}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Monday, February 28, 2011

Saya Mahu iPad Dari Blog MySuperKids

Kenapa saya mau Ipad?..

Kenapa saya mau Ipad?..

Sebab Mommy Lyna bagi free.. ~wink~

Memang x pernah terpikir nak beli Ipad. Sebab Mahal!

OK..OK.. maybe kalau ikutkan fungsinyer x mahal. 

Tapi orang kata berbelanja kena la berhemah. Sebab dah ader laptop yang satu ni kenapa plak mau tambah IPAD lagikan?

Tapi, Kalau tak ada laptop ni, mungkin boleh difikirkan utk membeli IPad. Itu Kalau...

Laptop ni beli last year. Baru lagi. Masa tu aku ngan encik usrule masih tinggal di bawah bumbung yang sama. Masa tu gak, Ammar masih tecit..errr.. 2 bulan dalam perut. Jantina Ammar pun x tau lagi..heheh

Bila org kecoh2 last year.. kecoh pasal Ipad ni start jual kat Malaysia, aku ngan encik usrule plak tengah diawang-awangan dengan kehadiran Ammar. Jadi... memang kitaorg x amik pusing pun aper itu IPad. 

Hehehe..series weii.. aku x amik pusing pun aper Ipad ni. Er..aku tau la ia gadjet. Macam hp ngan laptop semua tu..bla..bla..bla. Tapi x amik tau baper harga, best ke tak semua tu la.

Jadi bila Mommy Lyna buat contest ni, terus aku browse segala mak nenek pasal Ipad ni. Segalanyer kan di hujung jari dgn internet. So.... dengan ini aku isytiharkan AKU NAK IPAD!!

Sebabnyer..sebabnyer x derla banyak..tapi sgt KUKUH...

Sebab petama, kitaorg kan PJJ. Aku kat Shah Alam.. encik usrule ngan little Ammar kat Melaka, Jadinyer, kitaorg banyak travel..terutama aku la. Tetiap minggu Melaka-Shah Alam - Melaka. Isnin pagi-pagi tu, pukul 6 pagi dah keluar rumah mengharungi jem PLUS ke Shah Alam. Terus masuk opis. Hari Jumaat plak, lepas jek keja, terkedek2 la aku balik melaka, kembali ke pangkuan suami dan anak tercinta. Sampai rumah je, tengok muka Ammar terus hilang penat. Dengan x salin baju, x minum terus amik little Ammar. 

Ooo..kalau x amik sure dia nangis tau. Seminggu x jumpa Mommy. And little Ammar mau habuan kerana sangat behave ngan nenek and minum dari botol. Apa dia habuan untuk little Ammar?? Apa lagi..menyusu direct la..hehehe. Melepas rindu dendam dia selama 5 hari 3 malam. 

Itu kalau aku balik melaka aje. Ader gak waktu-waktu yang kitaorg akan balik ke Kampung (errr..bandar) encik usrule di muar. Berangkatlah kitaorg anak beranak. And nak lagi best kalau encik usrule yang balik Shah Alam.

Berangkatlah encik usrule bersama little Ammar berdua. Little Ammar akan duduk dalam carseat sepanjang perjalanan. Encik usrule akan borak-borak or nyanyi utk little Ammar. Kalau Little Ammar boring dia bantai tido..x pun dia membebel sambil tgk permandangan di luar. Jangan tak caya, disebabkan Little Ammar dah biase travel sejak dalam perut lagi, so dia memang sangat behave kalau travel jauh-jauh. Pernah gak dia tido aje dalam carseat sepanjang perjalanan pergi dan balik Melaka - Kuantan - Melaka.

Err..bukan itu pointnyer. Citer panjang-panjang ni sebab nak bagi Mommy Lyna merasai camne life kitaorg yang pjj ni, termasuk gak little ammar. Baru nak masuk pointnyer ni. Bila hidup Pjj ni kan, masa banyak gak abis on the road. So, dalam kereta tu memang ade beg keja, beg pump susu (ye, saya pengepump yang tegar demi utk little Ammar), beg deuter (baju and segala mak nenek), cooler bag (2 set) dan juga BEG LAPTOP. See.. beg laptop tu. Kalau hari isnin dan jumaat, sure laptop tu kena tinggal dalam kereta. 

Arghhh... tau..tau.. x elok tinggal laptop dalam keta..kat parking. Tapi apa kan daya. Nak bawa beg keja dan beg pump lagi. Kekadang ngan uniform. X larat... dah macam aper. Jadi, beg laptop menjadi mangsa tinggal dalam kereta.

