}

Jom Click beramai2.. ~wink~

Ammar Jr.

 Baby Birthday Ticker Ticker

Thursday, March 31, 2011

Bad hair DAY

Salam...

Sangat penat hari ini.

Mental dan fizikal.

Mana taknyer.. pagi2 lagi sudah bengang dgn encik ketuk kereta yang sgt dangkal itu.

Sampai opis plak.. Inventory yang sepatutnyer start pukul 9 pagi terpaksa start lambat pasal ader satu order yang baru masuk semalam. Sistem plak x dapat direset balik sebab encik bossku telah lari balik awal. Bila start lambat..jawabnyer semua lambatla kan.

Pastu masa nak kuar lunch, kat Metal detector..x pasal2 aku kena marah ngan kakak  makcik guard. Dahla depan orang ramai. Sengal betul. Entah aper kena ar ngan makcik tu. Aku just lupa buka sandal jek. Bukan sengaja pun. Tegur je cukupla. Ini tak..siap membebel dgn kuat sekali seolah aku curi wire. Aku kat locker kasut pun aku dengar dia membebel. Bengang ok.. sebab bukan nak ckp aper. Kalau time pc problem, aku tanya apa2..semua dia jawab x tau. Tanya benda basic pun nan ado..tak tau. Tau guna je. Guna hari2 pun x reti gak. Takder pun aku membebel and marahkan dia depan orang ramai.

Petang plak..tetiba boss aku bisik2 kat aku.. ader wire hilang. Adeiii...abisla bonus camni. Tak lama lepas tu..kakak shipping call aku minta SETUP BALIK pc2 untuk inventory. Diorg nak recheck. Bila aku dah turun..tengah2 setup, tetiba akak tu bagitau x payah. Diorg mau buat manual. PULAK!!

Last2 aku naik kat meja. Partner aku plak takder. Kata nak setup pc baru (aku dapat pc baru..pc yang ke4 sepanjang aku keja kat sini..hehehe). Baru aku perasan mamat tu kat Shipping tadi sama2 cari wire. Lorrr...aperhal plak mamat tu? Rasa2 macam bukan kerja kitaorg. Biar je eng and manager production settlekan. Dah tu x pasal2 pc baru kitaorg dah nak balik baru kuar kotak. Besok baru boleh settle...emmm.belasah je la..

Encik..naper ketuk kereta saya?

Salam...

Encik baju kemeja, seluar slack bawa laptop mau naik komuter kat shah alam pagi tadi.. naper ketuk keta saya?

Encik.. dulu masa kecik2 encik tidak belajar ke camne mau melintas jalan.

Cikgu encik tidak cakap ke..sebelum melintas pandang kiri kanan kiri and TIADA KERETA baru melintas?

Ataupun encik tido tidak sekolah?

Kalau ade, naper encik melintas juga walaupun kereta saya mau keluar simpang?

Encik tidak nampak ka kereta saya tgh nak kuar simpang..?

Ke encik fikir yang encik kebal and saya kena bagi encik lalu?

Oooo...tidak boleh ke encik tunggu kereta saya lepas and melintas, sebab belakang saya memang x ade keta..susah sgt ke encik?

Dan lagi satu..naper bila saya lalu juga sebab jalan saya   encik ketuk belakang keta saya sekuat ati?

Kan dah x pasal2 saya telah memandang muka encik sambil memaki encik (mummy ammar..sila sabar ye)

And encik plak seolah2 x bersalah pandang saya dgn muka yang sgt ego..puas ke ati encik dapat ketuk keta saya?

Ooo..encik sudah pakai sgt smart..saya rasa encik dah ala2 pegawai..tapi naper begitu dangkal sekali perangai encik ye?

Kalau ikutkan mau aje saya berentikan kereta and jerit marah kat encik..tapi saya tau saya tak bersalah and saya aderlah seorang wanita bekerjaya yang beradap and berilmu tinggi..x macam encik..

Wednesday, March 30, 2011

WORDLESS WEDNESDAY








Monday, March 28, 2011

Selamat Jalan Sayang..

