}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Wednesday, June 20, 2012

Mahzaitul Maab3.mp4

Sunday, June 17, 2012

3 hari 2 malam

3 Hari 2 malam kami jenjalan ke Penang.

ooo..encik usrule x ikut, hanya kami 3 beranak je.

Kaklong aku ade meeting and site visit di Penang, tapi hubby dia x dapat ikut pasal ader court case. So dia ajak adik aku yang kebetulan cuti 2 minggu perabihkan cuti taun lepas.

Aku pun mengofferkan diri mau ikut setelah diajak oleh kaklong (setelah encik usrule bagi pelepasan). So, kaklong aku boleh bawa anak2 dia yang 4 org tu.

Pada hari kejadian, kitorang 3 dewasa and 6 kanak2 (2 baby) gerak ke Penang. Semua pompuan. Yang lelaki adalah anak kaklong aku umur 7 tahun, ammar and akid.

Memang best!

Bayangkan bila kaklong aku gi meeting and site visit, tinggal aku and adik aku handle bebudak 6 org ni. Memang terbaiklah. Dalam keta, tak yah cakaplah kan. Ngan Akid nangis, ngan bebudak ni rebut mainan, yang mana nak makan la. Huru hara!

Ader waktu plak, akid yang dalam carseat, melalak (akid memang kuat melalak ok), Ammar plak atas pangku aku. Ammar x mau ke seat belakang. nak gak dok kat pangku mummy. Haaa..time ni la aku rasa, apahal la aku gi ikut diorg gi Penang ni..heheh

Ader gak masa kitaorg nak jalan2 kat Padang Kota Lama, Ammar ngan Akid boleh plak tido...Pasrah!! Tapau makan then balik  hotel. Hotel memang dah macam nursery la.

Tu x termasuk kitaorg sesat kat dalam Georgetown tu. Tak jumpa jalan balik hotel. Ya ampun..sejam lebih ok!

Tak termasuk akid poo poo and toilet x baby friendly, kaklong aku tertinggal kunci keta dalam toilet RNR tapah (ni menjadi secret..abg ipau ku tak tau) dan macam2 lagi la.

Tapi...tapi...even, macam2 hal jadi, kitaorg enjoy sesangat. Survive 3 hari 2 malam tu. Sempat lagi lajak ke Kepala Batas makan Ikan Bakar Pak Din yang femes tu.... :)

Ok..macam biase mari jamu mata. Gambar kebanyakan adalah di dalam kereta dan hotel. sebab time lain kitaorg bz handle bebudak tu..huhu



Ikan Bakar Pak Din














Wednesday, June 13, 2012

WW


Tuesday, June 12, 2012

Ammar oo ammar

Saturday, June 2, 2012

Ikan bakar Jeram

Salam semua..

Meh, nak citer pasal tempat makan plak.

Last 2 weeks, kitaorg takder buat apa2. Tetiba rasa nak ajak encik usrule makan ikan bakar.

Kat aner? Kat Jeram, Selangor. Lebih kurang 40 min dari Shah Alam.

Kitaorg kuar rumah dalam kol 5. Siap roger adik aku yang dok 5 minit dari umah kitaorg. The more the merrier kan. Lagipun baper banyakla dia makan..heheh


Ikan kerapu, sotong, ketam, kailan ikan masin, air kelapa, 2 air buah and nasi 3 org makan = rm85



Ais krim goreng yang not bad tapi mahal.. rm2.50


Ketam sekor, undercook huhu tapi fresh