}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Monday, March 26, 2012

Berat Kami

Salam semua..

Lama x buat entry. Bukan apa..macam2 nak tulis, tapi masa takder :P

Nak citer pasal berpantang buat kali kedua. pasal breastfeeding kali kedua dan juga perangai budak 2 orang ni.

Arini kita citer pasal berat ek.

Minggu lepas (khamis) Akid dah sebulan. Manakala Rabu plak Ammar genap 18 bulan.

So, berduyun2 la kitaorg 4 beranak termasuk nenek gi checkup kat klinik desa sebelah rumah.

Pukul 9.30, kami jadi orang pertama. YUP!! orang pertama kat klinik tu. Nurse ader sorang. Nurse enon yang jaga klinik tu gi kursus. So, ader nurse yang kitaorg x kenal. Nama Nicky.

Dia x tau mana letak kad ammar and Akid. Semua x tau.

Ammar sangatlah aktif macam biasa. Tapi bila time nak kena inject, punyerlah meraung x ingat. Dah la nurse sorang. Ngan aku and mak aku kena pegang dia. Meronta2 tak hingat.

Akid pun sama, meronta2 gak. Tapi sebab tenaga baby lagi. So ok la.

Part paling best adalah sesi timbang berat.

Berat Akid  1 bulan = 5KG (abang Ammar sebulan baru 4.2kg)

Ammar 18 bulan  = 11.5KG

And mummy  = 3 kg lagi dapat berat zaman bujang and berat lepas pantangkan Ammar.

Yeah..target mau boleh pakai baju nikah and jeans2 Levis yang ada.. ~wink~

Harap2 dapatla capai berat tu kan.. wish me luck ok..


5 comments:

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

chaiyok2!! tak sedar myrule dah ade anak 2... lame tak berblog... hehehe

MyRule said...

nieyxzha..aha, dah 2 boys dah.. :)

nur easy said...

kalau AF nampak pagar klinik dah meraung dulu dah..haha

wanie said...

kak mai.. bestnyer leh dapat balik berat bdn masa akad nikah... usaha lagi ..

MyRule said...

easy....hero jugakla AF. AH action x hingat..tapi bila kena check pun meraung..heheh

Wanie..Insyaallah boleh dapat... :)