Salam..

Encik usrule and Ammar Hafiy baru saje gerak pulang ke Melaka pukul 5 pagi tadi..

Tak sampai setengah jam..tapi sudah mula rindu diorg :(

Friday, March 25, 2011

Precious Humairah In The House


Semperna Opening Sales
Mama Humairah nak wat Mini Contest.

"MAMA....I LOVE YOU"

CLOSING DATE : 25 MAC 2011
Open to all Ibu, Emak, Mummy, Mama, Bonda, Ummi, Moms ...

Just 5 Step :

1. Buat Sticky Post till 25 Mac 2011 Title "Precious Humairah In The House" and jgn lupa link sekali.


3. Letakkan photo 'Mama & Baby' . jgn lupa details : baby's name, date of birth, age.

4. Tag 3 of your friends

5. Leave ur link at comments box

Prize :

1. Surprise!!!!
2. Baucer Pembelian RM 30 @ Precious Humairah In The House
3. Baucer Pembelian RM 20 @ Precious Humairah In The House

ade saguhati jgak!

"Mama....I Love You"



Ammar Hafiy Mohd Asrul
DOB : 21 September 2010
6 months

Tag 3 Friends:







Thursday, March 24, 2011

COMELLOTE NEW BORN CONTEST by Amieylee & Iedaremy





Ammar..berapa jam selepas lahir..

Nama ibu  :  Myrule

Nama Baby  :  Ammar Hafiy Mohd Asrul

Umur  :  6 Bulan


Syarat2 dia senang aja..

2 - buat satu entry dgn tajuk COMELLOTE NEW BORN CONTEST by Amieylee & Iedaremy
2 - letak banner kt entry korang n linkkan ke entry ni ye (sidebar sukati..tk kesahh)
3 - letak gambar masa newborn (umur 1 hari -2 bulan) dengan aksi comel (tak kisah aksi apa..lagi bagus kalau FRESHHH FROM OVEN maksudnye kt Hospital lagi
4 - new born tu tak kisah la anak korang ke, anak sedara ke, anak jiran ke, anak boypren ke, anak angkat ke.... janji umur dia skrg mestila di bwah 5 tahun
5 - kalau ada lebih dri 1 anak..just masukkan gmbr depa dlm satu entry n susun cantik2 ye... max 3 anak sahaja....
6 - TAK NAK gambar yg dh diedit (CROP boleh) manala tau ada terselit pampers kt sebelah kan..crop ajala bahagian tu
7 - Tulis nama ibu/nama korang,nama anak dan umur anak sekarang

TARIKH TUTUP : 31 MARCH 2011
sistem juri adalah juri awam ye...
(yg pasti korang tak payah raih undi :p)

1 x HADIAH UTAMA
(BAJU DARI BABYKUDESIGN+ HADIAH MISTERI UNTUK KORANG)

1 x HADIAH KEDUA
(BAJU DARI BABYKUDESIGN+ HADIAH MISTERI UNTUK KORANG)

1 x HADIAH KETIGA
(PERMAINAN KANAK2 + HADIAH MISTERI UNTUK KORANG)

2 x HADIAH SAGUHATI
(HADIAH MISTERI)



Wednesday, March 23, 2011

Opening GA : Lynd And Kids Collection

Jommmm Shoppping kat sini................ ~wink~



Sila klik kat bawah ye

"Lynd And Kids Collection telah dibuka. Selamat membeli - belah!!"



Baby Nurkheir 1st Giveaway: Si Manja Chumil Bertudung/ Berbaju Melayu




NAMA PENUH  :  Ammar Hafiy Bin Mohd Asrul
 TARIKH LAHIR  :  21/09/2010  
UCAPAN KHAS UTK SI MANJA..

Semoga Ammar jadi khalifah Allah dunia akhirat ye sayang.. Mummy and babah luv u so much.

