}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Friday, September 6, 2013

Melawat Sekolah Babah

Salam semua...

Sebenarnyer kan..banyak cerita nak tulis. Cerita raya pun tak abis lagi ni. Tapi kita skip dulu ye. Kita citer pasal domoks nyer trip ke sekolah babah :)

Last week, hari Rabu..tetiba je encik usrule ajak gi bercuti. Yup..tiba-tiba sahaja!

Bila tanya nak gi mana? Dia boleh jawab tak tau. Ok, before ni kan, kitaorg..eh..bukan! Aku pernah cancel trip ke Gold Coast Morib and ticket flight ke Langkawi sebab encik usrule tak boleh bagi komitment. Kecewa punyer pasal, memang tak la aku nak plan mana2 trip lagi.

So, kali ni sebab dia yang usulkan, aku OK je. Takde hal. Cuma masalahnyer tak tau nak gi mana. Nak booking hotel, tapi x tau nak gi mana. Boleh??

Sampailah Khamis malam Jumaat tu. Nak gerak Jumaat pagi. Encik usrule cuti hari Jumaat tu. Co. dia memang bagi cuti sebab hari Merdekan jatuh hari Sabtu tu. Masa tu decide nak gi Cameron. Baju pun dah packing untuk Cameron la kan. Nak gerak pagi2 jumaat tu. Encik usrule kata gerak lepas subuh.

Haa..sekali dia bangun pukul 8 lebih. Rasa2 nak hangiiin x? Pastu pagi tu kitaorg decide tukar destinasi. Ke Cherating. Aku suka Cherating weii..hehehe

Bila dah siap masukkan barang2 ke dalam kereta, terus gi breakfast kat area umah. Lepas breakfast tu ada missed call dari mak mentua. Rupa2nyer dia nak order Ostematrik ngan Vit E. So, sebab dah memang lepas tol batu 3, kitaorg teruslah ke opis Shaklee kat Empire and COD ke Sri Gombak. Elok je sampai Sri Gombak, encik usrule cakap kita gi Desaru la...plak!

So, kitaorng gerak pukul 12 lebih..and dekat pukul 7 baru sampai Desaru. Lalu highway baru tu. Jangan tanya la naper lama sangat. EH! ke standard arr waktu travel tu? And nasib baik dapat bilik. Kitaorang stay kat Pelangi beach resort. Tapi mahal ok. Hari Jumaat tapi rate weekend. RM180 dgn breakfast. Bilik biasa2 je. Redha je la kan sebab tak booking awal2 hehe

Ok..nanti kita sambung bahagian 2. Sementara tu mari cuci mata :)



Ni kat Pantai Tanjung Balau. Baru sampai. Berlari masing2 bila nampak laut


Susah betul nak amik gambar dengan Domoks ni. Sorang sibuk berlari. Sorang sibuk main pasir. 








Disebabkan dah nak maghrib and x cari bilik lagi, so kitaorg x bagi domoks mandi heheh

No comments: