira kan

azian abdullah said...

uish! tak besar apenye tu zatul! congrats2...dah ade rumah sendiri. kami ni masih tercari2. ayah najla syg sangat nak tinggal kolumpo. tp mana nak cr rumah yg affordable (me nak teres :p) kat kl ni :(

MyRule said...

Azian,hehe...sederhana je :)

Rumah kat kl mahal la. X mampu la. Lagipun kitaorg x sesuai dok kl. Pening...stress ngan kl. Kalau balik umah in law kat sri gombak dah buat kitaorg stress.