}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Thursday, May 10, 2012

Aqiqah untuk Akid Hadi

Salam..

Akid ngan Ammar tengah tido :)

So bolehlah update cerita pasal Aqiqah Akid pada 28 April hari tu.

Memang kitaorang dah aqiqah untuk Akid nak buat kat Melaka plak. Masa Ammar dulu kitaorang buat kat Muar. So, bila mak dan nenek aku bagitau nak buat kenduri arwah dan doa selamat, kitaorg pun tersenyum lebar la. Boleh tumpang sekaki. Dah jimat :)

Kitaorang hanya kuarkan duit uuk kambing sahaja. 2 ekor kambing untuk Akid. Yang lain macam kemah, catering, doorgift and etc mak n nenek aku yang sponsor. Oooppss..lupa..kitaorg sponsor gak bahulu untuk door gift.

Disebabkan sepanjang urusan kenduri tu kitaorg kat shah alam, maka mak n maklang aku yang uruskan. Dari katering sampailah ke kambing. Thanks kat neklang and Toklang Ammar.

Lauk katering sangat sedap. Tak tipu ok! Nasi putih, kuah lemak pisang, ayam grg rempah, ikan masin, sambal belacan and x lupa kambing kurma. Buah plak adalah buah oren. Masakan kambingdia memang best. Ini diakui oleh pakar2 makan kambing kat umah aku tu..hehehu,

Masa cukur rambut Akid tu memang dia behave sangat. Siap gelak2 lagi. Pagi tu memang dia tidur lama. Selalu susah nak tgk dia tido lama, sebab abang Ammar selalu kacau.

Tapi, abang ammar plak buat perangai hari tu. Lepas cukur rambut tu, dia boleh plak mengamuk berguling2. First time ok tengok dia mengamuk camtu. Semua orang macam x caya. Lama dia mengamuk. Last2 yan buatkan dia cool adalah seekor kucing yang datang cari makan. HARI INI DALAM SEJARAH betullah .. :)


Macam biasa, jom kita layan gambar.











6 comments:

Nens Collection said...

mmg meriah la..hehe..;)
ammar sy slalu ngamuk okey..huhu..
manja sgt2..huhu

MyRule said...

nens, aha meriah. lama dah x kumpul reramai. ammar jrg mengamuk. tu yang semua org terperanjat tu ;)

nur easy said...

nampak adik lg matang dr abangnya.. hehe... alhamdulillah selesai urusan y ini ya

MyRule said...

easy, adik nampak sweet, abang sgt cheeky ;)

Cik Anon said...

hi..
nice to meet u.
cute babies u hv there..=)
how old is u n hubby ye?
u looks like mature compared to him..

MyRule said...

hi cik anon. thanks ye. i tua skit skit dari hubby.