}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Friday, July 1, 2011

[iPad MySuperKids] Cabaran #1


Ooo..sempena tema kelahiran ni, aku pilih entry ni. Dari blog lama aku. Contest ni aku masuk bukan semata2 sebab contest. Sebab ia more to cancer awareness.

And aku menang.

Tapi kali ni aku copy sebijik, just tambah gambar latest Mak ngan ammar je.

Sebab aku rasa ini satu kelahiran paling bermakna da;am hidup aku.

Mak aku terselamat dari Cancer!



GOT BOOBIES?
Hasil idea MyRule Description: http://img1.blogblog.com/img/icon18_email.gif Description: http://img2.blogblog.com/img/icon18_edit_allbkg.gif





Tau tak.. tak tau kan.. :p

My mom yang sgt2 disayangi, dulu dia pernah kena kanser pangkal rahim ataupun kanser serviks. 

Lama dulu. Masa tu aku baru form 5..err... actually baru lepas SPM. Alhamdullillah sebab masa tu mak memang buat checkup utk detect kanser every year. 

So masa detect tu baru lagi. Mula doc kata kena operate je. Buang sel2 yang tumbuh tu. After that ok. 

Tapi x lama lepas tu ader balik. So my mom decide utk buang semua rahim dia. Aku?? Masa tu memang x tau apa2. Perasaan takut pun takder. Series..sebab x tau betapa bahayanyer kanser. Ye la.. 13 tahun dulu kan. 

Ingat lagi jaga my mom kat GH melaka. Arwah baba siap bawa toto fav utk aku teman mak. Masa tu plak bulan pose. Tak rasa sedih. 

Entahla..tapi takder perasaan ape. At that time aku rasa kuat sebab masa tu aku ader sorang kawan nama FARA. Dia yang byk tolong aku masa tu. Teman aku abuka pose.. gi beli makanan..antar ke hospital..(thats y sampai skang aku still jadi kawan dia).

Syukur sgt2 sebab lepas buang rahim tu my mom kembali ok. Sampaila ssekarang 13 tahun kemudian. Mak masih sihat and takder sakit yang membahaya. 

Doa aku mak panjang umur..sentiasa ader kat sisi aku... uhuhuhu.

Ok..nak citer pasal Kempen Pink Ribbon ni. Mari la kita sedarkan diri kita and org2 disekeliling kita ye. Better be safe than sorry. Sama2 sokong aper yangAliceWonders.com war2kan. kita saling bantu membantu. Aku pernah alami, even masa tu x rasa apa2, tapi bila pk balik..takut giler weii...

Kalau nak tau lebih lanjut... gi sini dan penting jangan lupa buat pemeriksaan awal. Pemeriksaan awal tu dah selamatkan my mom!!!



hehehe..cumel kan my mom..



Update : Ni gambar terbaru mak aku dgn Ammar..


encik usrule 143 so much

“Entry ini ditulis untuk cabaran #1 iPad MySuperKids yang direviu oleh  Kumpulan B – Nor Haryati Yahaya

9 comments:

nur easy said...

moga sihat selalu n jauh dr penyakit berbahaya

MyRule said...

Amin..semoga kita sentiasa dilindungi Allah

Mommy Fara said...

Semoga semuanya dlm keadaan yg baik. Good Luck!

MyRule said...

Thanks mommy fara

Ummi Hanie @ AnNisa Fadzil said...

salam...

gudluck..kite dr grup B yg same ... ;) mane lah peserta2 B yg lain ek ??

klu gigih nk try jejak kasih ni

MyRule said...

wsalam..

Thanks.. :p

nur said...

ALHAMDULILLAH DIA SIHAT KEMBALI.. AND ITULA KELAHIRAN SEMULA KAN..
KITA PUN PERLU SALING MENGINGATKAN..

Nor Haryati Yahaya said...

Puan Peserta, ini komen saya:

Entry yang ringkas tapi menyentuh perasaan. walaupun tiada penerangan secara terperinci tentang topik awareness of cancer ni tapi dari pengalaman MyRule cukup membuatkan hati saya terharu campur kagum dgn ketabahannya mengharungi dugaan..setiap yang berlaku ada hikmahnya....tak lupa juga mesej yang diselitkan dlm entry ni..supaya kite menghargai ibu ...so hargailah mereka semasa mereka masih ada :)

sekian tima kasih :)

MyRule said...

Thanks Nur

Thanks juga Puan Nor Hayati.. :p