}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Monday, February 28, 2011

Saya Mahu iPad Dari Blog MySuperKids

Kenapa saya mau Ipad?..

Kenapa saya mau Ipad?..

Sebab Mommy Lyna bagi free.. ~wink~

Memang x pernah terpikir nak beli Ipad. Sebab Mahal!

OK..OK.. maybe kalau ikutkan fungsinyer x mahal. 

Tapi orang kata berbelanja kena la berhemah. Sebab dah ader laptop yang satu ni kenapa plak mau tambah IPAD lagikan?

Tapi, Kalau tak ada laptop ni, mungkin boleh difikirkan utk membeli IPad. Itu Kalau...

Laptop ni beli last year. Baru lagi. Masa tu aku ngan encik usrule masih tinggal di bawah bumbung yang sama. Masa tu gak, Ammar masih tecit..errr.. 2 bulan dalam perut. Jantina Ammar pun x tau lagi..heheh

Bila org kecoh2 last year.. kecoh pasal Ipad ni start jual kat Malaysia, aku ngan encik usrule plak tengah diawang-awangan dengan kehadiran Ammar. Jadi... memang kitaorg x amik pusing pun aper itu IPad. 

Hehehe..series weii.. aku x amik pusing pun aper Ipad ni. Er..aku tau la ia gadjet. Macam hp ngan laptop semua tu..bla..bla..bla. Tapi x amik tau baper harga, best ke tak semua tu la.

Jadi bila Mommy Lyna buat contest ni, terus aku browse segala mak nenek pasal Ipad ni. Segalanyer kan di hujung jari dgn internet. So.... dengan ini aku isytiharkan AKU NAK IPAD!!

Sebabnyer..sebabnyer x derla banyak..tapi sgt KUKUH...

Sebab petama, kitaorg kan PJJ. Aku kat Shah Alam.. encik usrule ngan little Ammar kat Melaka, Jadinyer, kitaorg banyak travel..terutama aku la. Tetiap minggu Melaka-Shah Alam - Melaka. Isnin pagi-pagi tu, pukul 6 pagi dah keluar rumah mengharungi jem PLUS ke Shah Alam. Terus masuk opis. Hari Jumaat plak, lepas jek keja, terkedek2 la aku balik melaka, kembali ke pangkuan suami dan anak tercinta. Sampai rumah je, tengok muka Ammar terus hilang penat. Dengan x salin baju, x minum terus amik little Ammar. 

Ooo..kalau x amik sure dia nangis tau. Seminggu x jumpa Mommy. And little Ammar mau habuan kerana sangat behave ngan nenek and minum dari botol. Apa dia habuan untuk little Ammar?? Apa lagi..menyusu direct la..hehehe. Melepas rindu dendam dia selama 5 hari 3 malam. 

Itu kalau aku balik melaka aje. Ader gak waktu-waktu yang kitaorg akan balik ke Kampung (errr..bandar) encik usrule di muar. Berangkatlah kitaorg anak beranak. And nak lagi best kalau encik usrule yang balik Shah Alam.

Berangkatlah encik usrule bersama little Ammar berdua. Little Ammar akan duduk dalam carseat sepanjang perjalanan. Encik usrule akan borak-borak or nyanyi utk little Ammar. Kalau Little Ammar boring dia bantai tido..x pun dia membebel sambil tgk permandangan di luar. Jangan tak caya, disebabkan Little Ammar dah biase travel sejak dalam perut lagi, so dia memang sangat behave kalau travel jauh-jauh. Pernah gak dia tido aje dalam carseat sepanjang perjalanan pergi dan balik Melaka - Kuantan - Melaka.

Err..bukan itu pointnyer. Citer panjang-panjang ni sebab nak bagi Mommy Lyna merasai camne life kitaorg yang pjj ni, termasuk gak little ammar. Baru nak masuk pointnyer ni. Bila hidup Pjj ni kan, masa banyak gak abis on the road. So, dalam kereta tu memang ade beg keja, beg pump susu (ye, saya pengepump yang tegar demi utk little Ammar), beg deuter (baju and segala mak nenek), cooler bag (2 set) dan juga BEG LAPTOP. See.. beg laptop tu. Kalau hari isnin dan jumaat, sure laptop tu kena tinggal dalam kereta. 

Arghhh... tau..tau.. x elok tinggal laptop dalam keta..kat parking. Tapi apa kan daya. Nak bawa beg keja dan beg pump lagi. Kekadang ngan uniform. X larat... dah macam aper. Jadi, beg laptop menjadi mangsa tinggal dalam kereta.

Tapi... kalau dapat ipad dari Mommy Lyna, tak perlu lagi bawa banyak-banyak beg. Dah kurang satu beg. Bayangkan dulu masa pregnant, ngan segala beg tu semua..huhuhu. Ipad tu boleh letak je dalam beg keja. Tak perlu berpanas dalam kereta. Dah la kereta kecik je. Jimat space..  :)

Sebab kedua... sebagai org IT dan encik usrule seorang eng. Ipad ni memang kami perlu. Boleh cek email, buat keja, facebooking dan x lupa berblog di mana2 sahaja. Kalau sekarang takkan nak buka laptop yang besau itu. Nak pegang Ammar lagi. Mau Ammar tunjal2 aje laptop tu dgn kaki dia..heheh. Itu je baby umur 5 bulan reti. Dia tunjal dengan kaki sebab mommy dah pegang tangan dia. Sebab dia tak mau duduk diam bila nampak laptop ~wink~

Bolehlah  beripad sambil breasfeed Ammar, peluk Ammar (yeah..ibu pjj ni kena gunakan masa ngan berquality dgn keluarga), dan juga berguling ngan Ammar di mana sekarang tak dapat nak buat ngan laptop. 

Jadi..cukup 2 sebab yang nudah tapi sangat kukuh. Mommy Lyna baca tau..eipp..bukan baca je tau..rasai sekali aper yang kami rasa. Baru berbaloi menaip panjang-panjang ni. Kalau ader Ipad, banyak perkara jadi lebih efficient...

Artikel ini ditulis sebab saya mengidam iPad percuma MySuperKids. Sertai Bengkel Adsense di lamanweb buat duit online & mulakan gaya hidup sihat dengan vitamin semulajadi ShakleeTrialPack

4 comments:

nur said...

wah.. sungguh tabah pjj ini.. semoga ada tuah..
Jemput ke:ALL IN ONE

MyRule said...

nur.. yeah.. kena kuat and tabah selalu..huuhu

Mommy Gee said...

Tabahnya..you should be shortlisted as the potential winner.. Ammar boleh main game or other educational apps dari ipad tu masa dlm keta

MyRule said...

Yes..itew yang i fikirkan selama ni. TIME! i kena gunakan sepenuh masa yang ader.. Tq for the comment ye.. :p