}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Friday, May 27, 2011

9 Hari Yang Mendamaikan II

Salam..

Ok..sambung lagi citer 9 hari yang mendamaikan... :p

Masa Ammar gi Tesco ngan Mummy n Babah..Ammar dapat DRUM.

Bukan aper..ammar ni suka sgt tepuk2 meja..ala2 bergendang.

Kalau duduk sorang2 pun tgn dia tu pun macam bergendang.

Mula2 kitaorg mau belikan Baby Walker ala2 Go Baby Go: Stride To Ride Lion Fisher Price, tapi bila nampak gendang tu..terus letak balik Baby Walker ala2 Go Baby Go: Stride To Ride Lion Fisher Price.

Sebab aper?

Sebab bila kitaorg letak je drum tu depan Ammar terus dia bergendang. Then bila tarik, dia terus lonjak2kan badan dia mcam nak keluar dari stoller tu. Haaa..tu yang kitaorg beli tu.. :p




Then masa kuar gi Tesco ngan nenek, dapat bola plak. Nenek yang beli. Lagila Ammar suka. Nama pun Boboy kan, pantang dapat bola.

Ahad malam tu, kitaorg kuar gi naik Melaka River Cruise. Asalnyer kawan encik usrul masa kat UTM dulu bercuti ke Melaka. Diaorg nak dtg umah, tapi encik usrule keja plak. Encik usrule suruh datang malam, tapi wife kawan dia nak gi naik Melaka River Cruise. So, aku tanya la encik usrule (sebab kesian kat dia..sejak dok Melaka dia asik jaga Ammar je, kawan2 pun byk kat KL) kalau nak jumpa Najmi, kita join la diorg sekali. 

Tapi Ammar plak tido malam tu...huhu. Confident je kitaorg Ammar akan bgn bila masuk keta (selalunyer memang dia akan bgn). Sampai la kitaorg naik river Cruise tu dia x bangun2. Ensik Usrule excited jumpa Najmi. Actually Najmi n wife dia Shahrun ni macam kitaorg gak. Maksud aku.. Najmi dulu stay ngan family Shahrun kat Kota Tinggi. And Najmi jaga anak dia. Manakala wife dia keja kat Poli kat Sabah ke Serawak. Tapi la ni Wife dia dapat tukar kat Poli Sabak bernam and now dia jaga baby diorg. Najmi still kat JB.

Berbalik pada Ammar..puaslah kitaorg kejutkan dia. Dia x nak bangun langsung. Sampailah Cruise tu pusing baru dia bangun. Itu pun susah giler dia nak buka mata. Heehe..teruk betul kitaorg kan? Tapi bila dah bangun..dia x nak tido. Banyak benda dia nak tgk.






Lepas naik Cruise, kitaorg pun berpisah ngan Najmi. Encik usrule ajak pusing area dataran Pahlawan. Ye la..kalau siang macam leceh nak gi area situ sebab jem. Aku ok je. Sampai kat Dataran Pahlawan tu baru tau ader uptown..muahaha.

Teruk betul..nama je anak melaka kan..

Kitaorg pun aper lagi..ukur jalan la..








3 comments:

bobhandburry said...
This comment has been removed by a blog administrator.
nur easy said...

pandai dah pilih barang ya.. cam best lak dram tu.. hehe semua suka la main2an budak2 ni kan

MyRule said...

Aha..pandai dah..kalau lalu kat tempat mainan tu, kusyuk je tgk...heheh

Ala..mak budak pun suka mainan gak..hihihi