}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Monday, April 22, 2013

Bedak Arab

Salam semua...

Siapa pernah pakai bedak arab? Series kena cuba tau.

Sejak keja kat KL ni kan, memang masa tu sangatlah mencemburui. Dapat2 plak si Akid sekarang ni dah pandai. Pantang nampak aku pakai tudung. KOmpom nak dukung ok.

So, aritu saje2 je nak try bedak arab ni. Sebab dia 3 in 1. Pakai bedak ni je ok. Tak payah nak sapu pelembab semua tu. Aku beli warna Russet.

Memang sangat2 ok. Tak tipu. Malam je aku pakai pelembab bagai tu semua. Tapi kekadang lupa gak pasal kalau susukan Akid then terus tertido. Yang tak lupa, bersihkan muka and gosok gigi setiap malam.

Pastu, last week adik aku tunang. Haaa...kitaorang je make up kan dia. Aku and adik aku Ida. PAstu biasalah kan, dah start make up2 kan hall, anak2 buah, kazen2 semua datang tadah muka. Haaa...masa ni la aku kuarkan bedak arab aku. Aku touch up kan muka diorg. Termasuklah mak and kaklong aku. Sebab apa? sebab cepat..hehhe Bayangkanlah kalau nak touch up sorang2 step by step. Nangis ooo..

Nampak smooth sangat. Kaklong aku kata "muka dia kalau buat keja2 (masak2 kat dapur) mesti berminyak. Tapi bila pakai bedak arab, tak berminyak. Ok je. Blend cantik. Anak2 buah aku nampak kulit diorg blend je ngan bedak tu. Pastu semua orang suh aku orderkan. Aku pun survey2 la.

Ok..korang nak order x? Kalau nak, meh aku bagi harga promo..

RM42 Exclude postage
50g

Memang antara harga murah la. Aku dah survey. So kalau berminat Pm carretem@gmail.com / whatsapp 0122850892

Antara kelebihan bedak arab ni

-halal dan boleh dibawa solat
-harga yg berbaloi dan tahan 3-4 bulan
-3 in 1(powder,foundation n moisturizer)
-tahan selama 8 jam
-bedak ni boleh serap ke dlm kulit dlm masa 1 minit dan mberi kesan semulajadi
-sangatt berkesan bila berpeluh lagi cantik,shining dan glowing
-bedak ni wangi
-bedak ni ikut darah pemakai
-boleh cover kulit bminyak
-melindungi jeragat dan jerawat
-dpt mgecutkan jerawat
-muka semakin gebu dan lembut
-UV protection

Cara menggunakannya:
- Basahkan span
- Sapukan span pada bedak
- Ratakan ke seluruh muka

Pss: Aku pakai Russet






1 comment:

Miss Syu said...
This comment has been removed by a blog administrator.