Tapi... kalau dapat ipad dari Mommy Lyna, tak perlu lagi bawa banyak-banyak beg. Dah kurang satu beg. Bayangkan dulu masa pregnant, ngan segala beg tu semua..huhuhu. Ipad tu boleh letak je dalam beg keja. Tak perlu berpanas dalam kereta. Dah la kereta kecik je. Jimat space..  :)

Sebab kedua... sebagai org IT dan encik usrule seorang eng. Ipad ni memang kami perlu. Boleh cek email, buat keja, facebooking dan x lupa berblog di mana2 sahaja. Kalau sekarang takkan nak buka laptop yang besau itu. Nak pegang Ammar lagi. Mau Ammar tunjal2 aje laptop tu dgn kaki dia..heheh. Itu je baby umur 5 bulan reti. Dia tunjal dengan kaki sebab mommy dah pegang tangan dia. Sebab dia tak mau duduk diam bila nampak laptop ~wink~

Bolehlah  beripad sambil breasfeed Ammar, peluk Ammar (yeah..ibu pjj ni kena gunakan masa ngan berquality dgn keluarga), dan juga berguling ngan Ammar di mana sekarang tak dapat nak buat ngan laptop. 

Jadi..cukup 2 sebab yang nudah tapi sangat kukuh. Mommy Lyna baca tau..eipp..bukan baca je tau..rasai sekali aper yang kami rasa. Baru berbaloi menaip panjang-panjang ni. Kalau ader Ipad, banyak perkara jadi lebih efficient...

Artikel ini ditulis sebab saya mengidam iPad percuma MySuperKids. Sertai Bengkel Adsense di lamanweb buat duit online & mulakan gaya hidup sihat dengan vitamin semulajadi ShakleeTrialPack

Thursday, February 24, 2011

huhuu..

Mau citer macam2.. tapi aku DEMAM..huhuhu

Mau citer pasal Qiqah And cukur jambul Ammar..

Mau citer pasal Demam

Mau citer pasal RINDU

Mau citer pasal..pasal..pasal...zzzzzzzz

Wednesday, February 16, 2011

Contest anak & ayah serasi bersama

Err.. contest lagi?

Ye..arini mood rajin aku sangat2 rajin mau bercontest..~wink~

Jadi follower - Check

Letak banner, x wajib - Check

Banner dalam entry


Check

Gambar hubby and baby ade menunjukkan ciri² keceriaan/kegembiraan/keserasian


Sertakan sekali details di bawah

NAMA ANAK

Ammar Hafiy

TARIKH LAHIR ANAK

21 SEPT 2010

NAMA IBU

mYRULE

tHEN tAG 5 oRG..







CONTEST NAMA BABY SAYA

Kali ni contest dianjurkan oleh Idma Textile



Ammar Hafiy. 

Ammar ==> Yang memakmurkan, yang kuat iman, yang lemah lembut percakapan

Hafiy    ==> Yang memuliakan

Itulah maksud nama Ammar. Kitaorg panggil dia Ammar. Nama ni encik usrule yang pilih. Bila? Masa pagi Ammar dilahirkan. Sebelum tu memang x der nama. Ader juga la cadangan, tapi bila tanya encik usrule, dia jawab nanti dia fikir. So, sampai la Ammar lahir, kitaorg panggil dia baby jek. Nak lagi best, Ammar lahir sebulan lebih awal dari due ~wink~

Kenapa encik usrule pilih nama ni? Sebab simple, sedap and makna yang baik. Kitaorg panggil Full "AMMAR".

Inilah dia Ammar HAfiy


Mrs. Zach's First Give-Away : Free Photoshoot Uols!


Giveaway ni DIA yang punyer..

"saya nak menang mrs zach's first give away kerana.....(tidak lebih 200 patah perkataan")

Kerana kitaorg memang suka giler bergambar. Bukan setakat kitaorg anak beranak je yang suka giler bergambar, satu family besau suka bergambar. Adik2 aku, abang aku, kakak aku, anak2 buah aku, mak aku (nenek Ammar), pakcik makcik aku (nenek2 and datuk2 sedara Ammar) and x lupa gak sepupu sepapat aku. Pantang nampak kamera.Kitaorg nyer style gambar, semua ader. Tak caya?? Tgk kat bawah ni sebagai bukti..

















Gambar2 series, natural, sopan, skema.. Jgn cakap la kan..
Tidak teruploadlah daku..~wink~

Jadi..mau pilih kami untuk asah skill anda?
Kami pun mau asah skill berposing..

Sehati sejiwa kan kita..?




Yeah..mari beramai2 buat.. Saya TAG semua org.. :p

Blog baru?

Salam semua..


Gigih aku buat blog baru. Blog lama telah aku buang delete tanpa prejudis.. ~wink~.


So, mau bermula dgn segala yang baru. Hilang sudah semua follower yang ade. Hilang sudah Archive selama setahun setengah. But..no regrets.. Gambar2 semua masih ader. Ingatan semua masih ade. Maybe yang dah lupa adalah events sebelum  kawen. Xtbt pesiapan sebelum kawen. Tak banyak mana pun.


Jadi, selamat berblog untuk aku..and selamat membaca untuk semua... :P