}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Thursday, September 8, 2011

Selamat Tinggal PUTEH..

Huhuhu...sedihnyer.. PUTEH (read: kucing ecnik usrule dulu..kini kucing ammar) telah mati dilanggar Alphard bangah aku. ALPHARD ok!. Bukan kecik keta. Bukan tu aje. Dalam ALPHARD tu plak penuh ngan lelaki2 gagah yang mau pergi Solat Jumaat. Bangah, Pak Busu, Bangcik, Abang Wahbi dan juga sepupu2 and anak2 buah kecikku.

Ok..Puteh ni kucing Siam berbulu putih yang amatlah lebat and panjang. Kalau dah nama kucing siam memanglah manja and mengada2 kan. Asalnya, putih ni Maklang aku bagi sebab nak ganti BOBOY..kucing encik usrule yang menghilangkan diri seminggu selepas aku kidnap dia bawa balik dari Shah Alam ke Melaka. (Read: Aku x suka pegang kucing. Tapi demi suami tercinta sunyi di Melaka, aku gagahkan juga bawa balik BOBOY ni dalam keta. Tuhan je tau cane. Takut jek dia lompat kat aku)

Lepas Ammar lahir, Puteh memang suka nak bermanja2 ngan Ammar. Suka amik peluang nak dekat2 ngan Ammar. Lepas Ammar dah pandai merangkak ni, puteh suka dtg dekat2 ngan Ammar. Ammar pun aper lagi. Gi tarik, tampar, tolak, cengkam si puteh ni. Tapi puteh ni relaks je.

Dan kalau Ammar balik Shah Alam or Muar, sure dia rindu kat Puteh. Bila balik, nampak je puteh ni sure dia jerit. And TEH aderlah first few words yang dia boleh pronounce. Puteh juga lah adelah antara objek terawal dia boleh kenal. Haaa...begitu rapatnyer Puteh dan Ammar.

Tapi Jumaat lepas, masa kitaorg baru sampai ke Muar dari Melaka, adik aku update status kat FB. PUTEH mati dilanggar Alphard. Puteh tido bawah keta. Kat tayar. Selalu dia tido kat simen depan. Agaknyer sebab bebudak ramai, dia larila tidur bawah keta. Sepupu aku cite diorg terasa ader langgar something. Tengok2 Puteh tengah meronta kesakitan. Kena kat kepala je. Tapi sebab nak gi solat Jumaat. Diorg teruskan juga. Bangah aku tanam Puteh bawah pokok rambutan.

Jenuhlah kitaorg bagitau Ammar siap2 yang PUTEH dah takder. Dia balik rumah dia. Jauh and takkan datang lagi. So far dia macam faham and x cari Puteh... :(






4 comments:

nur easy said...

ciannya.. mesti ammar manja dgn puteh jg

MyRule said...

easy..dia x manja..tapi puteh yang manja kan dia. Ammar more pada main tarik2, cakar or geram sgt kat puteh...heheh

deena awanis said...

ammar loose his babyhood friend.mummu please give adik to ammar so ammar dpt kwn2;-D

MyRule said...

Deeana..bole2..but first thing first..ammar kena behave like abang longla..heheh