}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Tuesday, September 30, 2014

Flexworklife.my

Ok..ni ada berita baik buat mak2 yang berhenti kerja sebab nak jaga anak sendiri kat umah, tapi x mau ilang skill, nak buat duit poket gi shopping or nak keja yang flexi masa dia..tak pun nak cari co. yang mother n baby friendly. Haaa..boleh try kat sini www.flexworklife.my

Actually benda ni baru lagi, so tak banyak lagi co. yang join. Tapi takpe, korang boleh usha2 dulu. Mana yang sesuai, boleh apply. Pastu yang menarik ada article and rujukan untuk mak2 yang nak keja balik ni. Ada link2 yang menarik utk kita baca.

Ni pun aku tau masa gi JJ avent, ada sorang ni dtg approach and promote website ni. Siap bagi pamplet lg. Aku apa lagi..memang happy la sebab keinginan nak keja balik tu ada, tapi memandangkan Hanin kecik lagi and susah nak cari orang yang sesuai, so pendamkan je la.

Ok..gi tengok tau...daaa...


Friday, September 26, 2014

Jom jadi DUGROSTAR!

Halllooo..



Dugrostar??  eH..bukan untuk mak2 ye..ni untuk anak2 je yang berumur 4-12 tahun. Mana la tau anak2 ada bakat terpendam kan? Apa lagi..jom la join :)

Kat bawah ni si Ammar sudah dress up bagai star. Ni je la yang mampu mummy dia buat ok. Dengan si Akid nangis nak spec mata tu..melalak kat belakang..ngan si Ammar nak terbang jadi burung..ffitammm mak dia muahaha



Akid: Let my brother be a Dugrostar Mummy...let him be so much more.. :)
Mummy : Ok my boys...let celebrate his talent -wink-

Nanti nak upload gambar ni kat FB..

Ok jom..sape nak join tu boleh register kat www.dugro.com.my pastu nanti masukkan KOD bawah ni ek masa register. Letak kat KOD RUJUKAN VIDEO.

HH0025


FAKTA-FAKTA DUGROSTAR™


·         Dengan Dugrostar™, setiap kanak-kanak berpeluang menjadi bintang! Peluang ini terbuka kepada kanak-kanak dalam dua kategori berasaskan umur: tiga hingga enam tahun dan enam tahun lebih hingga 10 tahun. Peserta dalam setiap kategori umur boleh menyertai dalam tiga segmen ini – menyanyi, menari, bermain alat muzik atau gabungan kesemua bakat ini, serta membuat persembahan secara individu atau berkumpulan sehingga seramai enam orang.

·         Dari sekarang hingga 12 Oktober, sertailah ibu bapa di seluruh Malaysia untuk menonjolkan bakat istimewa anak mereka dengan menyertai peluang yang unik ini. Ibu bapa boleh mendaftarkan anak mereka dalam tiga cara:

                                                              i.      dengan memuat naik video persembahan anak mereka di www.dugro.com.my  ;
                                                            ii.      dengan mengunjungi siri jelajah terpilih di seluruh negara di mana rakaman langsung boleh dibuat di Gerai Rakaman Dugrostar™; atau
                                                          iii.      dengan menyerahkan borang pendaftaran yang telah lengkap diisi bersama rakaman persembahan anak mereka dan menghantarkannya ke alamat yang dinyatakan pada borang pendaftaran. 

·         Penyertaan dalam Dugrostar™ adalah percuma tanpa memerlukan bukti pembelian!

·         Kanak-kanak juga boleh menikmati koleksi eksklusif barangan Dugrostar™ dengan pembelian Dugro® bungkusan 900g dalam tempoh kempen, seperti beg piano atau gitar, jaket eksklusif dan jam tangan, serta banyak lagi!

·         Untuk maklumat lanjut tentang Dugro® dan Dugrostar™, layari www.dugro.com.my atau hubungi Dumex CareLine di 1-800-38-1038.




Wednesday, September 17, 2014

ARE YOU CARING FOR HIS SKIN THE RIGHT WAY?

Salam Semua..

Kembali lagi. Lama betul tak update blog. Masa memang cemburu kat kita hehe. Sebenarnya mood nak berblog ada, tapi apa kan daya, memang tak dan nak buka komputer. Buka je..ada lah budak domokss dua orang datang hulur2 jari jemari diorg :)

Baru-baru dapat jemputan untuk join Johnson's Baby punyer event kat OU. Memang excited nak join. Tajuk dia macam tajuk kat atas tu. Ada talk and ada juga sesi main2 urut ngan Baby Hanin. Tu yang nak sebenarnya. Actually masa  Ammar dulu dapat gak jemputan, tapi tak dapat gi sebab ada kenduri arwah datuk Encik Usrule. Masa tu memang sedih la tak dapat join. Masa dapat je jemputan yang ni, terus hint kat Encik Usrule. Pastu terfikir plak nak ajak adik aku. Jadinya masa hari kejadian tu hanya aku, Baby Hanin n adik aku je join. Encik Usrule dok umah jaga Ammar and Akid ;)





Masa talk tu ada dua orang doktor iaitu Dr. Aileen Wee dan Dr. Yap Hsiao Ling dan tak lupa gak pelakon pengacara yang cun ok Dynaz. Masing2 cerita pengalaman dan pengetahuan mereka.