Tag



Ok...syarat-syaratnye



1.Nak tahu perkembangan GA ni, kena jadimy follower..ye tak? timekacih...
2. Buat entry sikit je mengenai GA ini di blog anda sekalian dgn tajuk
  " Baby Nurkheir 1st Giveaway: 
    Si Manja Chumil Bertudung/ Berbaju Melayu"
3. Letak banner kat atas bersama link kat entry dan sidebar blog anda 
    ekk
4. Post kat entry itu SATU gambar anak-anak anda/ anak sedara/ 
    jiran yang bertudung/ telekung sembahyang/ tutup aurat(baby girl) 
    dan baby boy pula berbaju melayu/jubah/kopiah/songkok...:)))
    ....NYATAKAN NAMA PENUH, TARIKH LAHIR & UCAPAN KHAS
         UTK SI MANJA..
    ...Hanya terbuka kpd si manja dari usia baru lahir sehingga 
   5 TAHUN  sahaja dan berwarganegara serta bermastautin   
   di Malaysia...

5. Selitkan blog Secangkir Madu Buat Nur dalam blog list..(INI 
    TAK WAJIB)--Tengkiu :)
6. Dah selesai post entry, sila tinggalkan link kat komen entry ini ye,
    kekawan...:) , dan nyatakan Referral anda..
    Eh eh tertinggal lak..jgn lupa tag kawan at least 2 oghang..peace....tq
7. Syarat tambahan : Sila berkunjung ke blog Secangkir Madu Buat Nur 
    dan tinggalkan sekurang-kurangnye 3 komen di mana-mana 
    entry sehinggalah berakhir GA ini..ok tak?
  
Pssst... Ada 2 hadiah bonus untuk ini tau, top poster dan second...:))




Contoh



NAMA PENUH: NURKHEIR BT MOHD. AZIZAN
TARIKH LAHIR : 14 SEPTEMBER 2009
UCAPAN KHAS UNTUK ANAK : SEMOGA NUR KEKAL MENJADI 
PENYEJUK MATA UMMI DAN ABIEY MU

....GA mula pada hari ini dan 
                   akan berakhir pada 10 Mei

Jeng jeng jeng...

Hadiahnye?

Jom..jom.. sekodeng...

Terbahagi kpd 2 kategori


Kategori A- Baby Muslim 
Kategori B- Baby Muslimah  


1. Hadiah Pertama
     Moo Moo Kow Diaper from EZ Motherhood 
     Set pakaian
     plus 2 hadiah misteri

2. Hadiah Kedua
    Pyjamas
    plus 1 hadiah misteri

3. Hadiah Ketiga
    Sweater cumill 
    plus 1 hadiah misteri

### 34 hadiah saguhati##

Hadiah Bonus 
- 2 Hadiah Bonus bagi 2 orang penyumbang post terbanyak..
   
- 1 Hadiah Bonus Bagi penyertaan pertama pada tarikh tertentu, akan diberi hadiah. Tarikhnya adalah rahsia...Tungguuuu..........

Atas keprihatinan mommies yg sporting tag dan bersilaturrahim dgn mommies yg 
  lain, Baby Nur dan ummi akan tambah SATU hadiah untuk TOP REFERRAL...
  Setuju tak?...:))
  Moga-moga murah rezeki mommies semua,sebar-sebarkan GA ini utk persaudaraan dan ukhuwwah seIslam..
Go, go mommies...

P/S: Hadiah akan diupdate dari masa ke semasa ekk..

So, chayukkk mommiess....


Contest Photo Anakku Ceria




Nama ibu : Myrule
Nama Anak  :  Ammar Hafiy Bin Mohd Asrul
Umur  :  6 Bulan

Tag



Syarat-syarat nak join contest ni ialah :
  • Mestilah warganegara Malaysia dan mempunyai alamat di Malaysia...senang nanti nak pos hadiah..... 

