}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Friday, September 21, 2012

Ammar Hafiy is 2

Oppsss...

Eppy bestday sayang cinta hati Mummy.

Semoga menjadi anak yang soleh and hidup dan mati di dalam Islam ye..

Babah, Mummy and baby Akid cinta Ammar dunia akhirat....

Thursday, September 20, 2012

Mari2...sape mau kuali TEFAL!!!

Jom korang cuba..

Mana tau menang ke, bersemangat nak masak nanti heheh

TEFAL!!


Thursday, September 13, 2012

Raya KAMI ver 3.0

Salam semua..

Masih beraya ke?

Ok, kali ni gambar raya ke7 plak.

Raya ke7, pagi2 lagi kami dah bersiap mau balik Shah Alam. Siap2 bungkus makanan yang nak dibawa balik. Kemas baju semua.

Tetiba, encik usrule ajak lalu jalan lama (tak masuk highway). Aku ok jek. dulu2 masa zaman student pernah je buat.

Banyak orang jual lemang masa lepas Simpang empat sehinggalah ke Rembau. Kereta tak banyak sangat. just nice. Lepas seremban kitaorang masuk LEKAS. Then keluar PAJAM. Nak gi beraya rumah Kaklong aku. Ikut GPS, entah ceruk mana dia bawa masuk. Tapi bestlah, jalan kawasan kanpung betul.

Kitaorg sampai Bandar seri Putra dekat pukul 12. Kaklong tengah masak. Abangah pun ada. Lepak2 sambil makan tengahari kat rumah kaklong. Petang tu Bangah ajak raya rumah dia. Nak celebrate besday dia and anak dia yang jatuh pada hari tu. Diaorg ni kongsi besday tau..


















Monday, September 10, 2012

Raya KAMI Ver 2.0

Kali ni gambar beraya plak...

Kami gi beraya rumah sedara mara and ziarah kubur arwah baba aku.

Tetiap tahun inilah rutin kitaorg, cuma bila raya sebelah encik usrule banyak dok umah tunggu orang datamg.














Sunday, September 9, 2012

Update pasal Akid

Lama x update pasal Akid kan?

Dulu masa Ammar selalu jek update huhu

Bukan tak nak, tapi x sempat. Lebih tepat x sempat nak buka komputer.

TAB? Jangan cakapla. Bukan takat kena berebut ngan encik usrule. La ni kena berebut ngan Ammar and Akid sekali.

Ammar dah pandai nak main game kat TAB. Main ABC pun ye gak. Ni encik usrule la yang ajar. kalau ikut aku, memang x nak ajar.

Skill yang Akid dah dapat ialah


  • Meniarap pada umur 4 bulan setengah.
  • Pada usia sekarang 6 bulan seminggu dah nampak gaya dia duduk, cuma lembik skit la badan dia
  • Kuat menjerit, menangis
  • pandai guna tab huhuhu
  • Suka betul kacau Ammar, rebut botol susu Ammar, tarik rambut Ammar, nak main mainan Ammar :p
  • Berat pada usia 5 Bulan setengah adalah 8kg. Berat 6 bulan belum gi check lagi.
  • Dah tak mau duduk diam..huhuh
  • Start makan solid food pada usia 6 bulan seminggu, tapi bukan mummy yang bagi. Ada makhluk Allah yang bagi. Bubur nasi + ayam +garam hermmmm
So far tu jek yang aku ingat. Yang lain kalau ader aku update kat umur 7 bulan plak tau







Friday, September 7, 2012

Raya KAMI ver 1.0

Selamat Hari Raya semua..

Maaf Zahir dan batin.

Tahun ni kitaorang raya Melaka dulu. Pagi raya kedua baru balik Muar. Lepas tu raya kelima balik Melaka balik. And raya ke7 baru balik Shah Alam.

Tahun ni tema Hitam. Terserlah keputihan anak2 bujang ku. Adeihh, orang bujang macho gelap2 skit lor..

Mari kita tengok gambar raya..






Wednesday, September 5, 2012

WW



Tuesday, September 4, 2012

Sewa atau duduk?

Salam korang,

err..ader org baca lagi ke blog ni?

Belasah la kan.. Kitaorg  ni sekarang tengah dalam dilema. Kan kitaorang baru beli rumah kat bukit Tinggi kan. Jadinyer mula2 memang nak duduk. Macam best jek dok umah sendiri. Dah dekat 3 tahun dok menyewa. Tapi bila dah dapat kunci, lain plak jadinya.

Bila ditimbang tara, banyak benda yang memberat ke stay kat umah sewa sekarang, antaranya


  • Perjalanan gi balik kerja encik usrule satu jam je. Lebih selamat sebb tak payah lalu jalan motor KESAS tu.
  • Kedai dekat, giant, masjid, rumah adik aku.
  • Kalau dikira ngan tolak sewa rumah baru, kitaorg bayar kurang skit kalau kitaorg stay kat rumah baru.
  • Kitaorg berdua suka kan kawasan rumah sewa ni.

Kat bawah ni plak kalau kitaorg pindah

  • Perjalanan gi balik keja encik usrule jadi double, masa dan cost
  • kena bayar umah lebih skit daripada kitaorg menyewa dan sewakan umah baru.
  • Nanti kat sana kalau bawa ammar n akid keluar sorang, kena turun buka gate sendiri. Keliling semua rumah org, kalau kat seksyen 18, depan umah ader security guard sekolah.
  • Rumah sendiri, boleh hias cantik2, pasang kabinet, langsir lawa2.

Haa..tu antara nyer la kan reason kitaorg. Korang rasa camner?

Sunday, September 2, 2012

Rumah untuk disewa Bandar Puteri Klang

Salam semua..ang sewa ye :)

Dah ada orang sewa ye :)

Lama tak buat entry. ENtry kali ni ringkas dan padat ye. Sebab babby 2 org ni ada kat sebelah. Hubby plak tengah mandi :p

Good news...kitaorg dah dapat kunci rumah baru yang tak berapa baru. Tapi tengah fikir nak dok situ or nak sewakan. So, fikir punyer fikir kitaorg try nak sewakan dulu. Kalau takder orang sewa, baru kitaorg pindah masuk.

Location kat Bandar Puteri Klang. Tak jauh dari JJ Bukit Tinggi Klang yang besar tu.

Dua tingkat, endlot.

4 bilik 3 bilik air, satu stor.

Setiap bilik ada aircond.

Setiap bilik air ada water heater.

Akan di cat baru

Sewa RM900.

Sesiapa yang berminat boleh call 0122850892 (asrul)

daaaa