}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Thursday, November 17, 2011

2 Tragedi

Salam..

Sebulan lepas, sehari selepas Deepavali, salah sorang staff kat Department aku ni meninggal. Accident. Arwah encik IShak. Arwah adalah penghantar surat merangkap driver MD. Baik je orang dia.

Arwah tinggal kat Dengkil. So, pagi2 naik motor dia gi tropicana amik our MD. Drive ke opis di Shah Alam. Then hantar surat, cek, pos something etc la. So, keja dia banyak jalan2. Petang2 baru nampak dia kat opis. Selalu gak nampak dia tido dalam keta sementara tunggu MD.

Malam sebelum dia meninggal tu, arwah bawa MD dinner ngan Japanese yang datang dari Jepun. So balik lewat la. Nak balik Dengkil lagi. PAgi2 hari kejadian plak, dia memang bgn awa sebab nak travel dari Dengkil naik motor. Tapi... x sampai. Arwah langgar belakang lori yang berhenti tepi jalan.

MD tunggu, at last MD drive sendiri ke opis. Sampai opis, MD suruh HR director gi cari arwah kat umahnyer di Dengkil.

So, sekarang ni, MD tak mau guna driver lagi. Bila rasa bersalah sebab balik lambat malam sebelum kejadian.

Tregedi kedua plak kat Department ni.

Semalam, sorang kakak Finance yang due date dia awal 4 hari kot dari due aku, kehilangan baby dia. Tali pusat baby tersimpul mati. So, baby x dapat oksigen. Dah seminggu meninggal. Kakak ni ader 4 orang anak. Hubby plak memang keja waktu malam. So everything dia handle sendiri. Campur plak ngan kenduri kahwen adik ipar dia.

Ooo..sedih n kasihan sgt kat dia. Sebelum ni kitaorg selalu ckp, saper antara aku n dia bersalin dulu. Sebab dia pun before ni anak ke 4 dia lahir awal sebulan setengah. Konon2 nak tgk la..kitaorg ader sejarah anak lahir awal.

Untuk aku..lepas ni sila duduk diam2 ye..jgn bising2..sedih nanti akak tu.. :(


3 comments:

mama irfan said...

sedihnya baca... salam takziah pada mereka... moga roh mereka dicucuri rahmat...amin

MyRule said...

Amin..

nur easy said...

subhanAllah.. semoga selalu dalam peliharaNya.. apapun takdir y berlaku, mudah2an kita redha