}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Friday, September 13, 2013

Melawat Sekolah Babah II

Ok..sambung lagi citer jalan2 sesuka hati kitaorang. Malam first tu kitaorang keluar makan kat Bandar Penawar. Encik usrule kata banyak dah berubah. Dulu takder apa2 pun. Sekarang sudah ada Bank Islam n Marrybrown :)

Kitaorang gi makan kat area dataran. Banyak kereta ok untuk pekan kecik macam tu. Rupa2nyer sambutan Hari Merdeka peringkat negeri Johor diadakan kat Bandar Penawar. Patutlah harga hotel melambung.

Masa makan  kat dataran tu ada lah konsert merdeka. Ada bintang2 AF. Tapi kitaorang tak tunggu pun bunga api, sebab x laratsss nak mengejar domoks. Diorang main kejar2 2 beradik. Si Akid entah baper kali jatuh.

So, esoknyer pun acara santai2 je. Pagi gi sarapan. Sarapan biasa2 je. Pastu apa lagi, terjun kolam ler. Si Akid eksyen, nak mandi kat tempat dalam, pastu x nak org pegang. Boleh??

Lepas mandi terus kemas2 and checkout. Actually masa ni x decide samada nak terus balik or sambung satu malam lagi hahaha. Jadinya kita pusing2 Bandar Penawar. Gi Masjid tempat encik usrule solat Jumaat. Pastu pusing pekan dia. Then berhenti depan sekolah encik usrule. Aku dok dalam keta je coz Akid tidooo. Cuma Ammar je bergambar depan signboard. Pastu jalan depan skit. Jumpa satu kedai RM2. Ok, series! semua dalam kedai tu harga RM2. Macam org giler jap kitaorang shopping. Beli stock mainan and buku the domoks. Murah weii! buku thomas, barney etc siap sticker RM2 je. Mainan yang harga dekat rm6-rm10 hanya RM2. Macam-macam lagi la.




After that, jalan lagi menghala ke Kota Tinggi. On the way ke Kota Tinggi kitaorang singgah kat Muzium Lama Kota Johor. Terpencil. Aku ngan Domoks tunggu kat kereta je. Sebab tempat dia macam seram skit. Tapi view sangat cantik :)





Sampai Kota Tinggi dalam pukul 3 lebih. Call hotel. Ada 2,3 hotel kitaorang call. semua still ada bilik kosong. Encik usrule berkenan ngan Rest Inn coz boleh parking depan Inn tu je, And rate dia RM108 with BF. Hotel ni sebelah je Hotel Myer yang besar kat Kota Tinggi. Mula2 cuak gak, takut x best macam kat Desaru tu. Sekali bila masuk dalam, sangatlah best and puas hati. Series!! Kalau korang gi Kota Tinggi stay la kat Rest Inn tu. Aku x der amik gambar sangat. Tapi bilik memang bersih, cantik, agak luas and berbaloi. Sarapan esok paginyer pun berbaloi. X banyak, tapi memang berpatutan ngan harga. Orang kata sedap macam makan kat umah. Nasi lemak sedap, kuih sedap. Suasana pun tenang. Rasa macam tak nak balik ok!

Sepanjang malam tu acara santai2 je coz Ammar tido awal. Makan pun tapau burger je. Layan Akid. Spend time ngan dia. Esoknyer lepas sarapan, encik usrule sempat gi basuh kereta lagi. Leisure x leisure la kitaorangnyer holiday sampai sempat basuh kereta lagi. Lepas checkout, kitaorang gerak cari makan. Ada satu kedai kat Kota Tinggi ni dia punyer lauk memang rare la. Belangkas, siput apa tah and macam2 lagi. Aku x makan la..hehe

Bila dah kenyang baru gerak balik. Disebabkan jem kat Plus Pedas to Nilai, kitaorang singgah Melaka dulu. Malam baru gerak balik Shah Alam. Yeah berakhir sudah percutian kitaorg. The best part adalah The Domoks memberikan kerjasama yang sangat baik :)







No comments: