}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Sunday, September 9, 2012

Update pasal Akid

Lama x update pasal Akid kan?

Dulu masa Ammar selalu jek update huhu

Bukan tak nak, tapi x sempat. Lebih tepat x sempat nak buka komputer.

TAB? Jangan cakapla. Bukan takat kena berebut ngan encik usrule. La ni kena berebut ngan Ammar and Akid sekali.

Ammar dah pandai nak main game kat TAB. Main ABC pun ye gak. Ni encik usrule la yang ajar. kalau ikut aku, memang x nak ajar.

Skill yang Akid dah dapat ialah


  • Meniarap pada umur 4 bulan setengah.
  • Pada usia sekarang 6 bulan seminggu dah nampak gaya dia duduk, cuma lembik skit la badan dia
  • Kuat menjerit, menangis
  • pandai guna tab huhuhu
  • Suka betul kacau Ammar, rebut botol susu Ammar, tarik rambut Ammar, nak main mainan Ammar :p
  • Berat pada usia 5 Bulan setengah adalah 8kg. Berat 6 bulan belum gi check lagi.
  • Dah tak mau duduk diam..huhuh
  • Start makan solid food pada usia 6 bulan seminggu, tapi bukan mummy yang bagi. Ada makhluk Allah yang bagi. Bubur nasi + ayam +garam hermmmm
So far tu jek yang aku ingat. Yang lain kalau ader aku update kat umur 7 bulan plak tau







5 comments:

azian abdullah said...

bambam tetap macam abg ammar :)

atulhani said...

debab.. best2.. hihi. anneesa ms 10 bln pun 8 kg.. mgkin sbb dia demam hr tu.. sama je berat msa 7 bln stgh.. mmg slim je anak ai skang.. jeles tgk ammar & akid yang bambam..

btw, pasal org lain bg anak mkn ada garam, susah nk kontrol kan.. nak tegur takut org kecik hati.. end up mcm sy ni, sboleh2nya sy elak org lain masakkan utk anneesa.

MyRule said...

azian, mana tumpahnyer kuah kalau x kat akid la hihihi

atul, annesa tu dia kuruskan badan nak jalan. i faham bab makan tu. sedangkan i tu pun balik kg seminggu pun dah kena hadap situasi camtu, ini kan plak u. just try buat yang terbaik untuk anak sendiri ok

Noorly A Puad said...

Jemput ke blog saya.Inginkan tip2 tingkatkan penghasilan susu, kunjungi http://mamahazeeq.blogspot.com/

MyRule said...

tq noorly singgah sini. i guna dah guna shaklee since ammar dalam perut lagi tau ;)