}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Thursday, April 9, 2015

KOLEKSI TUDUNG dari ZALORA


Salam korang semua.. Dah masak lom? Aku dah. Jap lagi nak amik Ammar. Dia balik kol 12.30 nanti. Jadi surirumah ni memang camni la. Pagi2 siap masak. Hanin tido je..berdesup gi masak. Siap masak sempat la lepak depan HP/laptop jap. Ni dia dah bangun. Harus menaip sambil berdiri ni. Kalau tak kang, dia pun sibuk menaip gak hehe.


Eh!..even surirumah pun, nak gi amik Ammar kena pakai kemas n cantik tau. Pakai bedak skit, liptick skit, tudung matching ngan baju dan parfume hahaha. Dulu2 masa kerja, tudung memang benda penting tau. Ye la..keja kilang ada uniform. Semua sama, dari boss no 1 sampailah operator..semua ada uniform, kasut pun tau. Jadi, tinggal tudung je la nak melawa pun. Masa zaman anak dara, memang macam2 fesyen tudung aku try. Tapi sebab keja aku y macam lelaki ni..panjat sana, dok bawah meja..kena la cari tudung yang senang and kemas.

Citer pasal tudung ni kan..aku ada satu link baru nak beli tudung. Best..pilih2..tekan2..pastu boleh bayar COD kat depan pintu rumah (depends pada kaw. umah kengkawan ye). Kat mana tu?..OF COZZ kat ZALORA la hehe. Kitaorang baru je klik2 tekan2 beli sport tight encik Usrule. Free delivery.  Pastu ada pilihan..nak Shawl, Syria ataupun Cotton...pilih jeee :P



Koleksi Tudung untuk Ke Pejabat

Selain pemakaian baju yang bersesuaian, pemilihan tudung juga adalah penting untuk memastikan anda kekal sepanjang hari. Lebih-lebih lagi apabila seharian berada di pejabat, pemilihan tudung yang betul bukan sahaja menyerlahkan lagi penampilan anda, malah menjadikan anda lebih fokus dan meningkatkan keyakinan diri.

Apakah perbezaan koleksi tudung ke pejabat dengan pemakaian tudung untuk menghadiri acara lain? Secara amnya, kita sedia maklum bahawa rata-rata daripada kita semua menghabiskan sekurang-kurangnya 8-9 jam di pejabat setiap hari. Oleh yang demikian, pastinya kita mahu memakai tudung yang kelihatan ringkas dan tidak membataskan pergerakkan





Contoh pertama adalah dengan memakai tudung jenis sarung seperti berikut. Tudung jenis ini juga dikenali sebagai Tudung Syria. Bukan sahaja paling mudah dipakai, malah memberikan keselesaan yang optimum kepada si pemakai.




Pilihan kedua adalah tudung instant shawl. Sejak kebelakangan ini, instant shawl memang trending dikalangan wanita berhijab kerana cara pemakaian yang cukup mudah tanpa perlu menggunakan sebarang brooch atau pin tudung,




Pilihan seterusnya adalah tudung cotton yang boleh anda temui dalam potongan tudung bawal dan juga wide shawls. Tudung cotton amat selesa dipakai dan menggunakan fabrik cotton yang tidak panas. 

11 Bulan umurnya...

Salam semua.. Buat apa tu? Hahaha..soalan tak boleh blah. Biasalah, orang dah lama tak buat post. Sian plak ngan si Hanin ni. Update pasal dia memang skit giler. Makin ramai anak..makin jarang berblog. Hanya update kat FB and IG je.

Jadi..moh la kita update skit pasal anak dara nama Haninda Aulia ni. Babah dia suka nau panggil dia AH. AH??? yee.. jangan tanya nape ok. Aku pun tak tau. Nama manja katanyer. Tapi..lama2 panggil sedap plak hehee..

Hanin ni memang tak nak kat orang. Tak nak langsung. Dia nak kat kitaorang berempat je. Aku, babah, Ammar and Akid. Jangan la berangan nak angkat dia. Pegang pun tak nak. So, kalau kitaorang balik kampung ke or gi memana memang dia melekat je la diorang. Stress?? ye juga. Nak buat apa pun tak boleh. Kat rumah ok je. Tapi fikir2 balik..bagus gak..ada alasan nak peluk dia je..hahaha

Satu lagi..masa umur dia 8 bulan setengah dia dah berdiri. Jadi kitaorang syak dia akan cepat berjalan. Maybe dalam 10 bulan ke. Sekali masa umur genap 9 bulan, dia dah berjalan ngan jayanyer. Haa..kurus i ok. 10 bulan dah panjat sofa. Sekarang..baru masuk 11 bulan dia dah boleh jalan2 atas sofa. Siap gelak2 lagi kalau kita suruh turun. Selalu cakap ngan..awak baru 11 bulan tau..slow2 skit..nanti Mummy rindu..hahaha

Pastu sekarang ni dia dah faham arahan simple macam "AH..jom mandi" "AH..amik pampers" "AH, Babah balik" dan banyak lagi. Maybe sebab anak pompuan kot.Orang kata, anak pompuan memang cepat. Dannn yang best..gigi sudah 4 batang hehehe

Ok..rasa cukup la tu. Nanti kita citer pasal Abang Ammar n Akid plak ek. Nak citer gak kitaorang travel ke Langkawi with the Domoksss..3M4H. :)

PS: Banje gambar AH skit