}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Monday, November 26, 2012

Jatuh dan terjatuh

Salam semua..

Arini entry sedih skit. Aritu, sabtu kot, encik usrule ade project kat opis. So seperti biasa aku tinggal kat rumah dengan akid dan ammar.

Akid kan sekarang dah boleh berdiri, so dia agak kuat melasak juga lah. Panjat sana, panjat sini. Ammar plak sepeti biasalah. Dengan sikap adventourus dia tu mrmang x yah cakap lah kan.

Jadinyer petang tu dalam pukul 3, ingatkan nak tidurkan akid. So bawa lah dia masuk dalam bilik (kalau letak kat luar memang kejapla dia tidur). Ammar pun ikut sekali. Tapi mamat sorang ni bukan nak tido ok. Dia nak main lompat2 atas katil. Bila akid tgk abang dia lompat2, dia pun join sekali.

Then dalam nak marah ammar lompat2 tu, akid dah kat ujung katil. Pastu sekelip mata tu dia dah jatuh kat bawah. Memang meraung lah. Aku nampak dia jatuh berpusing. Terus gu angkat n pujuk dia. Cek kepala, ade benjol skit. Hati dah risau. Whatapps kaklong aku. Dia suh bawa gi klinik. Tapi aku nak monitor dulu.

So aku monitor, dia ada muntah tak, pengsan eveb sekejap pun, letih/nak tido je, benjol, berdarah. Sampai esok paginyer memang dia ok. Tapi hati tetap risau sgt. Then tengahari tu balik umah in law terus ajak encik usrule gi klinik. Alhamdulillah, bila doc check, semuanyer ok.

Lega!!

Tapi...

Tapi...baru jap ni, stereng game ps3 kazen dia jatuh kena tepi kepala dia. Benjol lagi!! Adeiii, berjaga2 pun kena juga. Gara2 sorang kawan kepada kaxen dia letak stereng tu dalam rak, tapi x tutup rak tu. Akid plak ader kat tepi. Erm...meraung kuat gak. Terus tuam ngan ais. So far, takder muntah, pengsan or another sign yang serius. Hopefully ok la. Doakan akid ok ye..risau ni...




8 comments:

Zuraidah Butang said...

amar kate...kalo tak benjol..tak adventurous la..haha

MyRule said...


Ye la...masalahnyer bukan dia yang benjol hehe

Noli@Ibu Wafa said...

ala cian..dh la jatuh ditimpa tangga lak kekdah..huhu..

like page baru noli jom :)
http://www.facebook.com/shakesihatshakehebat

yuyu jannah said...

mmg camni la anak ni kan..dh jaga tp terlepas pandang seminit pun blh jatuh/terhantuk jgk kan...kdg2 rs nak salahkan diri sendiri balik

rDnA said...

Ala sian aqid..bila jatuh2 ni mmg risau.nknye baby..tkt apa2.tp mujur aqid kuat..takde apa2

MyRule said...

Tu bertimpa2 hihu

MyRule said...

Kalau lah something bad happend kat dia..sure menyesal seumur idupnyer huhu

MyRule said...

Alhamdullillah, dia kuat. Harap2 dia ok sentiasa