}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Thursday, May 3, 2012

Botol cantik Akid


 "Ok, masih ingat lagi x entry pasal ammar suka jilat botol susu akid? No! takde kena mengena botol tu sedap ke tau.
>
> Currently, guna botol susu Pigeon Peristaltic Plus untuk akid.  Botol PPSU and BPA free dia memang sesuai untuk bayi. Selain itu ia mengamalkan konsep 3 step yang mana Attachment, Peristaltic movement dan juga Swallowing.
>
> Jangan confuse pasal 3 step kat atas tu. Senang kata tu step bila baby nak start menyusu. Dari melekap, gerakan dalam mulut dia dan menelan.
>
> So far memang suka ngan botol ni. Sebab apa aku suka botol ni? Kitaorang (aku dan encik usrule) pentingkan botol susu dan puting yang mesra baby. Macam akid kan bayi susu ibu. So, kitaorang memang cari botol dan puting susu yang tidak membuatkan bayi keliru. Tak nak lah lepas guna jek botol akid x mau menyusu badan plak. Macam Ammar dulu. Cubaan pertama terus Akid boleh hisap. Tapi dia buat muka pelik la. Dia rasa dulu. Jelir2 lidah. Dah lama sikit baru dia masukkan dalam mulut dia, Dan bermula 3 step di atas. Puting dia lembut. Rasanyer paling lembut yang pernah aku cuba berbanding jenama lain. Kitaorang suka cuba botol susu. Ada yang ok dan ada yang tak mesra bayi susu ibu. 

Kat puting dia pun ada air ventilation system. So, itu antara perkara yang kitaorang mahu pada botol Ammar dan Akid.

Selain itu, bentuk botol dia. Memudahkan sangat nak pegang. Kitaorng kan selalu shopping. Time shopping tu la Akid nak susu. Boleh masuk dalam handbag. Suka sangat. Sebab sekarang ni kan kena bawa 2 botol susu and 2 pampers. Jadi, bentuk botol dia memang jimat space berbanding botol bulat. Senang tau. Tak tipu. Apa kata korang plak cuba. Ok x?"




Ps:  Kat bawah ni harga botol tersebut

> Peristaltic PLUS Nursing Bottle (PPSU bottle - 160ml), RM55
> Peristaltic PLUS Nursing Bottle (PPSU bottle - 240ml), RM57
> Peristaltic PLUS Nipple (M - 2 pcs), RM24 

Ok...Akid dah bangun... :)  "

4 comments:

atulhani said...

Dulu sy pun guna puting peristatic tu lps baca review. mmg ok,tp skang dh brtukar kpd MAM. xde sbab apa,cuma rsnya MAM lg lembut. dan size teat 1 pigeon tu sgt sempit, kena sdut kuat sikit.. skang dh guna MAM size 2..

atulhani said...

blog awk ada malware sbb link ke blog.tripletsplusone.com :(

Nens Collection said...

huhu..sy guna pureen je..slagi ammar suka..belasah ajek..hehe..;)

MyRule said...

ATul...ye ke? x pernah guna MAM lagi. Aha...dah remove semalam..tersave balik.. Ok..dah remove malware jahat tu.. :)

Nens..ammar dulu pun pernah guna pureeen gak