  • Gambar anak dalam photo mestilah berumur 0-5 tahun.....boleh masukkan gambar ibu-bapa,atok nenek,pakcik makcik,cousin,kakak,adik,abang atau kawan bersama anak...tak kisah nak letak gambar anak sorang ke atau berdua...atau bertiga ke..yang penting mestilah ceria ;)
  • kalau takde anak..boleh gak masukkan gambar anak sedara..adik ke....sepupu ke....asalkan kanak-kanak yang berumur 0-5 tahun...
  • kalau ada lebih anak daripada satu....boleh masuk....buat entry lain-lain eh?
  • bawah gambar tu..tulis nama ayah/ibu...nama anak dan umur anak...
  • Buat satu entry contest nie dan tajuknya mestilah....Contest Photo Anakku Ceria
  • Jangan lupa tau letak banner kat sidebar...then linkkan ke entry contest nie...
  • and then,tag tiga kawan untuk join contest nie :) bagi meriah skit...
  • dan...yang penting sekali...after dah buat semua...tinggalkan your contest link kat comment entry nie :) tinggalkan juga your e-mail link...senang nanti nak keep in touch and nak terjah your blog...
  • Pemenang akan dipilih oleh My sis and her hubby and not to forget my beloved hubby....dioranglah the biggest sponsor untuk hadiah pemenang-pemenang contest nie...
  • Tarikh tutup penyertaan 10th April 2011
  • Hadiah yang best menanti anda....

First Prize:
1 Baju Gap Kids + 30 chocolates vanilla cuppyliciuos

Second Prize:
1 Baju Gap Kids + 20 chocolates vanilla cuppylicious

Third Prize:
1 Baju Gap Kids+15 chocolates vanilla cuppylicious


ok...tu je lah syarat-syaratnya....senangkan? :)  jomlah...jomlah....join contest hanin nie...

semoga dengan contest nie,dapatlah mengeratkan hubungan hanin dengan bloggers yang lain.... 


Good Luck kepada semua yang join contest nie....


Jangan lupa....tarikh tutup penyertaan 10th April 2011....

*Psstt...Nie sticky post entry..nak baca the latest blog...baca kat bawah,k ;)*

WORDLESS WEDNESDAY



Tuesday, March 22, 2011

Luahan hati seorang Ibu...

Salam...

Selepas jadi mummy selama 6 bulan ni kan..

Ader baper perkara la yang aku rasa macam x best skit.

Nop.. bukan x best jadi mummy..bukan x best dapat baby macam Ammar Hafiy.

Tu sangat best. Err..antara perkara yang paling best dalam hidup.

Yang x bestnyer..ermm..kat sini ader 2 perkara la yang aku nak luahkan.

Yang pertama ek..

Ok..korang yang ader anak kan, sure pernah berada dalam situasi camni kan.

Contohnyer korang tengah makan2 or lepak2 kat restaurant kat shopping complex bersama anak dan suami.

Menghabiskan masa hujung minggu.

Bergurau2 ngan anak and suami.

Tetiba.. datang sorang, 2 org..ke 4,5 orang..pompuan. Datang kat anak ko.. cuit2, picit2 and cium2.

Pernah kan? Aper perasaan korang? Aper tindakan korang?

Aku??

Senyum je la.. and tak kata aper.

Tapi dalam hati fikir gak..errr..tangan dia bersih x? tapi dalam hati je la kan.. tawakal.

Tapi... kalau camni..cane plak reaction korang?

Dah cuit2, peluk2 and cium2...dia angkat anak korang.

Aku?

Senyum lagi.. and x cakap apa2.

Dan kalau orang tu buat camni plak...

Amik anak ko and berlalu pergi????

haa..! korang nak buat aper? Jeritt??

Kitaorg pernah kena cani..

Masa tu kitaorg lepak2 ngan ex housemate aku masa mula keja kat big apple SACC Mall Shah Alam

Sampai2 terus duduk kat luar.

Sekali ader sorang budak pompuan ni datang agah2 Ammar..

Lepas agah2..dia angkat Ammar.

Then terus blah nak masuk pintu Big Apple tu..

Giler x giler la kan.. terus aku bangun and jerit kat budak tu..tanya dia nak gi mana.

Dia cakap nak bawa masuk dalam..dia staff Big Apple tu.

And terus bawa masuk Ammar.

