}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Monday, May 30, 2011

Sedih

9 Hari Yang Mendamaikan iV

Salam...

Tak abis lagi citer 9 hari yang mendamaikan ni. 

Nasib baikla kitaorg x stay Shah Alam lepas interview tu. Sebab nye..pagi2 Selasa tu encik usrule dapat call, TokMin (moyang lelaki Ammar sebelah abah encik usrule) meninggal.

Lepas je breakfast pagi tu kitaorg terus balik Muar. Nenek and mak aku follow sekali. As cucu sulung, encik usrule mandikan, sembahyang and temankan jenazah arwah ke kubur.

Malam tu ader kenduri. Penat memang penat. Ammar pun nampak penat. Ader gak la dia buat perangai. Tapi aku ngan encik usrule faham, Ammar tak tido sgt.

2 kali kitaorg balik Muar sepanjang 9 hari tu. Mula2 pagi Selasa sampai Malam Rabu..and Jumaat malam sampai petang Sabtu. Sempatlah gi makan sate kat bandar Muar.. :p


First time Ammar buat perangai kat kedai


Marah benar..pujuk pun x jalan.




First Time tgk air pancut depan mata.. 



Tak berkelip tgk.. 


Kepenatan sgt2


Buat perangai lagi...


Bersama Onyang (moyang) and family dari Sabah..

Friday, May 27, 2011

9 Hari Yang Mendamaikan III

Salam..

Ok..kita masuk plak Stage III.. ~wink

Hari Isnin sebelum Wesak Day tu sepatutnyer encik Usruel keja, tapi disebabkan dia dapat interview dia pun cuti.

Berangkatlah kitaorg tiga beranak ke KL. Balik hari je. Mula2 ingat nak lepak Shah Alam (sebab dah lama x menjenguk home sweet home), tapi macam malas plak.

Ammar macam biasala kan. Sgt happy dapat jalan2. Lagila kalau jalan jauh2. Ooo..untuk pengetahuan semua..sejak dari sebelum kawen lagi aku memang selalu temankan encik usrule gi interview. Tunggu dalam keta. Sanggup tu amik cuti. Lepas kawen pun sama gak. And bila Ammar dalam perut pun dia join sekali. 

Kali ni first time Ammar join temankan babah dia gi interview. Mula2 ingat nak gi window shopping kat area tempat interview tu (takkan nak dok kat parking ngan Ammar kan), tapi kitaorg sampai dekat2 waktu interview tu..so kena gak dok dalam keta kat parking. Luckily, tak lama. Kitaorg siap standby mainan Ammar dalam keta. 

Lepas interview tu kitaorg terus gerak ke Bandar Sri Putra Bangi, pasal Maklong Katon Ammar mau banje makan sebab antarkan buah Kuini kat dia..hehe

Merasalah Ammar duduk dalam keta time jem org balik keja + Hujan.

Kitaorg siap cakap.. "Ammar sanggup ke nak idup KL camni?..Baik Ammar dok Kampung..aman je..tetiap petang bole lepak2 depan umah..". Aku rasa kalau dia boleh jawab, sure dia pun tak mau dok KL.. ~wink~



Meh..mummy kiss Ammar



Nak duduk bawah la Mummy..



Yeahh...

Mana babah ni...


Ammar dah boleh diri..hihihi


Kak Najat..Kak Dina and abg Mujahid


Kak Nada n Kak Najat 


Yeah..Mak Long banje makan...


zzzzz.................

9 Hari Yang Mendamaikan II

Salam..

Ok..sambung lagi citer 9 hari yang mendamaikan... :p

Masa Ammar gi Tesco ngan Mummy n Babah..Ammar dapat DRUM.

Bukan aper..ammar ni suka sgt tepuk2 meja..ala2 bergendang.

Kalau duduk sorang2 pun tgn dia tu pun macam bergendang.

Mula2 kitaorg mau belikan Baby Walker ala2 Go Baby Go: Stride To Ride Lion Fisher Price, tapi bila nampak gendang tu..terus letak balik Baby Walker ala2 Go Baby Go: Stride To Ride Lion Fisher Price.

Sebab aper?

Sebab bila kitaorg letak je drum tu depan Ammar terus dia bergendang. Then bila tarik, dia terus lonjak2kan badan dia mcam nak keluar dari stoller tu. Haaa..tu yang kitaorg beli tu.. :p




Then masa kuar gi Tesco ngan nenek, dapat bola plak. Nenek yang beli. Lagila Ammar suka. Nama pun Boboy kan, pantang dapat bola.

Ahad malam tu, kitaorg kuar gi naik Melaka River Cruise. Asalnyer kawan encik usrul masa kat UTM dulu bercuti ke Melaka. Diaorg nak dtg umah, tapi encik usrule keja plak. Encik usrule suruh datang malam, tapi wife kawan dia nak gi naik Melaka River Cruise. So, aku tanya la encik usrule (sebab kesian kat dia..sejak dok Melaka dia asik jaga Ammar je, kawan2 pun byk kat KL) kalau nak jumpa Najmi, kita join la diorg sekali. 

