}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Wednesday, May 30, 2012

abang dan adik - ww


Saturday, May 26, 2012

PD - Family Holiday 2012

Salam semua,

Nak type panjang, tapi Ammar ader kat sebelah. Tengah tunggu nak tgk video abc dia.

So, Kitaorang gi PD ni pada 12/5 -13/5 aritu.

Percutian pendek family Cik Puan Leila. Complete semua ada.

Kitaorang stay kat Ancasa suit and spa. Ambil 1 aparment 3 bilik and satu lagi apartment 2 bilik yang kami beli voucher kat Groupun. Memang berbaloi2. Bilik sangatlah besar and selesa. Tujuan kami hanya untuk relaks2, so aktiviti adalah mandi pool, laut and cari makan :)

Layan gambar je la ye, Gambar x tersusun ye


Sebelum naik banan boat





Cari makan sebelum balik


Rainbow and red valvet for besday girls


Pakngah Ammar banje ais skrim


Nenet..nenet..budak dah lama x jumpa nenet 



Tengok tu, semua nak nenet buatkan..


Ni lunch before balik, Kedai nasi ayam yang best..tapi panas..huhu


Maklong Ammar banje lunch b4 balik kl


Rainbow cake...for my sis from hubby dia..


3 sekawan



Makan..potluck...

Dinner kedai x best...cik ina ammar banje


Domok2




Domok...bila nenet bagi mandi laut...



Thursday, May 10, 2012

Aqiqah untuk Akid Hadi

Salam..

Akid ngan Ammar tengah tido :)

So bolehlah update cerita pasal Aqiqah Akid pada 28 April hari tu.

Memang kitaorang dah aqiqah untuk Akid nak buat kat Melaka plak. Masa Ammar dulu kitaorang buat kat Muar. So, bila mak dan nenek aku bagitau nak buat kenduri arwah dan doa selamat, kitaorg pun tersenyum lebar la. Boleh tumpang sekaki. Dah jimat :)

Kitaorang hanya kuarkan duit uuk kambing sahaja. 2 ekor kambing untuk Akid. Yang lain macam kemah, catering, doorgift and etc mak n nenek aku yang sponsor. Oooppss..lupa..kitaorg sponsor gak bahulu untuk door gift.

Disebabkan sepanjang urusan kenduri tu kitaorg kat shah alam, maka mak n maklang aku yang uruskan. Dari katering sampailah ke kambing. Thanks kat neklang and Toklang Ammar.

Lauk katering sangat sedap. Tak tipu ok! Nasi putih, kuah lemak pisang, ayam grg rempah, ikan masin, sambal belacan and x lupa kambing kurma. Buah plak adalah buah oren. Masakan kambingdia memang best. Ini diakui oleh pakar2 makan kambing kat umah aku tu..hehehu,

Masa cukur rambut Akid tu memang dia behave sangat. Siap gelak2 lagi. Pagi tu memang dia tidur lama. Selalu susah nak tgk dia tido lama, sebab abang Ammar selalu kacau.

Tapi, abang ammar plak buat perangai hari tu. Lepas cukur rambut tu, dia boleh plak mengamuk berguling2. First time ok tengok dia mengamuk camtu. Semua orang macam x caya. Lama dia mengamuk. Last2 yan buatkan dia cool adalah seekor kucing yang datang cari makan. HARI INI DALAM SEJARAH betullah .. :)


Macam biasa, jom kita layan gambar.











Thursday, May 3, 2012

Botol cantik Akid


 "Ok, masih ingat lagi x entry pasal ammar suka jilat botol susu akid? No! takde kena mengena botol tu sedap ke tau.
>
> Currently, guna botol susu Pigeon Peristaltic Plus untuk akid.  Botol PPSU and BPA free dia memang sesuai untuk bayi. Selain itu ia mengamalkan konsep 3 step yang mana Attachment, Peristaltic movement dan juga Swallowing.
>
> Jangan confuse pasal 3 step kat atas tu. Senang kata tu step bila baby nak start menyusu. Dari melekap, gerakan dalam mulut dia dan menelan.
>
> So far memang suka ngan botol ni. Sebab apa aku suka botol ni? Kitaorang (aku dan encik usrule) pentingkan botol susu dan puting yang mesra baby. Macam akid kan bayi susu ibu. So, kitaorang memang cari botol dan puting susu yang tidak membuatkan bayi keliru. Tak nak lah lepas guna jek botol akid x mau menyusu badan plak. Macam Ammar dulu. Cubaan pertama terus Akid boleh hisap. Tapi dia buat muka pelik la. Dia rasa dulu. Jelir2 lidah. Dah lama sikit baru dia masukkan dalam mulut dia, Dan bermula 3 step di atas. Puting dia lembut. Rasanyer paling lembut yang pernah aku cuba berbanding jenama lain. Kitaorang suka cuba botol susu. Ada yang ok dan ada yang tak mesra bayi susu ibu. 

Kat puting dia pun ada air ventilation system. So, itu antara perkara yang kitaorang mahu pada botol Ammar dan Akid.

Selain itu, bentuk botol dia. Memudahkan sangat nak pegang. Kitaorng kan selalu shopping. Time shopping tu la Akid nak susu. Boleh masuk dalam handbag. Suka sangat. Sebab sekarang ni kan kena bawa 2 botol susu and 2 pampers. Jadi, bentuk botol dia memang jimat space berbanding botol bulat. Senang tau. Tak tipu. Apa kata korang plak cuba. Ok x?"




Ps:  Kat bawah ni harga botol tersebut

> Peristaltic PLUS Nursing Bottle (PPSU bottle - 160ml), RM55
> Peristaltic PLUS Nursing Bottle (PPSU bottle - 240ml), RM57
> Peristaltic PLUS Nipple (M - 2 pcs), RM24 

Ok...Akid dah bangun... :)  "

Wednesday, May 2, 2012

WW