Encik usrule berdiri je pandang budak pompuan tu. Make sure x hilang dari pandangan.

Dalam 3 minit gak dia masuk dalam tu and lepas jek dia kuar terus aku amik Ammar.

Terus zap kan Ammar kat stroller..so x der alasn dia mau angkat Ammar.

Lepas tu dia terus datang gomol2 Ammar banyak kali gak.

Even kengkawan aku datang and lepak2 ngan Ammar pun dia sibuk mencelah nak main2 ngan Ammar.

Dahla kengkawan aku pun first time jumpa Ammar, dia pun nak menyebuk sama.

At least..tanya la dulu kan..ader mummy yang x prefer org asing buat camtu kat anak dia.

Jangan la main terjah terus. Dah la x kenal.

And Ader sekali tu masa kat kedai kasut kat Muar. Tengah tunggu encik usrule tgk kasut.

Staff kat situ sangat bagus. Diorg dtg dekat2 and tegur aku.

Tanya Ammar takut tak kat orang.

Once aku kata tak..diaorg cakap nak dukung boleh?

Aku angguk je, pastu ramai2 datang kerumun Ammar.

Camtu ok la skit. Bukan eksyen tau..tapi berhati2.





Setengah jam selepas kejadian.

Perkara kedua nanti la aku buat entry lain plak ek.. penat dah menaip ni.. ~wink~



Monday, March 21, 2011

6 Bulan sudah






Salam..

Hooyeah..

Rindu ammar hafiy.

Khamis, jumaat, sabtu dan Ahad..peluk2, guling2 and ciom2 Ammar Hafiy.

Ooo..Mummy rindu Ammar sgt2.

Sila jadik baby tecit yang baik hati ye..jangan nangis2 and jangan kacau babah tido..

Oppss..sebenarnye, mau citer. Hari ini genap 6 BULAN umur Ammar Hafiy.

Dah besar Ammar Hafiy.

Dulu ammar Hafiy tecit ajek kan.

Sekarang dah x muat pangku mummy.

Ammar Hafiy masih menyusu susu badan sepenuhnyer.

Ammar Hafiy masih x menunjukkan ciri2 mau makan.

Kita tunggu seminggu dua lagi ek

Ammar jgn makan aper2 lagi tau.

Kalau orang bagi apa2..luek balik tau..jgn telan.

Tak sabar mau tunggu hari Khamis..

Ammar ngan babah akan balik Shah Alam.. ~wink~




Wednesday, March 16, 2011

Debat Blogger : Cinta tak mengenal usia.

Salam..

Selalu aku asyik update benda ringan2 je kan?

Arini mau join debat plak.


 "Debat Blogger.. Satu segmen yang akan membincangkan tentang satu tajuk antara blogger... Bagaimana? Aku akan bukak satu tajuk dan kita akan berbalas pendapat melalui entri masing-masing.. Kita sama-sama suarakan pendapat masing-masing. Gunakan akal akan yang dikurniakan untuk berfikir. Pendapat anda, hujah anda, entri anda.. " - Mr. Kamikaze


Nyatakan hujah anda mengenai situasi ini : Andaikan anda adalah seorang lelaki, dan memiliki pasangan yang usianya lebih tua. Semua orang di sekeliling sudah menganggap hubungan anda tersebut akan gagal. Tetapi, benarkah cinta itu tidak mengenal usia?

Ooo..aku perempuan ye..seorang mummy :P

Soalan ni rasa2 macam sesuai ditanya pada encik usrule.. ~wink~

Tak payah andaikan..memang kami berdua pernah berada dalam situasi di atas dan masih berada and Insyaallah sampai ke akhir hayat.

So far, x pernah plak ader orang menganggap yang hubungan kitaorg akan gagal. Dari orang pertama yang tahu hubungan kitaorg, sampailah ke family..sampailah sekarang, semuanyer baik2 aje. 
Kalau x mention yang kitaorg x sebaya..org bukan tau pun. 
So far kami bahagia..kitaorg saling hormat menghormati..bukan sorang jek kena hormat sorang lagi..
sayang menyanyangi.
cinta mencintai
Tak ader beza pun dgn pasangan kahwin sebaya..