Apa yang kita perlu tahu?

Memahami dan Menjaga Kulit Bayi dengan Cara yang Betul:

Memahami dan Menjaga Kulit Bayi dengan Cara yang Betul:


     ·         Kulit bayi adalah 30% lebih nipis daripada kulit orang dewasa, dan kehilangan air lebih cepat dalam 12 bulan pertama kehidupannya.

·         Produk penjagaan kulit khusus untuk bayi yang betul amatlah penting pada bulan pertama kehidupan bayi kerana kulit bayi lebih mudah mengalami kekeringan, kerengsaan dan jangkitan dalam tempoh ini.

      ·         Walaupun penting untuk tidak menggunakan sabun yang kuat kerana ia boleh merosakkan lapisan pelindung kulit bayi, menggunakan air sahaja tidak memadai. Berdasarkan penyelidikan oleh Johnson’s® Baby, bayi yang dibersihkan menggunakan Johnson’s® Baby Top to Toe Wash tidak menunjukkan sebarang perbezaan dalam beberapa penunjuk utama apabila dibandingkan dengan bayi yang dibersihkan menggunakan air sahaja. Ini menunjukkan bahawa Johnson’s® Baby Top to Toe Wash lembut pada kulit seperti air.

·         Adalah penting untuk membersihkan muka, leher, tangan dan punggung bayi anda dengan teliti setiap hari.

·         Lebih penting lagi untuk mengkaji semula produk dari perspektif kelembutan dan keselamatannya dan juga bukti saintifik daripada semata-mata bergantung pada label yang mengatakan ia ‘semula jadi’ atau ‘organik’.

·         Memilih pembersih yang tepat untuk bayi anda, terutama dalam beberapa bulan pertama selepas kelahiran, dapat membantu menghalang kerosakan kulit yang sukar dipulihkan seperti kemerahan dan kegatalan, kekeringan, mengelupas dan kasar serta rasa tegang selepas mencuci.

·         Tidur yang nyenyak pada waktu malam memberi perbezaan yang besar dalam pembawaan bayi apabila dia bangun! Inilah sebabnya mengapa rangkaian produk Johnson’s® Baby Bedtime dihasilkan, dengan rumusan unik untuk membantu merelakskan bayi, dengan itu memudahkan mereka tidur nyenyak pada waktu malam. Harumannya yang unik dan bahan-bahan yang lembut daripada pati Natural Calm™, yang terdapat dalam seluruh rangkaian produk yang terdiri daripada mandian, losyen, minyak dan bedak.  Paling penting, Johnson’s® Baby juga mempunyai rutin yang terbukti secara klinikal untuk membantu bayi tidur lebih nyenyak yang akan ditunjukkan sebentar lagi!

Beberapa Petua Penting mengenai Penjagaan Kulit Bayi:

·         Pertama sekali, pilih produk penjagaan kulit yang betul yang dirumus khas sebagai selamat dan lembut untuk bayi.

·         Selepas mandi, sapukan losyen atau minyak urut pada kulit bayi untuk mengekalkan lembapan di dalam kulit bayi.

·         Adalah penting untuk sentiasa berwaspada dengan sebarang petanda kerengsaan kulit, terutama pada lipatan kulit seperti leher, bahagian dalam siku dan di belakang lutut di mana kotoran, peluh atau lembapan berlebihan boleh terperangkap. Sebarang ruam hendaklah segera dirawat untuk mengelakkannya daripada menjadi bertambah teruk. 

·         Ibu-ibu juga boleh menolong mengurangkan pendedahan bayi kepada perengsa dengan mencuci pakaian dan peralatan tempat tidur baru sebelum digunakan, menggunakan penghalau dan jaring nyamuk untuk mengelakkan gigitan serangga, dan menjauhkan bayi daripada matahari bilamana mungkin.





SSetiap produk Johnson's adalah selamat, berkesan dan lembut kerana telah diuji secara klinikal.
  Siap ada kuiz lagi. Dapatlah satu beg barang2 baby Johnson's. Memang suka and pakai dari kecik. So, memang takde prob la nak habiskan :)











  Kalau nak tau lebih lanjut, boleh gi kat www.johnsonsbaby.com atau