}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Thursday, November 10, 2011

Qurban

Salam..

Allhadullillah..tahun ni ader rezeki lebih. Dapat lah buat ibadah Qurban kat umah mak aku.

Satu bahagian untuk aku, abangah, kaklong, pakngah, bangcik, emak and satu bahagian Aqiqah for kazen aku Nabilah.

Memang niat dah lama, cuma x berkesempatan.

Encik usrule dah buat before ni. Ammar plak dah settle Aqiqah dia. So, untuk aku plak.

Petang Sabtu tu, kitaorg siap bawa Ammar gi Kandang lembu lagi. And Ammar sebagai peminat lembu, memang sangat happy dapat tgk buu dekat2.

Pagi raya tu pun kitaorg bawa dia tgk ibadah Qurban tu. Cuma dia x tgk la proses sembelih tu. Aku pun x tgk. Wakilkan kat encik usrule jek.

Jom tgk gambar..Gambar2 adalah x ikut turutan ye..malas mau susun.. :)



Encik usrule sibuk melapah tulang


Ni masa lembu baru sampai dari tapak pemyembelihan


Pagi raya, kaun pompuan dok lepak tunggu turn untuk lembu Qurban kitaorg.



Ini budak kecik jadi mandur tgk org melapah lembu. Niat hati nak tolong. Tapi org suh dok dalam umah.


Moh ramai2 gi tgk proses Qurban.. Eipp!! ammar..tgn kat mana tu?


Dia pun nak join dok belakang tu.


Mandur....


Tgk tu..sampai nekcik dia amik and bawa ke tempat org melapah.


Pengantin baru yang kena buli..


Itulah lembu Qurban kitaorg



Kak Ain..yang selalu jadi mangsa lepuk - then peluk- Ammar.



Anak2 saperla ni..

5 comments:

nur easy said...

lagi meriah ni.. lawanya dia pakai baju melayu ;)

MyRule said...

meriah kan..:)

Mula2 dia pakai baju melayu putih..pastu poo poo.. kena baju n suar terus tukar kaler silver..

Qhaifa Nur said...

salam singgah

syukur dapat sempurna majlis korban...meriahnya

dah follow jom follow back
qhaifanurin.blogspot.com

Noli said...

meriahnyeeee...best best..

MyRule said...

Qhaifa...thanks..dah follow

Noli..heheh..semestinyer..