Yup, cinta memang x kenal usia. Itu aku setuju. Cinta tu perasaan. Yang kenal usia tu aderlah tuan punyer cinta tu. Kalau ko dah suka..suka je la. Naper plak nak tahan2 kan. Unless la kalau ko bercinta pada yang x sepatutnyer. As long as ko suka..dia suka..ko available..dia pun sama..proceed je la. 

Ps : Kitaorg memang sentiasa nampak muda.. ~wink~



Tuesday, March 15, 2011

Sneak Peek

Salam..

Tadaaaa...


Thanks to Acik Aiza

Monday, March 14, 2011

Retak Seribu

Salam..

Cermin belakang kereta encik Usrule retak seribu..huhuhu

Kereta tu aku pakai..

Pagi tadi masa nak gerak dari Melaka, Ok jek.

Dah parking kat opis pun ok jek.

Masa nak balik tadi baru perasan. Terpaksala barwa slow2 and cancel mau gi pasar malam.

Balik terus tanpa beli makanan. Dah la hujan renyai2 n kilat sambung menyambung.

Sampai jek kat parking terus turun tgk cermin belakang.

RETAK SERIBU!

Adei.. siap ader kaca yang jatuh2 lagi.

Camner mau buka bonet ni?

Dah la beg deuter and bag laptop ader dalam bonet.

Cooler bag pun x perasan encik usrule ader letak dalam bonet ke x?

Last2 aku masuk jek tanpa buka bonet.

Karang tak pasal2 abis berderai..huhu..

Saat2 ni la kalau ader encik usrule kan bagus.

Bukan x pernah handle sendiri. Dulu masa Avanza pun aku handle sendiri.. Errr... mula2 jek..hehhe

Tapi masa avanza tu dia retak melintang...bukan seribu.

Lagipun insurance cover cermin.

Masa tu pun encik usrule yang teman.

Aiseh... nak tunggu Jumaat lambat lagi...huhuhu

Dugaan2...

Friday, March 11, 2011

Saya Mahu iPad Dari Blog MySuperKids 5


Kali ni aku mau HOLIDAY!!!

Best kan kalau dapat jalan2 satu family.
HEAVEN!!

DUlu-dulu zaman bujang memang aku suka jalan2.

Tapi bila nak kahwin, terpaksa slow down sebab duit nak pakai untuk kahwin.

Berbaloi gak slow down berjalan sebab masa kahwin semua pakai duit sendiri.

Bak kata org debt free la.

Syukur..sekarang lepas kahwin lagi banyak pakai duit.

Lepas ada Ammar Hafiy..lagi la banyak yang habis.

So far lepas kahwin kitaorg hanya sempat gi Langkawi, Cameron Highlands and PD.

Pastu dah pregnant.

Lepas Ammar Hafiy dah besar skit kitaorg gi Perak dan Bukit Tinggi.

Balik hari...huhu

Pastu raya cina aritu kitaorg gi Kuantan.

3 hari 2 malam.

Ok la..dari takder kan.

So kalau dapat bercuti mau pergi SAbah bah.

Itu dalam Malaysia la.

Mau gi Gunung Kinabalu.

Mau gi snorkeling..

Mau gi Sepadan.

KAlau gi ramai2 lagi best..havoc.

Kalau oversea plak mau gi belah eropah.

Suka suasana situ.

Tengok bangunan-bangunan lama.

Menyusur tepi sungai sambil jalan2 tolak stroller Ammar and pegang tangan ngan encik usrule..

Felling2 romantik..

Pastu gi taman2..

Musim bunga..

Mau tempat yang tenang2..tak serabut..x kejar masa...

Boleh ke?


Artikel ini ditulis sebab saya mengidam iPad percuma MySuperKids. Sertai Bengkel Adsense di lamanweb buat duit online & mulakan gaya hidup sihat dengan vitamin semulajadi ShakleeTrialPack