}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Friday, July 26, 2013

Abang..abang sangatlah awak ni ammar

Salam semua... Selamat bepuasa di bulan Ramadhan. Dah setengah bulan baru nak wish.. :)

Arini Selangor cuti sempena Nuzul Quran. So, encik usrule pun cuti. Pagi ni x de plan nak ke mana2. Nak tunggu contractor datang betul tangga depan. Lepas solat Jumaat kitaorg nak gi Bangi umah maklong domoks. Ammar sudah rindu kat abang Aid dia. Lama x jumpa. Asik dok sebut nama Abang Aid.

Ok, ni cerita masa kitaorg buka kat umah in law kat Sri Gombak last 2 weeks. Uit..lamanye cite..hehe.

Domoks baru dapat kazen bulan 5 aritu. Boyboyboy gak. Nama Muhammad Adam. Adik kepada Atif yang sebaya Ammar. See..Ammar masa umur setahun setengah dah dapat Akid. Tapi Atid 3 tahun baru dapat adik.

So, maybe dia x ingat la zaman akid baby. Sebab dia pun still baby lagi. Jadi aritu masa biras aku tidokan Adam dalam buaian kat hall, ingatkan domoks tak kisah. Eh...akid x kisah. X peduli pun.

Tapi ada sorang mamat ni, siap dok kat depan buaian si Adam lagi. Main2 toys kat buaian adam...pastu jengah2..pastu hulur kepala gi kiss kepala si Adam. Ingatkan kejap je. Tengok2 lagi, dia still kat depan buaian tu. Abis mak usu dia nak pegang Adam pun dia x bagi. Kitaorang semua dah gelak2.

Bila aku tanya, Ammar suka baby. Dia jawab suka sambil buat muka bajet comel..hahaa

Nanti ye ammar. Bagi ammar n akid manja puas2 dulu. Dah besar skit kita tambah adik baby lagi ek. Tapi ammar jangan buli tau macam ammar buli akid...ye..ammar memang kuat buli akid. Kekadang memang saje je dia buli. Tapi..dia memang sayang giler kat akid. Cuma maybe sbb usia x jauh kan..so dia main2 ngan akid pun kasar... :)

Jom tgk aksi ammar depan buaian Adam. Akid?...cabut gi main bola...hehe

















posted from Bloggeroid

No comments: