}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Friday, July 27, 2012

Red Valvet Cake

Yeahhhh!!

Menjadi juga.

First try ok. Buat Cake dia dulu. 2 hari pastu baru buat cream dia.

Masa mula2 nak buat tu kan, ammar dah tido..akid pun tido. Sangat cun timing. Sekali baru kuar bahan2, Akid pun bangun. Tetiba jek kepala dia dah tegak huhu

So, angkutlah dia ke dapur sekali. Letak dalam bouncer. Then panaskan oven semua, tup2..amek kaw...electric plak takder..

Waaa.......rasa nak ngamok jek ngan TNB ni. Dekat sejam la kot tunggu. Sampai Ammar pun bangun. Kesudahannyer, aku kena buat kek sambil dukung Ammar. Tiap kali on mixer, dia melompat suh aku dukung sebab dia takut bunyi mixer tu...




Sempat tapau skit bawa balik untuk Family In Law. Diorg kata sedap. Ikhlas or nak amik ati ke, x tau lah hehe. Yang penting aku rasa sedap. Nak lagi best, ammar cakap "sedap mimi..sedap..." ngan muka2 sekali dia punyer expreesion ~wink~

3 comments:

rDnA said...

Waaa good job..dina dr hr tu nak try sampai la ni tak terbuat-buat lg..

Mama2Q said...

cake...di bulan puasa? kalau saya tak termakan la agaknya...hehe

MyRule said...

dna, try la. tak lah susah sgt ;)

mama2q, buat kek ni seminggu before pose. tapi i lalu jek kek bila2 masa je hehe