}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Tuesday, July 26, 2011

D' Arab Cafe


Selalunyer kalau time Ammar Hafiy and encik usrule balik Shah Alam, jadual kitaorg memang padat. Rumah tu yang dah memang kena tinggal..hanya jadi tempat tido, mandi and salin baju jek.

Tapi minggu lepas terbalik plak. Kitaorg sangat relaks. Hanya jalan2 gi GM Klang and carbootsale kat stadium Shah Alam jek.

Lepas balik dari Carbootsale tu, dapat call dari Nekcik Ammar. Dioarang ader kat Bandar sri Damansara. Opsss..bukan Bandar Sri Damansara Kuantan ok..(nekcik Ammar tinggal kat Bandar Damansara Kuantan). Tapi di Kepong nun.

Rupa2nyer ada orang mengidam nasi arab. So Ammar Hafiy bawa la nek cik and tok cik gi makan nasi arab kat Section 7 Shah Alam.



Boleh lompat x atas perut tokchik ni...


Yang Tercinta..towkey of the day


Ammar Hafiy melepaskan rindu dendam kat nekcik


Pak Busu Addeen and cik Ina


Tak tahan tgk menu..


Kaum Kerabat Norlia memang pantang nampak kamera..


Bukan selalu dapat tempat sandar yang empuk..mommy ngan Babah tulang je..heheh


Ammar Hafiy mengambil penuh peluang yang ader...



Air Sirap yang best. Tak rasa sirap. Datang dalam Pakej Dulang = 3 orang makan.


Chicken Sharwarma. I LIKE! RM7


Vege and sambal untuk Lamb and Chicken Kabsaa


Sangat sedap!


Ini dia Chicken Kabsaa. Pakej dulang untuk 3 orang makan + air sirap = RM26


Chicken sup yang ader hirisan ayam yang best + Garlic Bread.



Sedapnyer Maklang Batrsyia makan.


Orang Kuantan yang mengidam Nasi Arab @ Nekcik and Tokcik Ammar


Kami juga order Pakej dulang Lamb Kabsaa.


Tu dia dulang. Yang kecik tu aderlah pinggan makan



Ini budak tido lena. 


Bangun sebaik sahaja suapan terakhir Mummy. Good Boy!


Abis licin? Abis tu Ammar nak makan ape?


Bila perut sudah kenyang..kita posing lagi ye..



Ini menu!




Air sirap yang tak macam rasa sirap 




Air nenas Nek chik 


Oo..sgt kenyang ok.

BiL!

1 Dulang Lamb Kabsaa (for 3 persons + drink)
1 Dulang Chicken Kabsaa (for 3 persons + drink)
2 set Chicken Soup and garlic bread
Chicken Shawarma
Nenas Juice
Air Sirap.

Total = RM88

Yup..hanya RM 88

Rasa 8/10

Just lamb ader bau skit.

Tapi boleh terima lagi.

Orang Kuantan pulang dengan senyuman.... ~wink~



6 comments:

harzharun said...

lorr...mmg sgt murah!...kat paka-kerteh ni susah cr kedai murahan...mkn biasa 2 org pun mau rm20+++...lom lg nak mkn arab ke western....

MyRule said...

Harz..sebab ader pakej dulang tu yang murah. Kalau x, satu plate untuk sorang makan rm17 tau.. :)

azian abdullah said...

oh!thank you very much sebab buat post ni. i mmg nak try mkn ns arab ni. tp takut tak sedap. huhu.tgk u mkn mcm sedap n harga pun okey.boleh proceed nih

MyRule said...

Azian.. sama2. So far i makan memang sedap jek.. :P

So far 3 kedai arab yang i gi semua ok food dia. Kira puas hati la..

Try la.. :)

atulhani said...

cubalah makan kat restoran saba' kat cyberjaya plak hehehehe

MyRule said...

Atul..saba' i x pernah try sebab ramai sgt org. Tapi i slalu makan kat aljazeera. Be4 ni pernah makan kat al andalus kajang. Ader blog pasal al andalus tu.. :P