}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Monday, September 16, 2013

Toilet Training Ammar Hafiy 1


Salam korang..

Niat nak update balik blog, kasi active skit.

Ok, aku rasa ramai yang tengah fikir, buat or dah berjaya toilet training anak masing2 kan? Kali ni nak citer proses toilet training Ammar plak.

Proses pertama dimulakan pada usia dia 2 tahun lebih. Macamana?

Setiap kali dia kencing or berak, kitaorang akan cakap, bila dia umur 3 tahun nanti dia mesti boleh kencing and berak kat tandas. Selalu cakap camtu. Mula-mula muka dia blur je, lama dia akan notis apa yang kitaorang cakap.

Pastu kitaorang cakap, Abang aid (kazen fave dia), Kak ain, Kak Nada, Kak Najat and Kak Dina (semua kazen) dah x pakai pampers..heheh. Jadi, dia punyer cita-cita ialah tak nak pakai pampers macam abang and kakak2 sepupu dia.

See... mindset dia sudah start the proses kan  :p

No comments: