}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Sunday, June 17, 2012

3 hari 2 malam

3 Hari 2 malam kami jenjalan ke Penang.

ooo..encik usrule x ikut, hanya kami 3 beranak je.

Kaklong aku ade meeting and site visit di Penang, tapi hubby dia x dapat ikut pasal ader court case. So dia ajak adik aku yang kebetulan cuti 2 minggu perabihkan cuti taun lepas.

Aku pun mengofferkan diri mau ikut setelah diajak oleh kaklong (setelah encik usrule bagi pelepasan). So, kaklong aku boleh bawa anak2 dia yang 4 org tu.

Pada hari kejadian, kitorang 3 dewasa and 6 kanak2 (2 baby) gerak ke Penang. Semua pompuan. Yang lelaki adalah anak kaklong aku umur 7 tahun, ammar and akid.

Memang best!

Bayangkan bila kaklong aku gi meeting and site visit, tinggal aku and adik aku handle bebudak 6 org ni. Memang terbaiklah. Dalam keta, tak yah cakaplah kan. Ngan Akid nangis, ngan bebudak ni rebut mainan, yang mana nak makan la. Huru hara!

Ader waktu plak, akid yang dalam carseat, melalak (akid memang kuat melalak ok), Ammar plak atas pangku aku. Ammar x mau ke seat belakang. nak gak dok kat pangku mummy. Haaa..time ni la aku rasa, apahal la aku gi ikut diorg gi Penang ni..heheh

Ader gak masa kitaorg nak jalan2 kat Padang Kota Lama, Ammar ngan Akid boleh plak tido...Pasrah!! Tapau makan then balik  hotel. Hotel memang dah macam nursery la.

Tu x termasuk kitaorg sesat kat dalam Georgetown tu. Tak jumpa jalan balik hotel. Ya ampun..sejam lebih ok!

Tak termasuk akid poo poo and toilet x baby friendly, kaklong aku tertinggal kunci keta dalam toilet RNR tapah (ni menjadi secret..abg ipau ku tak tau) dan macam2 lagi la.

Tapi...tapi...even, macam2 hal jadi, kitaorg enjoy sesangat. Survive 3 hari 2 malam tu. Sempat lagi lajak ke Kepala Batas makan Ikan Bakar Pak Din yang femes tu.... :)

Ok..macam biase mari jamu mata. Gambar kebanyakan adalah di dalam kereta dan hotel. sebab time lain kitaorg bz handle bebudak tu..huhu



Ikan Bakar Pak Din














7 comments:

atulhani said...

mmg haru biru kalau bebudak ramai.. kalau i tak sanggup kot hihi.. tapi cakap aje tak sanggup, selalu gak dah camni ngan kakak dan anak2 dia...

MyRule said...

atul, betul tu. memang x caya je boleh handle diaorg. tapo best sbb semua happy

Nens Collection said...

woo..terbaik la..hehe
comelnyer hedaer dgn gelagat ammar & akid..comel sgt!..suka2!

MyRule said...

nens, semput oo.

tq :-P

azian abdullah said...

hahaha. SUPERMAK!

nur said...

salam perkenalan,

boleh akak bayangkan bila mum day out dgn anak2 jer.. tp kenangan tu mesti best kan?

MyRule said...

Azian..yeah!! thats the right word :P

Kak Nur.. salam perkenalan juga. Yup..nanti bila diorg dah besar, sure rindu saat2 ni