}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Thursday, July 21, 2011

10 Bulan




Ammar sudah 10 bulan.

Kejap je rasanyer.

Jom listkan apa yang Ammar suka buat masa 10 bulan ni.

1. Ammar suka panjat stroller. Siap berdiri pastu kaki langkah ke depan sambil goyang2 stroller. Terror sungguh anak mummy kan.

2. Sangat suka menyembur. Abis air liur dia menjejeh2. Nenek salalu jentik mulut Ammar kan.

3. Gigi sudah ader 6 batang. Coming soon pun macam ader lagi yang mau keluar.

4. Ammar dah suka makan. Boleh abiskan bubur nasi satu bekas baby bersamaan 2 sudu besar beras. Dah makan ikan salmon, jenahak, tenggiri dan juga ayam. Ooo..sgt kuat makan.

5. Buah fave terbaru adalah durian! Selain durian Ammar suka gak makan manggis. Pisang, tembikai, epla tu semua biasa dah.

6. Masih kuat menjerit. Suka gelak2.

7. Dah pandai pilih orang. Ikut suka dia. Kalau org tu dia suka, first time jumpa pun boleh angkat and main2 dgn dia. Kalau dia x nak..silap lah. Main dari jauh2 je la.

8. Sangat rapat ngan babah. Sikit2 babah..babah and babah lagi.

9. Dah reti sebut lembu = buuu.  Cat = tehhhh.. (puteh nama kucing) dan babah = bah or bah bah.

10. Suka tampar2 orang. Adam Rayyan (his cousin yang tua 6 hari dari Ammar) antara mangsa buli 
Ammar. Sampai Adam takut ngan Ammar. Dia boleh jerit and tampar Adam. Brutal gak Ammar ni.

11. Suka goyang2 montot kalau dapat berdiri.

12. Sangat suka bunyi telefon. Kalau tengah tido boleh melompat bangun bila telefon rumah berbunyi. Pastu jerit2 suruh org angkat. Then kalau x bagi dia cakap, sure menangis.

13. Selain bunyi telefon, bunyi cerek air masak pun dia suka. Kalau bunyi jek, sure dia jerit suruh org tutup.

14. Sudah tau time dia menyusu kalau berjalan. Dia akan relaks jek. Tapi bila masuk je kereta, sila la bagi dia menyusu. Kalau x sure merengek2, menonggeng nak susu.

15. Pantang lepas..bilik air adalah tempat tujuan. Pantang Nampak encik usrule masuk bilik air. Sure nak ikut sebab mau mandi ngan babah dia.

16. Suka tido atas dada babah setiap pagi. Tapi babah kena duduk. Tak boleh baring. Kadang nak orang peluk dia tengah2 malam. Selagi x peluk dia merengek2.

17. Suka sangat berdiri then lepas tgn.

18. Sudah ader 6 batang gigi. 3 Atas dan 3 bawah.



Ok la..yang ni jek mummy boleh ingat.


Fave fruit..


Sedap..tapi boleh rasa skit jek..


Nampak x gigi Ammar?


Ni kalau lepas lagi sebelah tgn..best gak kan.


Ooo..sila lihat peha saya yang bam bam..


Teror x?


Ni lagi terror kan?


9 comments:

atulhani said...

ehh terernya ammar panjat stroller.. tak takut jatuh yer.. gigi dah banyak ;) bahaya tu kalau dia suka gigit orang kekekeke

btw.. bestnya durian banyak tuuu.. tu durian from dusun sendiri ke??

MyRule said...

Atul... dia memang berani..x tau takut. Memang sentiasa ikat dia kat stroller. Tapi sebab dia makan lama sgt, bila dah boring, buka belt tu..bagi dia explore. Yang penting kena monitor.

Tak la..dusun x der..ader la 2,3 pokok yang baru nak berbuah. Tapi durian dalam gambar tu beli.. :P

cik aletheea : said...

nenet nye mesin basuh pun jadik buat tempat ambik gambar ye domk?..mummy kamu nie.. seb baik x letak dalam lemari ais skali

Nur said...

ANAK BUJANG!!!! aduhai same la macam Amir, sampai emak pun dipijak2 kene panjat huhu

MyRule said...

Cik Ina..oooo itu bukan mummy punyer keja yer.. Itew nenet punyer keja..muahahaha

Nur..aha..diorg ni memang aktif sgt2. Kalau boleh semua nak tray.. :)

Luv like this.... said...

pic y last tu bole buat auty skit jntung tgok ammar..bijik sungguh kamu

MyRule said...

oo.. aunty..nanti Qaid pun sure mau explore macam ni gak..heheh

Mrs.Qarlista said...

amboi makan durian ngalahkan org tua ye ammar..:)..tu drumstick tu geramnye aunty nad tengokkkk..:P

MyRule said...

ooo..aunty Nad.. ini drumstick pun udah kurang..ammar sudah lasak..:)