Tapi Ammar plak tido malam tu...huhu. Confident je kitaorg Ammar akan bgn bila masuk keta (selalunyer memang dia akan bgn). Sampai la kitaorg naik river Cruise tu dia x bangun2. Ensik Usrule excited jumpa Najmi. Actually Najmi n wife dia Shahrun ni macam kitaorg gak. Maksud aku.. Najmi dulu stay ngan family Shahrun kat Kota Tinggi. And Najmi jaga anak dia. Manakala wife dia keja kat Poli kat Sabah ke Serawak. Tapi la ni Wife dia dapat tukar kat Poli Sabak bernam and now dia jaga baby diorg. Najmi still kat JB.

Berbalik pada Ammar..puaslah kitaorg kejutkan dia. Dia x nak bangun langsung. Sampailah Cruise tu pusing baru dia bangun. Itu pun susah giler dia nak buka mata. Heehe..teruk betul kitaorg kan? Tapi bila dah bangun..dia x nak tido. Banyak benda dia nak tgk.






Lepas naik Cruise, kitaorg pun berpisah ngan Najmi. Encik usrule ajak pusing area dataran Pahlawan. Ye la..kalau siang macam leceh nak gi area situ sebab jem. Aku ok je. Sampai kat Dataran Pahlawan tu baru tau ader uptown..muahaha.

Teruk betul..nama je anak melaka kan..

Kitaorg pun aper lagi..ukur jalan la..








Thursday, May 26, 2011

9 Hari Yang Mendamaikan

Salam..

9 Hari bercuti...memang best..

9 Hari berkepit ngan yang tercinta..sangat menyeronokan..

9 Hari jalan2 dgn yang tercinta

9 Hari takyah fikir pasal keja..

9 Hari..bla..bla..bla..

Cuti jadi panjang sebab datuk Encik Usrule meninggal pagi Selasa.

Hari Sabtu dan Ahad yang first tu..kitaorg gi Tesco je.

Tak kemana2 sgt. Sebab Ahad tu encik Usrule kena OT.

Pastu bawa Ammar gi pasar jap..gi kenduri kawen..

Dalam erti kata lain x jalan jauh2 la..


Gi Tesco ngan Babah n Mummy


Gi Tesco ngan Mummy and Nenek

THEHONEYBUNCH FINAL GIVEAWAY - NATURAL MOTHERHOOD GIVEAWAY


Giveaway ni sgt best..lagipun ammar kan pakai CD..so sgt berbaloila kalau dapat hadiah ni kann.. ~wink~

opsss..ader book juga..lagi la..fave ammar..




ditaja oleh:




"Dunia ibu buat diriku adalah dunia yang sangat membahagiakan. Melihat Ammar membesar dari dalam perut sampailah sekarang memang satu keajaiban dan nikmat dunia. Dunia ibu juga mengajar aku jadi lebih baik..mau jadi terbaik dan memberi yang terbaik buat Ammar.  "



Mau beri yang baik2 aje buat budak tecik ni.. ~wink~

Wednesday, May 25, 2011

Wordless Wednesday



Tuesday, May 24, 2011

♥ Mom & Me Sweet Photo Contest ♥



MOM & ME SWEET PHOTO CONTEST

HADIAHNYE..

" GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON 
"VACATION" 2D1N & SPONSOR BY aNJe a.k.a MaMa_BaLQiS" 

Pengajur Contest ini adalah :
http://damiaqish.blogspot.com/


Penaja untuk contest kali ni adalah:




 Ammar Hafiy Mohd Asrul

8 Bulan

Jom join.. ~wink~

Ammar 8 bulan

Ooo.. tetiba teringat Ammar sudah 8 bulan..

Sudah ader gigi 4 batang..2 atas..2 bawah

Sudah mau berlajar berdiri.

Sudah pandai demand.. nangis kuat2 time nak susu..

Sudah pandai demand mau tido atas dada babah or mummy tetiap pagi. 

Sudah pandai nangis x mau org letakkan.

Sudah pandai makan babybites..walaupun secubit dua aje..heheh

Sudah boleh cakap ba..ba..ma..ma...

Sudah kurang skit bab menjerit..skit aje tau..

MAsih x mau makan sangat..

Masih suka meniarap style ulat gendon (beluncas)

Masih suka senyum and gelak..

Masih suka Jalan2..

Masih minum susu ibu saje

Anddddd..........masih jadi budak baik..anak soleh..~wink~




opppsssss....  :P


Ammar & d' Gang

Salam..

Sebenarnya nak citer macam2, tapi macam malas.. macam x der idea.

Mana taknyer..seminggu bercuti..9 hari lepak2 ngan yang Terchinta.. :p

Ok..pasal cuti nanti aku citer ek..

Hari ni mau citer pasal gang2 Ammar Hafiy.




Bear kepunyaan Mummy...



Nampak x tating ammar kat belakang tu?.. :P



Stokin Ammar pun interprame sekali..heheh




Bear kak Ayu


Run puteh..run..run for ur life...muahahaha


Puteh...Kucing babah...