}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Thursday, September 29, 2011

Nursery or Nanny 2

Nursery

1. Ammar dah pandai jalan and sangat aktif. Pagi2 mau duduk depan umah tgk buu.. (lembu) segerombolan jalan gi tempat rumput. Kalau terlepas..sure nangis. Mau tgk ayam. Mau tgk bebudak gi school. Mau tgk motor lalu lalang.

2. Ammar boleh main sorang2 tapi kena ader org yang dia nampak. Tak kisah lah orang layan dia ke tak. Janji ada orang.

3. Disebabkan kat umah mak aku hanya ada mak, nenek, encik usrule and adik aku, Ammar jadi x pandai bergaul ngan kanak2 sebaya dia. Niat hati nak bermain2 tapi abis dilepuknyer kawan tu. So, dia perlu kengkawan sebaya disekelilingnyer.

4. Disebabkan dah setahun, aku rasa sudah perlu untuk Ammar berdikari. Pergi nursery. Have a fun. Enjoy.

5. Di nursery banyak xtvt. So dia akan berlajar lain dari persekitaran rumah.

Nanny

1. Lebih tumpuan. Itupun kalau dapat nanny yang tak jaga ramai.

2. Suasana rumah yang Ammar dah biasa. Sebab b4 ni dia hanya membesar kat rumah.

err..dua jek?

Ader lagi kot.heheh

Kami mungkin pilih Nursery. Sebab aku mau Ammar bergaul and berlajar dengan rakan2 sebaya dia. Have fun and emjoy xtvt yang ada. Kalau nanny, susah skit kot nak buat xtvt. Kawan plak kalau ader sorang dua jek. Err..kalau ramai..terlarat ke nanny tu nak jaga reramai?

Lagipun aku fikir, cane kalau ader org smoking kat dalam rumah tu? Smoking kat luar takderhal la kan. And kalau ader anak2 nanny tu yang buruk laku?

Then sure nanny tu kena masak..kena layan hubby and anak2 dia kan....

Argghhh!!! susah gak kan.. :)

Monday, September 26, 2011

Nursery or Nanny?

Any idea?

Aku buntu..

Hanya ada masa 2 minggu je lagi ni...

Errr...any nursery and nanny yang bagus kat Shah Alam ni x?..dekat2 area Sect 18?... ~wink~

Ammar & Fifi birthday party


Salam..

Disebabkan hari lahir Ammar jatuh hari Rabu, so memang plan awalnyer x der apa2 la kan. Sebab aku kat Shah Alam. Tak boleh amik cuti. Dah cuti untuk raya and kawen adik aku last week. Sedih gak la. Dah besday anak. Anak pertama la tu...

Tapi Rabu pagi tu aku sakit tekak and batuk. Dah separuh jalan gi opis ni. Sebab x tahan, aku pun melencong ke KPJ Selangor. Dapatlah MC. Pas jek jumpa doktor, terus singgah cafe kat KPJ tu. Nasib baik ader Cup Cakes yang cumel. Beli 3. Masuk keta..terus balik Melaka tanpa bagitau saper2.

Sampai kat Melaka, Ammar tengah makan dalam stroller. Dia pandang jek masa keta masuk kat gate, reverse and parking. Aku kuar je..dia skit punyer happy. So, kitaorg tunggu encik usrule balik time lunch and makan cup cakes tu.. :)

Malam tu plak, Ammar belanja nenek and Kak Ayu makan ikan bakar kat Crystal Bay. Besok pagi2 lagi aku dah gerak balik Shah Alam. Penat..tapi happy.. ~wink~

Dan hari Ahad semalam, kitaorg buat makan2 sempena Ammar setahun. Buat kecik2 untuk family je. Lagipun Ammar kan kecik lagi. Dah alang2 semua org turun Bangi untuk bertandang ke umah pengantin lelaki kan.

Buat kat umah Kaklong aku kat Bandar Sri Putra. Celebrate sekali ngan besday sepupu aku FIFI.

Jom cuci mata..


Makanan yang ada


Disponsor oleh Cik Ina


Red Valvet yang sedap..Cik Ina gak yang sponsor


 Besday boy yang takut topi, topeng and whistle blow


Kek disponsor oleh Maklong ANd Paklong


Cup cakes..sponsor oleh Mak Ngah and Pak Ngah


TAuhu sumbat..homemade by Neklang..




Toklang and neklang



Besday Boy mau adiah ini..




Hadiah dari Pakngah..Tok ngah yang tolong buak


Ammar and Fifi




Cup Cakes homemade by Neklang for her daughter.. Fifi



Maklong..si tuan rumah..


Ammar with Pakbusu Adib..Pak Busu Adib ni tua sebulan je dari Ammar.



Liverpool cupcakes..kat majlis bertandang adik aku





Suka giler dia dapat naik kuda ni..


Friday, September 23, 2011

Rezeki berganda

Syukur atas rezeki2 yang Engkau beri kepada kami sekeluarga.

Permudahkanlah segala rezeki yang Engkau beri..

Seseungguhnya kami berasa sangat bahagia atas rezeki2 yang Engkau kurniakan..

Ps: Ammar Jr. pun menendang2 dari dalam perut ni menyatakan kesyukuran atas rezeki yang Babah and Mummy dapat... ~wink~

Terima Kasih Allah

 BabyFetus Ticker

Thursday, September 22, 2011

Rasa Macam nak kawen lagi sekali Ver.2

THE OTHERS....


With MIL, Biras and Biras to be 



Budak yang sebaik sahaja tukar baju melayu terus tido. 



Ammar nak mummy aje..org lain x nak!


Tantrums..


Mummy only..


Err..babah also can... 



Penat seharian.. 


Acaakkk..


Tengok...melalak lagi...



Errr..acik2 cuns ni also can..hehehe


Tengok...dengan acik2 cuns ni dia layan jek..


Bukti lagi...saper Ammar Hafiy..angkat tangan!!!


Nampak tangan dia jek..




Mummy..this is Aleesha..

Opsss........ Ammar!











Lovely family... ~wink~


Rasa macam nak kawen lagi sekali...

Muahaha..bila tengok adikku kawen..

Jom la menjamu mata.. ~wink~


Sebelum Nikah


Sebelum Bersanding


The Groom


The Bride



Selepas Nikah.. aku x sempat tgk..sebab baru lepas mandi..huhu


Sebelum Berarak...


The Hantaran






Candy buffet.. penganti Kek..



Berarak..


Bersanding..